ПОМОГНЕТЕ МИ ДА ИЗБЕРАМ
ОДГОВОРЕТЕ НА 3 КРАТКИ ПРАШАЊА ЗА ДА ГО ПРОНАЈДЕТЕ ВАШИОТ СОВРШЕН DEFENDER И ПАКЕТОТ СО ДОДАТОЦИ
ПОЧНЕТЕ
АКТИВНОСТИ
ПАТУВАЊА
СОПАТНИЦИ
СЕЛЕКТИРАНО
Поништете ја селекцијата
СЛЕДНО ПРАШАЊЕ
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ РЕЗУЛТАТИТЕ
КАКО ЌЕ ГИ ИСКОРИСТИТЕ ПРЕДНОСТИТЕ ОД СВОЈОТ СВЕТ?
Селектирајте ги сите слики што најдобро ќе ги претставуваат вашите активности со Defender.
WHERE WILL YOU CHALLENGE WHAT’S POSSIBLE?
"Селектирајте ги сите слики што најдобро ќе ги претставуваат вашите патувања со Defender.
WHO WILL BE BY YOUR SIDE?
Селектирајте ги сите слики што најдобро ќе ги претставуваат вашите сопатници во Defender.
Вашето совршено совпаѓање
ПРОДОЛЖЕТЕ СО КРЕИРАЊЕТО
Land Rover што овозможува најмногу конфигурирање досега
ПОЧНЕТЕ СО НОВО КРЕИРАЊЕ
ПОЧНЕТЕ ПОВТОРНО

LAND ROVER DEFENDER 90

DEFENDER | HSE | D240 | ПАКЕТ ADVENTURE
Вклучувајќи опционална металик зелена боја Pangea Green и кровни шини.
Од 2041
ЕМИСИЈА НА CO2 g/k

ПАКЕТ ADVENTURE2

Ослободете ја вашата страст на нови територии. Пакетот Adventure во Defender внесува опрема којашто ќе ви овозможи да излезете од разгазената патека и да возите по природната конфигурација на теренот.

Главни детали:

 • Интегриран компресор за воздух
 • Надворешен странично поставен носач за опрема
 • Пренослив систем за плакнење
 • Столче-ранец
 • Метална плочка на задниот дел
 • Предни и задни калници

LAND ROVER DEFENDER 110

DEFENDER | HSE | D240 | ПАКЕТ ADVENTURE
Вклучувајќи опционална металик зелена боја Pangea Green и кровни шини.
Од 2041
ЕМИСИЈА НА CO2 g/k

ПАКЕТ ADVENTURE2

Ослободете ја вашата страст на нови територии. Пакетот Adventure во Defender внесува опрема којашто ќе ви овозможи да излезете од разгазената патека и да возите по природната конфигурација на теренот.

Главни детали:

 • Интегриран компресор за воздух
 • Надворешен странично поставен носач за опрема
 • Пренослив систем за плакнење
 • Столче-ранец
 • Метална плочка на задниот дел
 • Предни и задни калници

LAND ROVER DEFENDER 90

DEFENDER | HSE | P400 | ПАКЕТ ADVENTURE
Вклучувајќи опционална металик зелена боја Pangea Green и кровни шини.
Од 2271
ЕМИСИЈА НА CO2 g/k

ПАКЕТ ADVENTURE2

Ослободете ја вашата страст на нови територии. Пакетот Adventure во Defender внесува опрема којашто ќе ви овозможи да излезете од разгазената патека и да возите по природната конфигурација на теренот.

Главни детали:

 • Интегриран компресор за воздух
 • Надворешен странично поставен носач за опрема
 • Пренослив систем за плакнење
 • Столче-ранец
 • Метална плочка на задниот дел
 • Предни и задни калници

LAND ROVER DEFENDER 110

DEFENDER | HSE | P400 | ПАКЕТ ADVENTURE
Вклучувајќи опционална металик зелена боја Pangea Green и кровни шини.
Од 2271
ЕМИСИЈА НА CO2 g/k

ПАКЕТ ADVENTURE2

Ослободете ја вашата страст на нови територии. Пакетот Adventure во Defender внесува опрема којашто ќе ви овозможи да излезете од разгазената патека и да возите по природната конфигурација на теренот.

Главни детали:

 • Интегриран компресор за воздух
 • Надворешен странично поставен носач за опрема
 • Пренослив систем за плакнење
 • Столче-ранец
 • Метална плочка на задниот дел
 • Предни и задни калници

LAND ROVER DEFENDER 90

DEFENDER | HSE | D240 | ПАКЕТ COUNTRY
Вклучувајќи опционална металик зелена боја Pangea Green со сатенски тенок заштитен слој и 22”-ни тркала Style 5098 во црната нијанса Gloss Black.
Од 2041
ЕМИСИЈА НА CO2 g/k

ПАКЕТ COUNTRY2

Совладајте го и најкалливиот терен. Пакетот Country во Defender внесува опрема што ќе ги искористи основните карактеристики и секое патување ќе биде навистина незаборавно.

