RANGE ROVER VELAR

МОДЕЛИ

МОДЕЛИ

Група на уникатни карактеристики го дефинира изгледот и чувството на секој модел.

ПАКЕТИ НА СПЕЦИФИКАЦИИ

Секој пакет нуди дополнително ниво на опрема и ексклузивни карактеристики.

ВЕРЗИИ

Ексклузивна интерпретација на возилото. Ограничена во време или по број.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P400e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100 km/h во секунди

5.4

Моќност (kW/PS)

297/404
Главни карактеристики

Главни карактеристики

НАДВОРЕШНА ОПРЕМА
 • ЛЕД фарови
 • Ретровизори на вратите со автоматско придушување, електромоторно затворање, греење и приодни светла (автоматско придушување на страната на возачот)
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 19" Style 5108, 5 краци, во сребрената боја Gloss Sparkle Silver
ВНАТРЕШНА ОПРЕМА
 • Кожен волан
 • Cabin lighting
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта во 8 насоки
 • Luxtec and suedecloth seats
 • Light Oyster Morzine headlining
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем со 8 звучници
 • Pivi
 • Secure Tracker (12-month subscription)1
 • Smartphone Pack containing Apple CarPlay® and Android Auto™
СПОСОБНОСТ
 • Клима уред со две зони
 • Задна камера
 • Влегување без клуч
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P400e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100 km/h во секунди

5.4

Моќност (kW/PS)

297/404
Главни карактеристики

Главни карактеристики

НАДВОРЕШНА ОПРЕМА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно
 • Ретровизори на вратите со автоматско придушување, електромоторно затворање, греење и приодни светла (автоматско придушување на страната на возачот)
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 19" Style 5108, 5 краци, во сребрената боја Gloss Sparkle Silver
ВНАТРЕШНА ОПРЕМА
 • Кожен волан
 • Cabin lighting
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта во 14 насоки, мемориска функција
 • Perforated grained leather seats
 • Light Oyster Morzine headlining
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем MeridianTM
 • Pivi Pro
 • Online Пакет со Data Plan2
СПОСОБНОСТ
 • Powered tailgate
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Систем од камери за опкружувачка слика во 360º
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P400e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100 km/h во секунди

5.4

Моќност (kW/PS)

297/404
Главни карактеристики

Главни карактеристики

НАДВОРЕШНА ОПРЕМА
 • Матрица ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно
 • Ретровизори на вратите со автоматско придушување, електромоторно затворање, греење и приодни светла (автоматско придушување на страната на возачот)
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 20" Style 7014, 7 краци, во сребрената боја Gloss Sparkle Silver
ВНАТРЕШНА ОПРЕМА
 • Кожен волан
 • Cabin lighting
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта во 14 насоки, мемориска функција
 • Perforated grained leather seats
 • Light Oyster Morzine headlining
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Аудио систем MeridianTM
 • Pivi Pro
 • Online Пакет со Data Plan2
СПОСОБНОСТ
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината
 • Пакет Blind Spot Assist
 • Систем од камери за опкружувачка слика во 360º

RANGE ROVER VELAR R-DYNAMIC S

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P400e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100 km/h во секунди

5.4

Моќност (kW/PS)

297/404
Главни карактеристики

Главни карактеристики

НАДВОРЕШНА ОПРЕМА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно
 • Ретровизори на вратите со автоматско придушување, електромоторно затворање, греење и приодни светла (автоматско придушување на страната на возачот)
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 19" Style 5108, 5 краци, во сребрената боја Satin Dark Grey
ВНАТРЕШНА ОПРЕМА
 • Кожен волан
 • Satin Chrome gearshift paddles
 • Split rim steering wheel
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта во 14 насоки, мемориска функција
 • Perforated grained leather and suedecloth seats
 • Ebony Morzine headlining
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем MeridianTM
 • Pivi Pro
 • Online Пакет со Data Plan2
СПОСОБНОСТ
 • Powered tailgate
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Систем од камери за опкружувачка слика во 360º

RANGE ROVER VELAR R-DYNAMIC SE

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P400e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100 km/h во секунди

5.4

Моќност (kW/PS)

