LAND ROVER DEFENDER​

LAND ROVER DEFENDER​

СОЗДАДЕН ЗА ГОЛЕМИ НЕШТА. СЕГА Е ДОСТАПЕН И КАКО DEFENDER 130
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ ПОБАРАЈТЕ ПОНУДА
Достапни возила: 3
Defender
110 SE D250 AWD AUTOMATIC MHEV 2997cc 2023
2023 new  Defender Hakuba Silver D250 AWD AUTOMATIC MHEV 110 SE
Километри
km
Мотор
Дизел Mild hybrid (MHEV)
Моќност
250 kw
Цена
107,500 €
Погледнете детали
Defender
110 SE D250 AWD AUTOMATIC MHEV 2997cc 2023
2023 new  Defender Santorini Black D250 AWD AUTOMATIC MHEV 110 SE
Километри
km
Мотор
Дизел Mild hybrid (MHEV)
Моќност
250 kw
Цена
107,500 €
Погледнете детали
Defender
110 HARD TOP HARD TOP D250 AWD AUTOMATIC MHEV 2997cc 2023
2023 new  Defender Pangea Green D250 AWD AUTOMATIC MHEV 110 HARD TOP HARD TOP
Километри
km
Мотор
Дизел Mild hybrid (MHEV)
Моќност
250 kw
Цена
67,900 €
70,500 €
Погледнете детали

НАДВОРЕШЕН ДИЗАЈН

Надворешноста на Defender нема со што да се спореди. Неговата впечатлива силуета веднаш го демонстрира карактерот на возилото.

КЛИКНЕТЕ ЗА КОМУНИКАЦИЈА

внатрешен дизајн

Функционална внатрешност. Кабината на Defender можете да ја приспособите за да одговори на Вашите потреби.

SEATING

SEATING

Defender 90 и 110 се достапни со пет или шест седишта, со тоа што моделот 110 ја нуди опцијата за дополнителен трет ред на седишта. Defender 130 има 8 седишта и на Вашите сопатници им нуди неспоредлив комфор.
RESIST

RESIST

Нашиот нов материјал без кожа, Resist, има помал јаглероден отпечаток од алтернативите на кожата. Многу издржлив материјал, едноставен за чистење, има фин зрнест изглед и е мек на допир.
МОЖНОСТИ ЗА КОНФИГУРИРАЊЕ

МОЖНОСТИ ЗА КОНФИГУРИРАЊЕ

Конфигурирајте ја кабината на Defender според Вашиот вкус. Изберете помеѓу конфигурацијата за едноставно движење низ кабината или со дополнително предно седиште. Или изберете предна централна конзола, со или без фрижидер.

ГЛАВНИ ДЕТАЛИ

ТРАЈНОСТ

ТРАЈНОСТ

Се карактеризира со нашите најјаки материјали досега и е тестиран до неговите крајни граници. Defender е дизајниран за оптимална трајност.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ
СПОСОБНОСТ

СПОСОБНОСТ

Способноста е дел од неговата природа. Defender може да се справи со екстремни терени и сигурно да ве одведе од урбаната џунгла до променливите песочни површини и поларните пејзажи.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ
ТЕХНОЛОГИЈА

ТЕХНОЛОГИЈА

Defender е опремен за авантури во 21от век. Нашите најинтуитивни технологии досега гарантираат удобност, поврзливост и прегледност.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ

Возилата што се прикажани може да не се точните претставници на најновите обновувања и надградби. Некои опишани карактеристики може да зависат од пазарот или од погонскиот систем. Обратете се до Вашиот локален продавач на Land Rover за да ги добиете најновите спецификации.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ DEFENDER

Големината доаѓа во сите облици, димензии и во секаков дизајн на каросеријата

DEFENDER 90

DEFENDER 90

Дизајниран како ниедно друго возило. Defender е најсилното и најспособното возило што сме го креирале досега. Со постојан Погон на сите тркала1, трансфер кутија со два степени на пренос и монокок конструкција, ова возило може да совлада секаков терен. И секакви пречки на патот.
DEFENDER 90 X-DYNAMIC

DEFENDER 90 X-DYNAMIC

Направен според најстрогите барања. Со ленти од извонредно издржливиот материјал Robustec на истакнатите делови од седиштата, откриени задни окца за влечење во црна боја и цврста надворешност.​ ​​
DEFENDER 90 X

