def21my
СПЕЦИФИКАЦИИ
ИЗБЕРЕТЕ ГО СТИЛОТ НА КАРОСЕРИЈАТА
ИЗБЕРЕТЕ ГО МОДЕЛОТ
ИЗБЕРЕТЕ ГО МОТОРОТ
ПРЕГЛЕД
ЦЕНАТА
Број на седишта
Потрошувачка на гориво при комбиниран циклус литри/100km
Емисија на CO2 при комбиниран циклус (g/km)
Капацитет на резервоарот за гориво (литри)
ПЕРФОРМАНСИ И ТЕЖИНИ

ПЕРФОРМАНСИ

Максимална брзина km/h
Забрзување (сек.) 0-100km/h

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО

Urban litres/100km
Extra Urban litres/100km
Комбиниран циклус l/100km
Капацитет на резервоарот за гориво (литри)
Емисија на CO2 при комбиниран циклус (g/km)

МОТОР

Зафатнина на моторот (cm3)
Моќност (kW/PS)
Вртежен момент (Nm)
Трансмисија

ТЕЖИНИ (KG)

Тежина од (kg)
Бруто тежина на возилото (kg)t
Максимална маса на секоја оска (напред) (kg)
Максимална маса на секоја оска (назад) (kg)
ВЛЕЧЕЊЕ (kg) (ОПЦИОНАЛЕН ПАКЕТ TOWING)

ВЛЕЧЕЊЕ

Приколка без кочници (kg)
Максимален товар за влечење (kg)
Максимална тежина врз спојанта точка/куката за влечење (kg)
Максимална бруто тежина на комбинацијата возило - приколка (kg)

НОСЕЊЕ БАГАЖ НА ПОКРИВОТ

Максимален товар на покривот (заедно со шини за покривот)
ДИМЕНЗИИ И СПОСОБНОСТИ

ДИМЕНЗИИ СПОСОБНОСТИ

КРУГ НА ВРТЕЊЕ

Од рабник до рабник (m)
Од ѕид до ѕид (m)
Завртувања на воланот од крај до крај (број на завртувања)

ВИСИНА НА СОВЛАДУВАЊЕ ПРЕЧКИ

Стандардна висина на возење - предна оска (mm)

ДЛАБОЧИНА ЗА МИНУВАЊЕ НИЗ ВОДА

Максимална длабочина за минување низ вода (mm)

ДОЛЖИНА НА ВОЗИЛОТО

Вкупна должина (mm)
Меѓуоскино растојание (mm)

ВИСИНИ И ШИРИНИ НА ВОЗИЛОТО

Висина (mm)
Трага на предните тркала (mm)
Трага на задните тркала (mm)
Ширина (со затворени ретровизори) (mm)
Ширина (со отворени ретровизори) (mm)

АГОЛ НА ПРИОД - ГЕОМЕТРИЈА ЗА ТЕРЕНСКО ВОЗЕЊЕ

Стандард
Геометрија за теренско возење

АГОЛ НА РАМПА - ГЕОМЕТРИЈА ЗА ТЕРЕНСКО ВОЗЕЊЕ

Стандард
Геометрија за теренско возење

АГОЛ НА НАПУШТАЊЕ - ГЕОМЕТРИЈА ЗА ТЕРЕНСКО ВОЗЕЊЕ

Стандард
Геометрија за теренско возење

КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР - ЗАДНИТЕ СЕДИШТА ИСПРАВЕНИ

Висина (mm)
Ширина (mm)
Волумен на багажниот простор (литри)
Ширина на багажниот простор помеѓу крилата (mm)
Должина на подот (mm)

КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР - ЗАДНИТЕ СЕДИШТА НАНАПРЕД

Висина (mm)
Ширина (mm)
Волумен на багажниот простор (литри)
Ширина на багажниот простор помеѓу крилата (mm)
Должина на подот (mm)

ВИСИНА ВО КАБИНАТА

Висина во кабината (mm)
Висина во кабината кај задните седишта (mm)
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблиску до вас
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Искористете го конфигураторот за да го создадете вашиот совршен Defender
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Land Rover
ИНФОРМИРАЈТЕ МЕ РЕДОВНО
Регистрирајте се за најновите вести за Defender

*Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклкус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од вградените тркала и опционалната опрема.
Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.
Погледнете ги WLTP вредностите.
WLTP (Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е нова официјална ЕУ постапка што се користи за пресметка на стандардизираните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 за патнички автомобили. Со оваа постапка се мери потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија, автономијата и емисијата на издувни гасови. Со неа се обезбедуваат вредности коишто се поблиски до реалните вредности од секојдневното возење. Возилата се испитуваат со опционална опрема и со посложена постапка за испитување и профил за возење.
**Се пресметува со возач со тежина од 75kg, нивото на течностите е на максимум, а нивото на гориво е 90% од максималното.
Се пресметува со ниво на течностите на максимум, а нивото на гориво е 90% од максималното.
††Дозволената тежина врз покривот при динамичко оптоварување е 118kg/168kg (90/110), кога се вградени пневматици за теренско возење и багажник за покривот за експедиции. Дозволената тежина врз покривот при статичко оптоварување е 300kg.
Сув волумен: Волуменот се мери со помош на мерни блокови (200mm x 50mm x 100mm) во согласност со VDA. Воден волумен: Волуменот се мери со полнење на багажниот простор со течност.
‡‡Кога се вградени тркала од 22“ максималната брзина е 208km/h.

Тежините се однесуваат за возило со стандардната спецификација. Дополнителната опционална опрема ја зголемува тежината.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со вашиот локален продавач или конфигурирајте го вашето возило на интернет.