НОВИОТ DISCOVERY SPORT

СЕСТРАН КОМПАКТЕН SUV

ПОГЛЕД НА НАДВОРЕШНОСТА ВО 360°

ЕМИСИЈА НА CO2 g/km*
Од 140 со рачна трансмисија
Од 144 со автоматска трансмисија

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус l/100km*
Од 5,3 со рачна трансмисија
Од 5,5 со автоматска трансмисија

НОВИОТ DISCOVERY SPORT

ДИЗАЈНИРАН ЗА СЕМЕЈСТВОТО

ИСТРАЖЕТЕ ГИ ГЛАВНИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ

ЕМИСИЈА НА CO2 g/km*
Од 140 со рачна трансмисија
Од 144 со автоматска трансмисија

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус l/100km*
Од 5,3 со рачна трансмисија
Од 5,5 со автоматска трансмисија

НА ПОЧЕТОК
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила и споредете ги едно до друго.
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Land Rover
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Land Rover близу вас
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
ДИЗАЈН
Discovery Sport се истакнува со своите уникатни контури, совршено урамнотежените пропорции и карактеристичните дизајнерски детали.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ ГЛАВНИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ
yt:ZFUuFd8fgeM
РАЗНОВИДНОСТ
Разновидноста е вградена во дизајнот на Discovery Sport. Флексибилност на 5+2 седишта, интелигентно решен простор за одлагање предмети, доволно простор за секој патник во возилото.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ ГЛАВНИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ
yt:kEHm7H9GfMo
СПОСОБНОСТ
Способноста и смиреното возење се на исто ниво. Со Discovery Sport ќе откриете дека секоја авантура е достижна.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ ГЛАВНИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ
yt:0Af001I_1XU
ДИЗАЈН
ИСТРАЖЕТЕ ЈА НАДВОРЕШНОСТА

Discovery Sport е смело толкување на ДНК на Discovery.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ГАЛЕРИЈАТА
E X T E R IOR : 3 6 0 °
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/l550/l550_00.jpg
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/l550/l550_**.jpg
Кликнете за комуникација
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/l550/l550_00_m.jpg
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/l550/l550_**_m.jpg
Допрете за комуникација
ДВА УНИКАТНИ СТИЛА

Чувствувајте се слободно и изразете го вашиот карактер преку двата уникатни стила на каросеријата. Discovery Sport R-Dynamic е смел и спортски. Од друга страна, Discovery Sport е чиста интерпретација што го збогатува легендарниот дизајн на возилото.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Кликнете за комуникација
Допрете за комуникација
NEW FRONT BUMPER AND GRILL
НОВ ПРИОД

Без оглед дали сте во урбаната џунгла или се возите низ живописните долини, Discovery Sport ќе ви овозможи со стил да ја започнете вашата нова авантура.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
yt:UxzYiKmfdKU
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ВНАТРЕШНОСТА
ДВА УНИКАТНИ СТИЛА
НОВ ПРИОД
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ВНАТРЕШНОСТА

Строгата грижа за секој детаљ секогаш била основа за внатрешноста на нашите возила. Соединуваме едноставни површини и внимателно аранжирани првокласни материјали за да создадеме софистицирана и посакувана кабина.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
СОФИСТИЦИРАН ПРОСТОР

Внатрешноста на Discovery Sport нуди дизајн и распоред што подеднакво им служи на возачот и на сопатниците. Елегантна, пространа и со нови првокласни истакнати детали меѓу коишто се и декоративните површини со завршна обработка Noble Chrome.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
yt:-RoePpKes3I
ПРВОКЛАСНИ МАТЕРИЈАЛИ

Меѓу првокласните материјали што се користат во редизајнираната внатрешност на Discovery Sport се и новите фурнири. Овие фурнири ви овозможуваат уште подетално да ја скроите внатрешноста на Discovery Sport. Достапни се во четири завршни обработки.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ВНАТРЕШНОСТА
СОФИСТИЦИРАН ПРОСТОР
ПРВОКЛАСНИ МАТЕРИЈАЛИ
РАЗНОВИДНОСТ
5 + 2 СЕДИШТА
5 + 2 СЕДИШТА

157 литриСо доволно простор за вас и шест ваши пријатели, водениот волумен според индустриски стандард ви нуди багажен простор до 157 литри. Ова е соодветно на 115 литри сув волумен, измерен со помош на мерни блокови.