DEFENDER 90 X

Незапирлив. На секаков терен. Defender X ја комбинира способноста со изгледот на теренско возило, што значи дека сега можете да одите каде што никогаш не сте биле. Постои тежок терен. И постои Defender X.
DEFENDER 90 XS EDITION

DEFENDER 90 XS EDITION

Defender XS Edition е достапен во кафената боја Gondwana Stone, сребрената Hakuba, црната Santorini или сребрената боја Silicon. Овој уникатен модел се карактеризира со долни странични украсни елементи на вратите и лакови на крилата во боја на каросеријата и 20“-ни тркала Style 5095 во сјајна темносива боја со контрастна завршна обработка со дијамант.
DEFENDER 90 V8

DEFENDER 90 V8

Вистински автомобил за возачот. Системот за регулирање на гаста кај Defender V82 е приспособен за да ја максимира контролата при теренско возење и да го истакне карактерот при друмско возење. V8 моторот, со моќност од 525PS и вртежен момент од 625Nm, во Defender 90 може да забрза од 0-100km/h и за 5,2 секунди и да постигне максимална брзина од 240km/h3.
DEFENDER 90 V8 CARPATHIAN EDITION

DEFENDER 90 V8 CARPATHIAN EDITION

Defender V8 Carpathian Edition2 ја има истата контрола при теренско возење и истиот карактер при друмско возење како и Defender V8. Разликите можат да се забележат во дизајнот на надворешните детали, вклучувајќи ја комбинацијата на сивата боја Carpathian и матираниот заштитен слој, како и во крајната врата и хаубата со црна контрастна боја.
DEFENDER 90

DEFENDER 90

Дизајниран како ниедно друго возило. Defender е најсилното и најспособното возило што сме го креирале досега. Со постојан Погон на сите тркала1, трансфер кутија со два степени на пренос и монокок конструкција, ова возило може да совлада секаков терен. И секакви пречки на патот.
DEFENDER 90 X-DYNAMIC

DEFENDER 90 X-DYNAMIC

Направен според најстрогите барања. Со ленти од извонредно издржливиот материјал Robustec на истакнатите делови од седиштата, откриени задни окца за влечење во црна боја и цврста надворешност.​ ​​
DEFENDER 90 X

DEFENDER 90 X

Незапирлив. На секаков терен. Defender X ја комбинира способноста со изгледот на теренско возило, што значи дека сега можете да одите каде што никогаш не сте биле. Постои тежок терен. И постои Defender X.
DEFENDER 90 XS EDITION

DEFENDER 90 XS EDITION

Defender XS Edition е достапен во кафената боја Gondwana Stone, сребрената Hakuba, црната Santorini или сребрената боја Silicon. Овој уникатен модел се карактеризира со долни странични украсни елементи на вратите и лакови на крилата во боја на каросеријата и 20“-ни тркала Style 5095 во сјајна темносива боја со контрастна завршна обработка со дијамант.
DEFENDER 90 V8

DEFENDER 90 V8

Вистински автомобил за возачот. Системот за регулирање на гаста кај Defender V82 е приспособен за да ја максимира контролата при теренско возење и да го истакне карактерот при друмско возење. V8 моторот, со моќност од 525PS и вртежен момент од 625Nm, во Defender 90 може да забрза од 0-100km/h и за 5,2 секунди и да постигне максимална брзина од 240km/h3.
DEFENDER 90 V8 CARPATHIAN EDITION

DEFENDER 90 V8 CARPATHIAN EDITION

Defender V8 Carpathian Edition2 ја има истата контрола при теренско возење и истиот карактер при друмско возење како и Defender V8. Разликите можат да се забележат во дизајнот на надворешните детали, вклучувајќи ја комбинацијата на сивата боја Carpathian и матираниот заштитен слој, како и во крајната врата и хаубата со црна контрастна боја.
DEFENDER 110

DEFENDER 110

Дизајниран како ниедно друго возило. Defender е најсилното и најспособното возило што сме го креирале досега. Со постојан Погон на сите тркала1, трансфер кутија со два степени на пренос и монокок конструкција, ова возило може да совлада секаков терен. И секакви пречки на патот.
DEFENDER 110 X-DYNAMIC