Главни детали:

 • Предни и задни класични калници
 • Loadspace Partition – Full Height
 • Пренослив систем за плакнење
 • Метална плочка на задниот дел
 • Заштита на лаците на крилата

LAND ROVER DEFENDER 110

DEFENDER | HSE | D240 | ПАКЕТ COUNTRY
Вклучувајќи опционална металик зелена боја Pangea Green со сатенски тенок заштитен слој и 22”-ни тркала Style 5098 во црната нијанса Gloss Black.
Од 2041
ЕМИСИЈА НА CO2 g/k

ПАКЕТ COUNTRY2

Совладајте го и најкалливиот терен. Пакетот Country во Defender внесува опрема што ќе ги искористи основните карактеристики и секое патување ќе биде навистина незаборавно.

Главни детали:

 • Предни и задни класични калници
 • Loadspace Partition – Full Height
 • Пренослив систем за плакнење
 • Метална плочка на задниот дел
 • Заштита на лаците на крилата

LAND ROVER DEFENDER 90

DEFENDER | HSE | P400 | ПАКЕТ COUNTRY
Вклучувајќи опционална металик зелена боја Pangea Green со сатенски тенок заштитен слој и 22”-ни тркала Style 5098 во црната нијанса Gloss Black.
Од 2271
ЕМИСИЈА НА CO2 g/k

ПАКЕТ COUNTRY2

Совладајте го и најкалливиот терен. Пакетот Country во Defender внесува опрема што ќе ги искористи основните карактеристики и секое патување ќе биде навистина незаборавно.

Главни детали:

 • Предни и задни класични калници
 • Loadspace Partition – Full Height
 • Пренослив систем за плакнење
 • Метална плочка на задниот дел
 • Заштита на лаците на крилата

LAND ROVER DEFENDER 110

DEFENDER | HSE | P400 | ПАКЕТ COUNTRY
Вклучувајќи опционална металик зелена боја Pangea Green со сатенски тенок заштитен слој и 22”-ни тркала Style 5098 во црната нијанса Gloss Black.
Од 2271
ЕМИСИЈА НА CO2 g/k

ПАКЕТ COUNTRY2

Совладајте го и најкалливиот терен. Пакетот Country во Defender внесува опрема што ќе ги искористи основните карактеристики и секое патување ќе биде навистина незаборавно.

Главни детали:

 • Предни и задни класични калници
 • Loadspace Partition – Full Height
 • Пренослив систем за плакнење
 • Метална плочка на задниот дел
 • Заштита на лаците на крилата

LAND ROVER DEFENDER 90

DEFENDER | HSE | D240 | ПАКЕТ EXPLORER
Вклучувајќи опционална металик сребрена боја Indus Silver и кровни шини.
Од 2041
ЕМИСИЈА НА CO2 g/k

ПАКЕТ EXPLORER2

Пробијте ја својата патека, без оглед на теренот. Пакетот Explorer во Defender внесува опрема што им пркоси на традициите и со којашто ќе ги освојувате непознатите пејсажи.

Главни детали:

 • Багажник за покривот за експедиции
 • Надворешен странично поставен носач за опрема
 • Подигнат влез за воздух
 • Налепница за хаубата во црна мат боја
 • Заштита на лаците на крилата
 • Предни и задни класични калници

LAND ROVER DEFENDER 110

DEFENDER | HSE | D240 | ПАКЕТ EXPLORER
Вклучувајќи опционална металик сребрена боја Indus Silver и кровни шини.
Од 2041
ЕМИСИЈА НА CO2 g/k

ПАКЕТ EXPLORER2

Пробијте ја својата патека, без оглед на теренот. Пакетот Explorer во Defender внесува опрема што им пркоси на традициите и со којашто ќе ги освојувате непознатите пејсажи.

Главни детали:

 • Багажник за покривот за експедиции
 • Надворешен странично поставен носач за опрема
 • Подигнат влез за воздух
 • Налепница за хаубата во црна мат боја
 • Заштита на лаците на крилата
 • Предни и задни класични калници

LAND ROVER DEFENDER 90

DEFENDER | HSE | P400 | ПАКЕТ EXPLORER
Вклучувајќи опционална металик сребрена боја Indus Silver и кровни шини.
Од 2271
ЕМИСИЈА НА CO2 g/k

ПАКЕТ EXPLORER2

Пробијте ја својата патека, без оглед на теренот. Пакетот Explorer во Defender внесува опрема што им пркоси на традициите и со којашто ќе ги освојувате непознатите пејсажи.

Главни детали:

 • Багажник за покривот за експедиции
 • Надворешен странично поставен носач за опрема
 • Подигнат влез за воздух
 • Налепница за хаубата во црна мат боја
 • Заштита на лаците на крилата
 • Предни и задни класични калници

LAND ROVER DEFENDER 110

DEFENDER | HSE | P400 | ПАКЕТ EXPLORER
Вклучувајќи опционална металик сребрена боја Indus Silver и кровни шини.
Од 2271
ЕМИСИЈА НА CO2 g/k

ПАКЕТ EXPLORER2

Пробијте ја својата патека, без оглед на теренот. Пакетот Explorer во Defender внесува опрема што им пркоси на традициите и со којашто ќе ги освојувате непознатите пејсажи.

Главни детали:

 • Багажник за покривот за експедиции
 • Надворешен странично поставен носач за опрема
 • Подигнат влез за воздух
 • Налепница за хаубата во црна мат боја
 • Заштита на лаците на крилата
 • Предни и задни класични калници

LAND ROVER DEFENDER 90

DEFENDER | HSE | D240 | ПАКЕТ URBAN
Вклучувајќи опционална металик зелена боја Pangea Green со сатенски тенок заштитен слој и 22”-ни тркала Style 5098 во црната нијанса Gloss Black.
Од 2041
ЕМИСИЈА НА CO2 g/k

ПАКЕТ URBAN2

Освојте ја бетонската џунгла. Пакетот Urban во Defender внесува опрема со којашто овој модел ќе се истакнува во соседството и ќе ги привлекува погледите со својот стил, самодоверба и ладнокрвност.

Главни детали:

 • Блескави метални педали
 • Метална плочка на задниот дел
 • Капак за резервното тркало
 • Преден подножен заштитен лим3

LAND ROVER DEFENDER 110

DEFENDER | HSE | D240 | ПАКЕТ URBAN
Вклучувајќи опционална металик зелена боја Pangea Green со сатенски тенок заштитен слој и 22”-ни тркала Style 5098 во црната нијанса Gloss Black.
Од 2041
ЕМИСИЈА НА CO2 g/k

ПАКЕТ URBAN2

Освојте ја бетонската џунгла. Пакетот Urban во Defender внесува опрема со којашто овој модел ќе се истакнува во соседството и ќе ги привлекува погледите со својот стил, самодоверба и ладнокрвност.

Главни детали:

 • Блескави метални педали
 • Метална плочка на задниот дел
 • Капак за резервното тркало
 • Преден подножен заштитен лим3

LAND ROVER DEFENDER 90

DEFENDER | HSE | P400 | ПАКЕТ URBAN
Вклучувајќи опционална металик зелена боја Pangea Green со сатенски тенок заштитен слој и 22”-ни тркала Style 5098 во црната нијанса Gloss Black.
Од 2271
ЕМИСИЈА НА CO2 g/k

ПАКЕТ URBAN2

Освојте ја бетонската џунгла. Пакетот Urban во Defender внесува опрема со којашто овој модел ќе се истакнува во соседството и ќе ги привлекува погледите со својот стил, самодоверба и ладнокрвност.

Главни детали:

 • Блескави метални педали
 • Метална плочка на задниот дел
 • Капак за резервното тркало
 • Преден подножен заштитен лим3

LAND ROVER DEFENDER 110

DEFENDER | HSE | P400 | ПАКЕТ URBAN
Вклучувајќи опционална металик зелена боја Pangea Green со сатенски тенок заштитен слој и 22”-ни тркала Style 5098 во црната нијанса Gloss Black.
Од 2271
ЕМИСИЈА НА CO2 g/k

ПАКЕТ URBAN2

Освојте ја бетонската џунгла. Пакетот Urban во Defender внесува опрема со којашто овој модел ќе се истакнува во соседството и ќе ги привлекува погледите со својот стил, самодоверба и ладнокрвност.

Главни детали:

 • Блескави метални педали
 • Метална плочка на задниот дел
 • Капак за резервното тркало
 • Преден подножен заштитен лим3
СИТЕ ПАКЕТИ СО ДОДАТОЦИ ЗА DEFENDER
Каде и да ве води вашиот пат, ќе најдете пакет со додатоци за Defender со којшто ќе ги искористите предностите од својот свет.

1Прикажаните вредности се за возило од сериско производство. Додатоците коишто ги вградува продавачот се исклучени од овие вредности. Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, опционалната опрема и додатоците вградени од страна на продавачот.

2Бара кровни шини за да може да се вгради.

3Достапно во средината на 2020 година.


*Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклкус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од вградените тркала и опционалната опрема.


Погледнете ги WLTP вредностите.


WLTP (Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е нова официјална ЕУ постапка што се користи за пресметка на стандардизираните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 за патнички автомобили. Со оваа постапка се мери потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија, автономијата и емисијата на издувни гасови. Со неа се обезбедуваат вредности коишто се поблиски до реалните вредности од секојдневното возење. Возилата се испитуваат со опционална опрема и со посложена постапка за испитување и профил за возење.