297/404
Главни карактеристики

Главни карактеристики

НАДВОРЕШНА ОПРЕМА
 • Матрица ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно
 • Ретровизори на вратите со автоматско придушување, електромоторно затворање, греење и приодни светла (автоматско придушување на страната на возачот)
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 20" Style 1032, 10 краци, во сребрената боја Satin Dark Grey
ВНАТРЕШНА ОПРЕМА
 • Кожен волан
 • Satin Chrome gearshift paddles
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта во 14 насоки, мемориска функција
 • Perforated grained leather and suedecloth seats
 • Ebony Morzine headlining
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем MeridianTM
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Pivi Pro
 • Online Пакет со Data Plan2
СПОСОБНОСТ
 • Пакет Blind Spot Assist
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Систем од камери за опкружувачка слика во 360º

RANGE ROVER VELAR R-DYNAMIC HSE

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P400e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100 km/h во секунди

5.4

Моќност (kW/PS)

297/404
Главни карактеристики

Главни карактеристики

НАДВОРЕШНА ОПРЕМА
 • Матрица ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно
 • Ретровизори на вратите со автоматско придушување, електромоторно затворање, греење и приодни светла (автоматско придушување на страната на возачот)
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 21" Style 5109, 5 краци, во сребрената боја Satin Dark Grey
ВНАТРЕШНА ОПРЕМА
 • Кожен волан
 • Управувачки столб со електрично прилагодување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • 20-way heated and cooled, memory, massage front seats
 • Perforated Windsor leather seats
 • Ebony Morzine headlining
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем MeridianTM
 • Pivi Pro
 • Online Пакет со Data Plan2
СПОСОБНОСТ
 • Пакет Blind Spot Assist
 • Пакет Driver Assist
 • Систем од камери за опкружувачка слика во 360º
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P400e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100 km/h во секунди

5.4

Моќност (kW/PS)

297/404
Главни карактеристики

Главни карактеристики

НАДВОРЕШНА ОПРЕМА
 • Матрица ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно
 • Предни светла за магла
 • Ретровизори на вратите со автоматско придушување, електромоторно затворање, греење и приодни светла (автоматско придушување на страната на возачот)
 • Black contrast roof
 • Sliding panoramic roof
 • Black pack
 • Privacy glass
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 20" Style 7014, 7 краци, во сребрената боја Gloss Black
ВНАТРЕШНА ОПРЕМА
 • Satin Chrome gearshift paddles
 • Кожен волан
 • Сјајни метални педали
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта во 14 насоки, мемориска функција
 • Perforated grained leather and suedecloth seats
 • Ebony Morzine headlining
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем MeridianTM
 • Pivi Pro
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Secure Tracker (12-month subscription)1
 • Smartphone Pack containing Apple CarPlay® and Android Auto™
 • Online Пакет со Data Plan2
СПОСОБНОСТ
 • Систем од камери за опкружувачка слика во 360º
 • Пакет Blind Spot Assist
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Предупредување за напуштање на коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

PLUG-IN HYBRID

PLUG-IN HYBRID

Истражете ги електричните возила.
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
ПРЕГЛЕД

ПРЕГЛЕД

Авангардниот Range Rover.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ПРЕГЛЕДОТ

Максималната брзина кај мотори со потпирање со пружини е 210km/h.
‡‡Во комбинација со електромотор.

120" Style 7014 е стандард кај моделите P400e.
2Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.
3Услугите Secure Tracker и Secure Tracker Pro бараат активирање и мора да бидат во област со мрежно покривање. Вклучува претплата за 12 месеци и може да се надгради до гарантниот период или да се обнови по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.
4Само компатибилни паметни телефони. Вашиот автомобил е подготвен за Apple CarPlay. Услугите што се нудат преку Apple CarPlay зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay. Вашиот автомобил е подготвен за Android Auto. Услугите што се нудат преку Android Auto зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.android.com/auto/.
5Може да се применува политика за фер користење. Стандардна претплата е 1 година што може да се продолжи по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.
6Системот Помош за мртов агол може да помогне да се спречат судари. Ако Вашето возило забележи друг автомобил во Вашиот мртов агол кога почнувате да менувате коловозна лента, тогаш воланот автоматски се врти - укажува дека треба да направите корекција со воланот.

Имајте во предвид дека стандардните карактеристики може да бидат заменети кога избирате алтернативно ниво на опрема. Исто така, стандардните карактеристики може да се разликуваат во зависност од земјата на купување, од варијантата на моторот и трансмисијата.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Карактеристиките на Pivi и InControl, опциите, услугите од трети страни и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот продавач на Land Rover за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.

Apple CarPlay е трговска марка на Apple Inc. Може да се применуваат условите за користење за крајниот корисник на Apple Inc.

Android Auto е трговска марка на Google LLC.

Meridian е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот three fields е трговска марка на Trifield Productions Ltd.