RANGE ROVER VELAR
СПЕЦИФИКАЦИИ

VELAR
D200 AWD AUTOMATIC MHEV
VELAR

VELAR

D200 AWD AUTOMATIC MHEV

ПЕРФОРМАНСИ
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
ПОГОНСКА ЕДИНИЦА
ТЕЖИНИ
ВЛЕЧЕЊЕ
НОСЕЊЕ БАГАЖ НА ПОКРИВОТ
ДИМЕНЗИИ
ВИСИНА ВО КАБИНАТА
ПРОСТОР ЗА НОЗЕТЕ
ВОЛУМЕН НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР
GROUND CLEARANCE - OFF ROAD
GROUND CLEARANCE - STANDARD
КРУГ НА ВРТЕЊЕ
ДЛАБОЧИНА НА МИНУВАЊЕ НИЗ ВОДА

БАГАЖЕН ПРОСТОР (ДО)

1.811 L✦


Кај Range Rover Velar.  

ТРКАЛА

До 22"


Не е достапно кај моторите P400e.

АВТОНОМИЈА КАКО ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО (EV)

53KM††


Кај Range Rover Velar Plug-in Hybrid.

ЕКРАН НА ДОПИР

10"


Стандард кај сите модели на Range Rover Velar.

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

МОДЕЛИ НА RANGE ROVER VELAR

МОДЕЛИ НА RANGE ROVER VELAR

Погледнете ја целата серија на модели.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ МОДЕЛИТЕ
PLUG-IN HYBRID

PLUG-IN HYBRID

Истражете ги електричните возила.
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
ПРЕГЛЕД

ПРЕГЛЕД

Авангардниот Range Rover.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ПРЕГЛЕДОТ

Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклкус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала и вградените додатоци. Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.
††Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.

±Наведените вредности се пресметани според NEDC (New European Driving Cycle – Нов европски циклус на возење) според официјалните тестови на производителот. Вредностите можат да варираат во зависност од опкружувањето и стилот на возење. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат
Максималната брзина кај мотори со потпирање со пружини е 210km/h.
‡‡Во комбинација со електромотор.
Со возач од 75kg, течности на максимум и гориво на 90%.
Течности на максимум и гориво на 90%.
Сув волумен: Волуменот се мери со помош на мерни блокови (200mm x 50mm x 100mm) во согласност со VDA. Волуменот се мери до таванот. Конфигурацијата и вкупниот волумен на багажниот простор се менуваат во зависност од спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) и пазарот.
Воден волумен: Волуменот се мери со полнење на багажниот простор со течност. Волуменот се мери до таванот. Конфигурацијата и вкупниот волумен на багажниот простор се менуваат во зависност од спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) и пазарот.
Кога возилто е опремено со електронско воздушно потпирање. Тежините се однесуваат за возило со стандардната спецификација. Дополнителната опционална опрема ја зголемува тежината.