Информациите, спецификацијата, моторите и боите прикажани на оваа веб локација се базираат на европската спецификација и може да се разликуваат од пазар до пазар и се предмет на измена без известување. Некои возила се прикажани со опционална опрема и додатоци што ги вградува продавачот што можеби не се достапни на сите пазари. Контактирајте го вашиот локален продавач за достапноста и цените на вашиот локален пазар.

https://cdn-jaguarlandrover.com/system/defender-quiz/data/defender_quiz_images_data.json
B4idKGSWCvI
https://buildyour.landrover.com/lr2/r/featured/adventure_pack/en_xm/l663/_/a-110_a-d240-110_a-l663_sp3/a-adventure-110_n-1dj
https://buildyour.landrover.com/lr2/r/featured/adventure_pack/en_xm/l663/_/a-110_a-d240-110_a-l663_sp3/a-adventure-110_n-1dj
https://buildyour.landrover.com/lr2/r/featured/adventure_pack/en_xm/l663/_/a-110_a-l663_a-p400-110_sp3/a-adventure-110_n-1dj
https://buildyour.landrover.com/lr2/r/featured/adventure_pack/en_xm/l663/_/a-110_a-l663_a-p400-110_sp3/a-adventure-110_n-1dj
https://buildyour.landrover.com/lr2/r/featured/country_pack/en_xm/l663/_/a-110_a-d240-110_a-l663_sp3/a-country-110_n-1ac
https://buildyour.landrover.com/lr2/r/featured/country_pack/en_xm/l663/_/a-110_a-d240-110_a-l663_sp3/a-country-110_n-1ac
https://buildyour.landrover.com/lr2/r/featured/country_pack/en_xm/l663/_/a-110_a-l663_a-p400-110_sp3/a-country-110_n-1ac
https://buildyour.landrover.com/lr2/r/featured/country_pack/en_xm/l663/_/a-110_a-l663_a-p400-110_sp3/a-country-110_n-1ac
https://buildyour.landrover.com/lr2/r/featured/explorer_pack/en_xm/l663/_/a-110_a-d240-110_a-l663_sp3/a-explorer-110_n-1ac
https://buildyour.landrover.com/lr2/r/featured/explorer_pack/en_xm/l663/_/a-110_a-d240-110_a-l663_sp3/a-explorer-110_n-1ac
https://buildyour.landrover.com/lr2/r/featured/explorer_pack/en_xm/l663/_/a-110_a-l663_a-p400-110_sp3/a-explorer-110_n-1ac
https://buildyour.landrover.com/lr2/r/featured/explorer_pack/en_xm/l663/_/a-110_a-l663_a-p400-110_sp3/a-explorer-110_n-1ac
https://buildyour.landrover.com/lr2/r/featured/urban_pack/en_xm/l663/_/a-110_a-d240-110_a-l663_sp3/a-satin_a-urban-110_n-031sz_n-1dj
https://buildyour.landrover.com/lr2/r/featured/urban_pack/en_xm/l663/_/a-110_a-d240-110_a-l663_sp3/a-satin_a-urban-110_n-031sz_n-1dj
https://buildyour.landrover.com/lr2/r/featured/urban_pack/en_xm/l663/_/a-110_a-l663_a-p400-110_sp3/a-satin_a-urban-110_n-031sz_n-1dj
https://buildyour.landrover.com/lr2/r/featured/urban_pack/en_xm/l663/_/a-110_a-l663_a-p400-110_sp3/a-satin_a-urban-110_n-031sz_n-1dj
ПАКЕТ EXPLORER2

Пробијте ја својата патека, без оглед на теренот.

 • Багажник за покривот за експедиции
 • Надворешен странично поставен носач за опрема
 • Подигнат влез за воздух
 • Налепница за хаубата во црна мат боја
 • Заштита на лаците на крилата
 • Предни и задни класични калници
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
ПАКЕТ ADVENTURE2

Ослободете ја вашата страст на нови територии.

 • Интегриран компресор за воздух
 • Надворешен странично поставен носач за опрема
 • Пренослив систем за плакнење
 • Столче-ранец
 • Метална плочка на задниот дел
 • Предни и задни калници
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
ПАКЕТ COUNTRY

Совладајте го и најкалливиот терен.

 • Предни и задни класични калници
 • Преграда во багажниот простор – По целата висина
 • Метална плочка на задниот дел
 • Пренослив систем за плакнење
 • Заштита на лаците на крилата
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
ПАКЕТ URBAN

Освојте ја бетонската џунгла.

 • Блескави метални педали
 • Метална плочка на задниот дел
 • Капак за резервното тркало
 • Преден подножен заштитен лим3
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