LAND ROVER DEFENDER

МОДЕЛИ

ВЕРЗИИ НА КАРОСЕРИЈАТА

Обликот и должината на возилото придонесуваат за неговите вкупни карактеристики.​

МОДЕЛИ

Група на уникатни карактеристики го дефинира изгледот и чувството на секој модел.

ПАКЕТ НА СПЕЦИФИКАЦИИ

Секој пакет нуди дополнителни спецификации и ексклузивни карактеристики.

ВЕРЗИИ

Ексклузивна интерпретација на возилото. Ограничена во време или по број.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

DEFENDER 90
DEFENDER

DEFENDER 90

Супериорен и за теренско и за друмско возење. Опремата е стандардна кај сите модели.
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

3.0D I6 200 PS AWD Auto MHEV

Моќност (kW/PS)

147 / 200

Максимална брзина km/h

175

Забрзување 0-100 km/h во секунди

9,8
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Покрив во боја на каросеријата
 • ЛЕД фарови
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 18" Style 5093, челични тркала во бела сјајна боја
 • Пневматици за сите сезони
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Напречна греда на каросеријата со завршна обработка со светлосива прашкеста боја
 • Конфигурација за едноставно движење низ кабината
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта од мебел штоф со делумно електрично поместување во 8 насоки
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Екран на допир од 10” со системот за информации и забава Pivi Pro3
 • Пакет Smartphone4
 • Функција Remote5
 • Пакет Online со план за податоци6
 • Функција Secure Tracker (12-месечна претплата)
 • Аналогни инструменти со централен TFT дисплеј
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика​​
 • Надзор на состојбата на возачот​​
 • 360⁰ Помош при паркирање​​
 • Препознавање на длабочината на водата​​
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината​​
 • Помош за задржување во коловозна лента
 • Итно кочење​​
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината​​
 • Шест воздушни перничиња; воздушно перниче, странична завеса и воздушно перниче во ниво на градите за возачот и совозачот
СПОСОБНОСТ
 • Погон на сите тркала
 • Трансфер кутија со два степени на пренос
 • Потпирање со пружини
 • Теренска реакција

DEFENDER 90 S

Внатрешност што е дури и посилна. Дополнителна опрема во однос на Defender 90.
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

3.0D I6 200 PS AWD Auto MHEV

Моќност (kW/PS)

147 / 200

Максимална брзина km/h

175

Забрзување 0-100 km/h во секунди

9,8
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови со Помош за автоматски долги светла на фаровите​​​
 • Влегување без клуч​​
 • Кваки на вратите во боја на каросеријата​
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 19" Style 6010
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Премиум волан без кожа
 • Централна конзола со потпирач за рака
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Седишта од материјалот Resist, предни седишта со делумно електрично поместување во 12 насоки
 • 40:20:40 фиксни задни седишта со централен потпирач за рака
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Интерактивен дисплеј за возачот

DEFENDER 90 SE

Поголема прегледност каде и да одите. Дополнителна опрема во однос на Defender 90 S.
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

2.0D SD4 200 PS AWD Auto

Моќност (kW/PS)

147 / 200

Максимална брзина km/h

175

Забрзување 0-100 km/h во секунди

10,2
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL​​​
 • Предни светла за магла​​
 • Автоматско нивелирање на фаровите​
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20" Style 5094
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Премиум осветлување во кабината​ ​
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Седишта од материјалот Resist, предни седишта со електрично поместување во 12 насоки и меморија, наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки​
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем MeridianTM со моќност од 400W, со 10 звучници плус сабвуфер
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Пакет Blind Spot Assist

DEFENDER 90 HSE

Авантура. Комфор. Дополнителна опрема во однос на Defender 90 SE.
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

3.0D I6 250 PS AWD Auto MHEV

Моќност (kW/PS)

183 / 249

Максимална брзина km/h

188

Забрзување 0-100 km/h во секунди

8,0
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Лизгачки панорамски покрив
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20" Style 5098
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Дополнителна надградба со кожа​
 • Подни простирки
 • Двоен држач за чаши напред со капак​
 • Управувачки столб со електрично приспособување
 • Кожен волан​
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта од кожата Windsor со електрично поместување во 14 насоки, греење, ладење, мемориска функција и наслони за глава со рачно поместување во 4 насоки
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Екран на допир од 11,4” со системот за информации и забава Pivi Pro3
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Пакет Driver Assist

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

PLUG-IN HYBRID

PLUG-IN HYBRID

Откријте го возењето на плаг-ин хибрид.
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

Персонализирајте го Вашиот Land Rover Defender.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОПЦИИТЕ И ДОДАТОЦИТЕ
ПАКЕТИ СО ДОДАТОЦИ

ПАКЕТИ СО ДОДАТОЦИ

Понудени се четири пакети.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ ПАКЕТИТЕ СО ДОДАТОЦИ

Максималната брзина е 209 km/h кога се вградени тркала од 22"

‡‡Во комбинација со електромотор.

Максималната брзина е 191 km/h кога се вградени тркала од 20".

119"-ните тркала Style 6009 се стандард со моторите D300 и P400e.
2Централна конзола со потпирач за рака е стандард со моторот P400e.
3Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.
4Само компатибилни паметни телефони. Вашиот автомобил е подготвен за Apple CarPlay. Услугите што се нудат преку Apple CarPlay зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay. Вашиот автомобил е подготвен за Android Auto. Услугите што се нудат преку Android Auto зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay. App Store е трговска марка на Apple Inc. Google Play Store е трговска марка на Google LLC.​

5Remote содржи претплатнички услуги што можат да се продолжат по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover. Апликацијата Remote ќе треба да ја преземете од Apple App Store/Google Play Store.​ Само компатибилни паметни телефони.

6Може да се применува политика за фер користење. Стандардна претплата е 1 година што може да се продолжи по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.

7Електронско воздушно потпирање со Приспособлива динамика е стандард со P400e.

8Подлежи на локалните прописи. Ако корисниците на бифокални или прогресивни (варифокални) наочари не можат едноставно да го прилагодат фокусот на дигиталната слика на ретровизорот ClearSight, тие можат да го вратат нормалниот режим на ретровизорот во секое време. Сликата не е во живо. Заради безбедност проверете ја околината. Подлежи на локалните прописи.

7На некои пазари бара соларно стакло. Правците на навигацијата се појавуваат на ветробранското стакло само кога во возилото е вграден системот Pivi Pro.

Defender V8 моделите имаат 0kg носивост на покривот. Опцијата за додатоци е ограничена, за подетални информации разговарајте со Вашиот локален продавач на Land Rover.

Имајте во предвид дека стандардните карактеристики може да бидат заменети кога избирате алтернативно ниво на опрема. Исто така, стандардните карактеристики може да се разликуваат во зависност од земјата на купување, од варијантата на моторот и трансмисијата.

Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот продавач на Land Rover за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции бараат погодна СИМ картичка со соодветен договор што ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.

Одредени функции бараат погодна СИМ картичка со соодветен договор што ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто ве советувал Вашиот продавач.

Meridian е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот „three fields“ е трговска марка на Trifield Productions Ltd.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.