DEFENDER 110 X-DYNAMIC

Направен според најстрогите барања. Со ленти од извонредно издржливиот материјал Robustec на истакнатите делови од седиштата, изложени задни окца за влечење во стилот Black и цврста надворешност.​ ​​
DEFENDER 110 X

DEFENDER 110 X

Незапирлив. На секаков терен. Defender X ја комбинира способноста со изгледот на теренско возило, што значи дека сега можете да одите каде што никогаш не сте биле. Постои тежок терен. И постои Defender X.
DEFENDER 110 XS EDITION

DEFENDER 110 XS EDITION

Defender XS Edition е достапен во кафената боја Gondwana Stone, сребрената Hakuba, црната Santorini или сребрената боја Silicon. Овој уникатен модел се карактеризира со долни странични украсни елементи на вратите и лакови на крилата во боја на каросеријата и 20“-ни тркала Style 5095 во сјајна темносива боја со контрастна завршна обработка со дијамант.
DEFENDER 110 V8

DEFENDER 110 V8

Вистински автомобил за возачот. Системот за регулирање на гаста кај Defender V82 е приспособен за да ја максимира контролата при теренско возење и да го истакне карактерот при друмско возење. V8 моторот, со моќност од 525PS и вртежен момент од 625Nm, во Defender 110 може да забрза од 0-100km/h и за 5,4 секунди и да постигне максимална брзина од 240km/h3.
DEFENDER 110 V8 CARPATHIAN EDITION

DEFENDER 110 V8 CARPATHIAN EDITION

Defender V8 Carpathian Edition2 ја има истата контрола при теренско возење и истиот карактер при друмско возење како и Defender V8. Разликите можат да се забележат во дизајнот на надворешните детали, вклучувајќи ја комбинацијата на сивата боја Carpathian и матираниот заштитен слој, како и во крајната врата и хаубата со црна контрастна боја.
DEFENDER 130

DEFENDER 130

Дизајниран како ниедно друго возило. Defender е најсилното и најспособното возило што сме го креирале досега. Со постојан Погон на сите тркала1, трансфер кутија со два степени на пренос и монокок конструкција, ова возило може да совлада секаков терен. И секакви пречки на патот.
DEFENDER 130 X-DYNAMIC

DEFENDER 130 X-DYNAMIC

Направен според најстрогите барања. Со ленти од извонредно издржливиот материјал Robustec на истакнатите делови од седиштата, изложени задни окца за влечење во стилот Black и цврста надворешност.
DEFENDER 130 X

DEFENDER 130 X

Незапирлив. На секаков терен. Defender X ја комбинира способноста со изгледот на теренско возило, што значи дека сега можете да одите каде што никогаш не сте биле. Постои тежок терен. И постои Defender X.
DEFENDER 130 FIRST EDITION

DEFENDER 130 FIRST EDITION

Врвна комбинација на способност и простор. Со греење на седиштата во вториот и третиот ред и клима уредот со четири зони, Defender 130 First Edition е Defender за заеднички авантури. Во апсолутен комфор.
DEFENDER 90 HARD TOP

DEFENDER 90 HARD TOP

Во Defender 90 Hard Top можете да понесете сè што Ви треба. Багажен простор од 1.355* литри, фиксна преграда во багажниот простор по целата висина и окца за врзување на багажот. Вашиот багаж ќе биде на сигурно, без оглед на каков терен ќе наидете.
DEFENDER 90 HARD TOP X-DYNAMIC

DEFENDER 90 HARD TOP X-DYNAMIC

Направен според најстрогите барања. Defender 90 Hard Top X-Dynamic е достапен со странични табли во боја на каросеријата. Во внатрешноста, извонредно издржливиот материјал Robustec на истакнатите делови од седиштата е дел од стандардната опрема.
DEFENDER 90 HARD TOP X

DEFENDER 90 HARD TOP X

Исполнителен како Вас. Defender 90 Hard Top X е достапен во следните бои: црна Santorini, сива Eiger, сива Carpathian или кафена Gondwana Stone и странични табли во боја соодветна на каросеријата.
DEFENDER 110 HARD TOP

