DISCOVERY SPORT

СПЕЦИФИКАЦИИ
DISCOVERY SPORT
DISCOVERY SPORT DYNAMIC
D200 AWD AUTOMATIC MHEV
DISCOVERY SPORT DYNAMIC HSE

DISCOVERY SPORT DYNAMIC HSE

D200 AWD AUTOMATIC MHEV

ПЕРФОРМАНСИ
Максимална брзина km/h 209 / 209
Забрзување (секунди) 0-100 km/h 8,6 / 8,9
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
ПОГОНСКИ СИСТЕМ
ТЕЖИНИ
ВЛЕЧЕЊЕ
НОСИВОСТ НА ПОКРИВОТ
ДИМЕНЗИИ
ВИСИНА ВО КАБИНАТА
ПРОСТОР ЗА НОЗЕТЕ
ВОЛУМЕН НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР
СЛОБОДЕН ПРОСТОР ПОД ВОЗИЛОТО - СТАНДАРД
СЛОБОДЕН ПРОСТОР ПОД ВОЗИЛОТО - ТЕРЕНСКО ВОЗЕЊЕ
ДЛАБОЧИНА НА МИНУВАЊЕ НИЗ ВОДА
КРУГ НА ВРТЕЊЕ

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

МОДЕЛИ НА DISCOVERY SPORT

МОДЕЛИ НА DISCOVERY SPORT

Погледнете ја целата серија на модели.
ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

Ставете Ваш белег во Defender со помош на лепезата од опции што го покажуваат Вашиот карактер. Понудена е богата палета со бои, множество од тркала и три различни опции за покривот.

**Погледнете ги WLTP вредностите

Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.

Ако на возилото се вградени тркала од 18” максималната брзина ќе биде 221 km/h.

Ако на возилото се вградени тркала од 18” максималната брзина ќе биде 221 km/h. Ако на возилото се вградени тркала од 21” максималната брзина ќе биде 231 km/h.

‡‡Во комбинација со електромотор

Со возач од 75kg, течности на максимум, гориво на 90%.

Течности на максимум, гориво на 90%.

Носивоста на покривот се намалува на 60kg кога се вградени летни пневматици.

Сув волумен: Волуменот се мери со помош на мерни блокови (200 mm x 50 mm x 100 mm) во согласност со VDA.

Воден волумен: Волуменот се мери со симулација на полнење на багажниот простор со течност.

±Вредностите се со седишта поместени нанапред до крај и да не се навалени.

Тежините се однесуваат за возило со стандардната спецификација. Дополнителната опционална опрема ја зголемува тежината.