5 СЕДИШТА
5 СЕДИШТА

1179 литриСпакувајте го сиот дополнителен прибор што ви треба. Стандардната конфигурација со пет седишта дава воден волумен од 1179** литри, со корисен сув простор од 963** литри.

4 СЕДИШТА
4 СЕДИШТА

1302 литриСоборете едно од задните седишта и користете ги погодностите на дополнителниот воден волумен од 1302** литри. Сега имате корисен сув волумен од 1085** литри и можете да ги понесете и оние неколку дополнителни делови од багажот.

3 СЕДИШТА
3 СЕДИШТА

1548 литриПатувајте со двајца пријатели без да ви пречи багажот. Оваа конфигурација на Discovery Sport нуди воден волумен од 1548** литри, со корисен сув волумен од 1330** литри.

2 СЕДИШТА
2 СЕДИШТА

1794 литриКога ќе го склопите вториот ред можете едноставно да сместите поголеми предмети. Багажниот простор се зголемува до 1794 литри. Сувиот волумен достигнува 1574 литри.

Воден волумен е индустрискиот стандард, чијашто вредност се добива кога багажниот простор ќе се наполни со течност. Сувиот волумен се мери со помош на мерни блокови (200 x 50 x 100mm) и ја дава вредноста на практичниот простор во возилото.

ВНАТРЕШЕН РЕТРОВИЗОР CLEARSIGHT

Задниот багажен простор е водечки во класата и е идеален за потребите на вашето семејство. Но, како ќе гледате низ вашите сопатници и нивниот багаж? Со внатрешниот ретровизор ClearSight можете да уживате во непречениот поглед, без оглед кој или што е зад вас.

ИСТРАЖЕТЕ ГИ ГЛАВНИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ
yt:ekTZu2pQNCc
СПОСОБНОСТ
ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА
ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА

Гарантира доверливо возење, како друмско така и теренско. На лизгави површини, како што се тревата или снегот, вртежниот момент може да се урамнотежува меѓу предните и задните тркала за да се максимира тракцијата.

ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
ПОГЛЕД НА ТЕРЕНОТ ПРЕКУ CLEARSIGHT
ПОГЛЕД НА ТЕРЕНОТ ПРЕКУ CLEARSIGHT

Идеален за теренско возење и кога возите на тежок терен. Со системот Поглед на теренот со ClearSight³ можете, додека возите, ефективно да гледате „низ“ хаубата на Discovery Sport и да прикажувате разни погледи на надворешноста, вклучувајќи ги долната страна на возилото и тркалата.

ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
yt:g1_naKnySQU
ТЕРЕНСКА РЕАКЦИЈА 2
ТЕРЕНСКА РЕАКЦИЈА 2

Исполнете ги барањата на теренот преку оптимизирање на Discovery Sport со еден од четирите режими за возење. Системот Теренска реакција 2 ги набљудува условите за возење и го издигнува овој наградуван систем на повисоко ниво со систематско избирање на најпогодниот режим за возење.

yt:Qy2NrTzOd20
ТЕХНОЛОГИЈА
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА

Со помош на технологиите како што е 4G Wi-Fi хот-спот, вашите сопатници можат едноставно да ги проследуваат нивните забавни содржини, клипови и песни, додека интуитивниот интерфејс на системот InControl ви овозможува да бидете информиран и фокусиран на патот пред вас.

ИСТРАЖЕТЕ ЈА ТЕХНОЛОГИЈАТА
ПОВРЗЛИВОСТ
ПОВРЗЛИВОСТ

Бидете поврзан каде и да сте. Со пакетот Online можете да им гарантирате на сопатниците дека постојано ќе уживаат во забавата, додека со пакетот Smartphone можете беспрекорно да ги интегрирате поврзаните уреди со вашиот Discovery Sport и редовно да се информирате.

ИСТРАЖЕТЕ ЈА ТЕХНОЛОГИЈАТА
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ

Нашите опционални технологии се развиваат во согласност со основните способности на Discovery Sport. Нашата палета од стандардни системи за помош на возачот ги вклучува и системите Помош за задржување во коловозна лента и Камера за поглед наназад. Зголемете ја функционалноста со помош на системите како што се Прилагодлива контрола на патната брзина со Помош за управување, со еден од нашите опционални пакети.

