ИЗБЕРЕТЕ ЈА ВИСТИНСКАТА МОЌНОСТ
ЗА ВАС

ИЗБЕРЕТЕ ЈА ВИСТИНСКАТА МОЌНОСТ  ЗА ВАС

Дали знаете дека начинот на којшто возите, каде возите и колку далеку возите можат да имаат големо влијание на перформансите и ефикасноста на Вашето возило? На пример, секојдневните релации во тргни-застани градски сообраќај ќе имаат придобивки од различен тип на моќност во споредба со патувањата на автопат или честото влечење. 


Тука можеме да Ви помогнеме да пронајдете што најмногу одговара на Вашите потреби за возење.

ТИПОВИ НА МОЌНОСТ ОД LAND ROVER

ШТО Е ЕЛЕКТРИЧЕН АВТОМОБИЛ

ШТО Е ЕЛЕКТРИЧЕН АВТОМОБИЛ

Погонскиот дел кај електричните возила се состои од електромотор и батерија. Наместо да полните гориво на бензински станици, Вашиот автомобил го полните преку домашен полнач. Кога сте на пат користете брзо полнење со еднонасочна струја DC на јавните станици за полнење.
ШТО Е ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД (PHEV)

ШТО Е ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД (PHEV)

Плаг-ин електричните хибридни возила (PHEV) комбинираат бензински мотор и електромотор, значи домашна станица за полнење е опционална. Префрлете се од чист електричен погон со нулта емисија на издувни гасови за градските улици на мешавина од бензински и електричен погон за подолги патувања.
ШТО Е ДЕЛУМЕН ХИБРИД (MHEV)

ШТО Е ДЕЛУМЕН ХИБРИД (MHEV)

Нема потреба од полнење, возилата со технологијата делумен хибрид (MHEV) ја подобруваат ефикасноста на нивните мотори преку користење на енергијата што се собира при намалување на брзината и регенеративното кочење. Тие се сестрани и нудат опции за различни стилови на возење.

ПОМОГНЕТЕ МИ ДА ИЗБЕРАМ

Одговорете на пет кратки прашања во врска со Вашите навики во возењето за да видите дали Вашето следно возило треба да биде електричен хибрид или делумен хибрид.

  • СОПСТВЕНИК НА АВТОМОБИЛОТ СТЕ ВИЕ ИЛИ ВАШАТА КОМПАНИЈА?