DEFENDER 110 HARD TOP

Defender 110 Hard Top се карактеризира со практичен и флексибилен багажен простор од 2.059* литри со безбедна касета со клуч под подот во багажниот простор каде што можете да ги сокриете Вашите алати. Достапен е во четири спецификации, без никаков компромис. Никогаш.
DEFENDER 110 HARD TOP X-DYNAMIC

DEFENDER 110 HARD TOP X-DYNAMIC

Направен според најстрогите барања. Defender 110 Hard Top X-Dynamic е достапен со странични табли во боја на каросеријата. Во внатрешноста, извонредно издржливиот материјал Robustec на истакнатите делови од седиштата е дел од стандардната опрема.
DEFENDER 110 HARD TOP X

DEFENDER 110 HARD TOP X

Исполнителен како Вас. Defender 110 Hard Top X е достапен во следните бои: црна Santorini, сива Eiger, сива Carpathian или кафена Gondwana Stone и странични табли во боја соодветна на каросеријата.

PLUG-IN HYBRID

Бескомпромисни способности за теренско возење и подобрени карактеристики. Технологијата зад секој ден станува попаметна и поодржлива.

​DEFENDER 75ᵗʰ LIMITED EDITION​

Славиме 75 години од лансирањето на Land Rover од серијата I; возилото коешто започна сѐ. Со ексклузивниот графички детаљ 75 Years (75 Години) и легендарната завршна обработка со зелената боја Grasmere чествуваме една ера исполнета со истражување.

ПАКЕТИ СО ДОДАТОЦИ

Неограничени можности. За да ги искористите предностите од својот свет, изберете еден од четирите подолунаведени пакети.

ПАКЕТ EXPLORER

ПАКЕТ EXPLORER

Пробијте ја својата патека, без оглед на теренот. Пакетот Explorer во Defender внесува опрема што им пркоси на традициите и со којашто ќе ги освојувате непознатите пејзажи.
ПАКЕТ ADVENTURE

ПАКЕТ ADVENTURE

Ослободете ја Вашата страст на нови територии. Пакетот Adventure во Defender внесува опрема којашто ќе Ви овозможи да излезете од разгазената патека и да возите по природната конфигурација на теренот.
ПАКЕТ COUNTRY

ПАКЕТ COUNTRY

Совладајте го и најкалливиот терен. Пакетот Country во Defender внесува опрема што ќе ги искористи основните карактеристики и секое патување ќе биде навистина незаборавно.
ПАКЕТ URBAN

ПАКЕТ URBAN

Освојте ја бетонската џунгла. Пакетот Urban во Defender внесува опрема со којашто овој модел ќе се истакнува во соседството и ќе ги привлекува погледите со својот стил, самодоверба и ладнокрвност.

ПОМОГНЕТЕ МИ ДА ИЗБЕРАМ

Одговорете на три кратки прашања за да го пронајдете Вашиот совршен Defender и пакет со додатоци.
ПОЧНЕТЕ

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

DEFENDER 130

DEFENDER 130

Простор за заедничка авантура.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
МОДЕЛИ НА LAND ROVER DEFENDER

МОДЕЛИ НА LAND ROVER DEFENDER

Погледнете ја целата серија на модели.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ МОДЕЛИТЕ
СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

Строгата грижа за секој детаљ отсекогаш била основа на нашите возила.
ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ГАЛЕРИЈАТА

††Погледнете ги WLTP вредностите
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.

*Воден волумен: Волуменот се мери со полнење на багажниот простор со течност. Заедно со просторот за сместување под подот во багажниот простор, без дигалката и алатите.

1Постојан погон на сите тркала е стандард кај Land Rover Defender освен за моделите што се опремени со новите 6-цилиндрични дизел мотори D200, D250 и D300.

2Моделите Defender V8 немаат носивост на покривот при динамичко оптоварување.

3Максималната брзина е 191km/h (119mph) кога се вградени тркала од 20".

Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот продавач на Land Rover за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Секвенци за теренско возење на одреден терен со сите дозволи.

За теренско возење потребна е целосна обука и искуство. Постои ризик од повреда и оштетување. Никогаш не возете над Вашите можности.

Пред да влезете на замрзнат терен секогаш проверете ја патеката, површината, основата и излезот.

Ажурирањата ќе бараат податочна врска.