ИСТРАЖЕТЕ ЈА ТЕХНОЛОГИЈАТА
ПЕРФОРМАНСИ
МОТОРИ
МОТОРИ

Нашите нови бензински и дизел мотори се проектирани за да се добие чисто и ефикасно согорување. Делумно хибридниот систем (MHEV - делумно хибридно електрично возило) ја собира и складира енергијата којашто нормално се губи при намалување на брзината на возилото и потоа ја ослободува во погонскиот систем со што се грижи за намалување на потрошувачката на гориво и емисијата на CO2.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
АКТИВЕН ПОГОН
АКТИВЕН ПОГОН

При теренско возење, системот Активен погон нуди уште поголемо ниво на тракција, стабилност и смирено возење. При друмско возење, системот обезбедува подобрена стабилност во свиоците и ја минимизира потрошувачката на гориво.

ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
ДИНАМИКА КОЈАШТО МОЖЕ ДА СЕ КОНФИГУРИРА
ДИНАМИКА КОЈАШТО МОЖЕ ДА СЕ КОНФИГУРИРА

Одредени карактеристики, како на пр. потпирање и управување, можат поединечно да се конфигурираат преку екранот на допир на Discovery Sport според вашите лични спецификации.

ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
DISCOVERY SPORT
R-DYNAMIC
DISCOVERY SPORT

Изберете помеѓу четирите модели и двата впечатливи стила на каросеријата, секој со уникатен карактер и дополнителна опрема.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
DISCOVERY SPORT S

Меѓу дополнителната опрема во Discovery Sport S се 18"-ните тркала Style 5075 и предните седишта со електрично прилагодување во 12 насоки.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
DISCOVERY SPORT SE

19"-ните тркала Style 1039 и премиум ЛЕД фаровите се дел од дополнителната опрема кај Dicovery Sport SE.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
DISCOVERY SPORT HSE

Покрај стандардната опрема, Discovery Sport HSE има 20"-ни тркала Style 5076 и предни седишта со електрично прилагодување во 14 насоки и мемориска функција.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
R-DYNAMIC

Discovery Sport R-Dynamic е смело толкување на ДНК на Discovery.

ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
R-DYNAMIC S

Меѓу дополнителната опрема кај Discovery Sport R-Dynamic S се 18"-ните тркала Style 5074 и предните седишта со електрично прилагодување во 12 насоки.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
R-DYNAMIC SE

19"-ните тркала Style 1039 и премиум ЛЕД фаровите се дел од дополнителната опрема кај Dicovery Sport R-Dynamic SE.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
R-DYNAMIC HSE

Покрај стандардната опрема во Discovery Sport R-Dynamic, моделот HSE има 20"-ни тркала Style 5089 и предни седишта со електрично прилагодување во 14 насоки и мемориска функција.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ОПРЕМА НА LAND ROVER - ДОДАТОЦИ
ОПРЕМА НА LAND ROVER - ДОДАТОЦИ

Стилски, цврсти и практични: персонализирајте го вашиот Discovery Sport уште повеќе со изборот на пакети, опции и додатоци за надворешноста и внатрешноста.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОПЦИИТЕ И ДОДАТОЦИТЕ
БРЕНДИРАНИ ПРЕДМЕТИ
БРЕНДИРАНИ ПРЕДМЕТИ

Погледнете ја нашата колекција на брендирани предмети што ќе ви помогнат да се подготвите за каква било авантура. Брендирани подароци, облека и додатоци инспирирани од нашите возила.

/* Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклкус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од вградените тркала и опционалната опрема. Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.
Погледнете ги WLTP вредностите.
WLTP (Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е нова официјална ЕУ постапка што се користи за пресметка на стандардизираните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 за патнички автомобили. Со оваа постапка се мери потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија, автономијата и емисијата на издувни гасови. Со неа се обезбедуваат вредности коишто се поблиски до реалните вредности од секојдневното возење. Возилата се испитуваат со опционална опрема и со посложена постапка за испитување и профил за возење.
 
**Вредност кога седиштата се нанапред до крај и не се навалени.
 
Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со вашиот локален продавач или конфигурирајте го вашето возило на интернет.