DISCOVERY SPORT

МОДЕЛИ
DISCOVERY SPORT

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

Кулминација на простор, комфор и храброст.

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина (km/h)

209

Забрзување (0-100 km/h) во секунди

6.6

Комбиниран циклус l/100km

1,5 -1,7 ††
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Матрикс ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Фиксен панорамски покрив
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20" Style 5076, завршна обработка со дијамант со контрастна сребрена сјајна боја
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Кожен волан со двоен обрач
 • Управувачки столб со електрично приспособување
 • Метални педали со сјајна површина
 • Осветлување во кабината
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Седишта со електрично поместување во 14 насоки со мемориска функција на седиштето за возачот и наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
 • Седишта од кожата Windsor во бојата Ebony со порабување во сива боја
 • Тапацир на таванот Morzine во бојата Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем Meridian™
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Pivi Pro2
 • Пакет Online со функцијата План за податоци2
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Камера за поглед наназад
 • Пакет Driver Assist

Модерен, префинет и подготвен за пат.

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

P250 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина (km/h)

225 / 224 ‡

Забрзување (0-100 km/h) во секунди

7,8 / 8,1

Комбиниран циклус l/100km

9,0 - 9,8 / 9,2 – 9,8 ††
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Помош за автоматски долги светла на фаровите (AHBA)
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 19" Style 5136, темносива сјајна боја со контрастна завршна обработка со дијамант
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Стандарден волан
 • Клима уред со две зони со отвори за вентилација во вториот ред
 • Метални педали со сјајна површина
 • Осветлување во кабината
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување, седиштето за возачот во 12 насоки со мемориска функција, а седиштето за совозачот во 10 насоки; наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
 • Седишта од двослојна кожа во бојата Ebony со порабување во сива боја
 • Тапацир на таванот Morzine во бојата Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем Meridian™
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Pivi Pro1
 • Пакет Online со функцијата План за податоци2
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Камера за поглед наназад
 • Приспособлива контрола на патната брзина

Discovery Sport во својата најчиста форма.

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина (km/h)

209

Забрзување (0-100 km/h) во секунди

6.6

Комбиниран циклус l/100km

1,5 -1,7 ††
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Покрив во боја на каросеријата
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 18" Style 5074
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Стандарден волан
 • Клима уред со две зони со отвори за вентилација во вториот ред
 • Осветлување во кабината
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување, седиштето за возачот во 12 насоки, а седиштето за совозачот во 10 насоки; наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
 • Седишта од двослојна кожа во бојата Ebony
 • Тапацир на таванот Morzine во бојата Light Oyster
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем
 • Дигитален дисплеј за возачот
 • Pivi Pro1
 • Пакет Online со функцијата План за податоци2
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Камера за поглед наназад
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

ИСТРАЖЕТЕ ГО DISCOVERY SPORT

ИСТРАЖЕТЕ ГО DISCOVERY SPORT

Дизајниран за семеен живот: Уникатна ДНК на Discovery.
ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

Ставете Ваш белег во Defender со помош на лепезата од опции што го покажуваат Вашиот карактер. Понудена е богата палета со бои, множество од тркала и три различни опции за покривот.

Ако на возилото се вградени тркала од 18” максималната брзина ќе биде 221 km/h.

‡‡Во комбинација со електромотор.

1Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.

2Стандардна претплата е 1 година што може да се продолжи по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.

Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот локален продавач на Land Rover за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции бараат погодна СИМ картичка со соодветен договор што ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Имајте во предвид дека стандардните карактеристики може да бидат заменети кога избирате алтернативно ниво на опрема. Исто така, стандардните карактеристики може да се разликуваат во зависност од земјата на купување, од варијантата на моторот и трансмисијата.

Meridian е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd.