RANGE ROVER SPORT

RANGE ROVER SPORT

Најдинамичниот Range Rover

ДИЗАЈН

НАДВОРЕШЕН ДИЗАЈН

НАДВОРЕШЕН ДИЗАЈН

Range Rover Sport е дизајниран за да привлекува внимание. Неговиот понизок, поспортски став е надграден со освежените преден и заден одбојник со вградените завршни елементи на издувниот систем, а чувството на возбуда и современост се комплетира со ЛЕД светлата околу целото возило со опционалните огромни анимирани трепкачи за правец.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ГАЛЕРИЈАТА
АМБИЕНТНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

АМБИЕНТНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

Врвен комфор. Исклучителна функционалност. Јасниот, модерен дизајн на внатрешниот простор се комплетира со напредното амбиентно внатрешно осветлување и вградувањето на системот Touch Pro Duo.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ Погледнете ја галеријата

ПЕРФОРМАНСИ

ПРИЛАГОДЛИВА ДИНАМИКА

ПРИЛАГОДЛИВА ДИНАМИКА

Дава идеална рамнотежа помеѓу возењето и контролата со тоа што нуди постојана промена на поставките на амортизерите. Системот Прилагодлива динамика ги набљудува движењата на возилото до 500 пати во секунда, реагирајќи на вашите команди и на условите на патот за да осигура комфорно, стабилно возење.
КОНТАКТИРАЈТЕ НÈ

ТЕХНОЛОГИЈА

ТЕХНОЛОГИЈА

ТЕХНОЛОГИЈА

Пиксел-ласер ЛЕД фаровите со препознатливо светло за дневно возење ја обезбедуваат врвната опција за фаровите, со ласерска технологија којашто дава пет пати поголема осветленост отколку стандардните ЛЕД светла. Системот е во работна сосотојба на брзини над 80km/h и кога не се забележуваат никакви други надворешни светла, а дава јасна видливост на растојание од над половина километар.
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ТЕХНОЛОГИЈАТА
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА

ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА

Емитирајќи мноштво информации и забавни содржини, системот за информации и забава во автмобил Touch Pro Duo се карактеризира со најинтуитивните и најнапредните интегрирани технологии за да осигура дека можете да го извлечете најдоброто од вашето патување.
ИНОВАЦИИ

ИНОВАЦИИ

Range Rover Sport има линија на префинети мотори со мала потрошувачка на гориво што имаат силни перформанси. Можете да изберете некој од напредните бензински и дизел мотори или новото хибридно електрично возило на полнење со приклучување (PHEV)—нашиот најиновативен погонски систем досега.
ДРУМСКИ ПЕРФОРМАНСИ

ДРУМСКИ ПЕРФОРМАНСИ

Исклучителниот зафат на тркалата со подлогата и одличната управливост потврдуваат дека Range Rover Sport е нашиот најдинамичен SUV. Со пакет од внимателно проектирани технологии тој ви нуди возбудливо возење, без оглед на патот и условите.
ТЕРЕНСКИ ПЕРФОРМАНСИ

ТЕРЕНСКИ ПЕРФОРМАНСИ

Типичната за Range Rover Sport способност за теренско возење произлегува од комбинацијата на системите Погон на сите тркала (AWD) и уникатните, иновативни технологии за движење по секаков терен.
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ

СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ

Од справување со градскиот метеж до обезбедување дополнителна безбедност за вас и за вашите сопатници, на располагање се бројни стандардни и опционални иновативни технологии. Секоја од нив е дизајнирана и проектирана да обезбеди удобност, едноставност и комфор во текот на вашето патување.
КОМФОР И УДОБНОСТ

КОМФОР И УДОБНОСТ

Range Rover Sport го издигнува комфорот за возачот и за совозачот на највисоко ниво. Прецизно дизајнирана, современата внатрешност доаѓа со нови предни седишта коишто нудат подобрено држење и со опцијата да изберете седишта од полуанилинска кожа.

РАЗНОВИДНОСТ

АВТОМАТСКО ПРИЛАГОДУВАЊЕ НА ПРИСТАПНАТА ВИСИНА

АВТОМАТСКО ПРИЛАГОДУВАЊЕ НА ПРИСТАПНАТА ВИСИНА

Обезбедувајќи дополнителна удобност и способност, системот Автоматско прилагодување на пристапната висина, поддржан од електронското воздушно потпирање, им овозможува на патниците полесно да влезат и излезат спуштајќи го возилото за 50mm.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

КОМФОР И УДОБНОСТ

ЗАВЕСИ СО ФУНКЦИЈАТА АКТИВИРАЊЕ СО ГЕСТИКУЛАЦИЈА

ЗАВЕСИ СО ФУНКЦИЈАТА АКТИВИРАЊЕ СО ГЕСТИКУЛАЦИЈА

За да се спречи прегревањето на кабината и да се минимизира потребата за работа на клима уредот, завесите се затвораат автоматски кога патниците ќе се сместат и кога вратите ќе се заклучат. Опционалните завеси со функцијата активирање со гестикулација* обезбедуваат интуитивна контрола со гестикулацијата нанапред/наназад што му овозможува на возачот да се концентира на патот пред него.
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ТЕХНОЛОГИЈАТА

СПОСОБНОСТ

КОНТРОЛА НА ДВИЖЕЊЕТО ПО СЕКАКОВ ТЕРЕН (ALL- TERRAIN PROGRESS CONTROL)

КОНТРОЛА НА ДВИЖЕЊЕТО ПО СЕКАКОВ ТЕРЕН (ALL- TERRAIN PROGRESS CONTROL)

Поставете и одржувајте постојана брзина во предизвикувачки услови како што се кал, мокра трева, мраз, снег и нечисти патишта. Контрола на движењето по секаков терен (ATPC) функционира на брзини меѓу 1,8km/h и 30km/h, и ви овозможува целата концентрација да ја насочите кон управувањето и пронаоѓањето патека за минување преку тешки терени.
КОНТАКТИРАЈТЕ НÈ

ОДРЖЛИВОСТ

ЕФИКАСНОСТ

ЕФИКАСНОСТ

Во погонските системи на Range Rover Sport се вградени технологии за ниска емисија на CO2 како што е системот интелигентен Stop/Start. Системот го гасне моторот кога возилото стои во место и повторно го стартува кога ќе го тргнете вашето стопало од педалот за кочниците, намалувајќи ја потрошувачката на гориво за 5 до 7 проценти. Дополнителниот режим ECO користи софтвер за да осигура дека возилото работи поефикасно и поекономично.
АЛУМИНИУМ

АЛУМИНИУМ

Во алуминиумската конструкција на каросеријата на Range Rover Sport е вграден рециклиран материјал, а резултатот е намалена тежина, намалена потрошувачка на гориво, пониска емисија на издувни гасови и зголемени перформанси.
ПРИСТАП КОН ЖИВОТНИОТ ЦИКЛУС

ПРИСТАП КОН ЖИВОТНИОТ ЦИКЛУС

Бидејќи сме еколошки одговорна компанија, ние сме обврзани да произведуваме возила во коишто се употребуваат поодржливи материјали, да создаваме помалку отпад и што помалку да ги искористуваме природните ресурси. Согласно на тоа, Range Rover Sport е дизајниран да може 85 проценти од него да се рециклира и 95 проценти од деловите да се поправат. Затоа инвестираме во најсовремени постројки кадешто можеме нашите автомобили да ги направиме уште поефикасни - со помала потрошувачка на вода и енергија, создавање помалку отпад и пониска емисија на јагленород.

БЕЗБЕДНОСНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ISOFIX

ISOFIX

ISOFIX точките на задните седишта се грижат за едноставното вградување на детските седишта. Тие, исто така, осигуруваат цврста врска меѓу детското седиште и возилото со што се унапредува и безбедноста.
ВОЗДУШНИ ПЕРНИЧИЊА

ВОЗДУШНИ ПЕРНИЧИЊА

Опсежниот систем од воздушни перничиња за возачот и сопатниците кај Range Rover Sport обезбедува одлична заштита за сите патници во возилото.
БЕЗБЕДНОСНИ ПОЈАСИ

БЕЗБЕДНОСНИ ПОЈАСИ

Со предзатегнувачите на безбедносните појаси се добива дополнителна заштита. Во случај на челен судар тие го намалуваат движењето на телото нанапред.
ЛЕД ФАРОВИ

ЛЕД ФАРОВИ

Range Rover Sport се карактеризира со ЛЕД осветлување околу целото возило како дел од стандардната опрема. ЛЕД светлата се дизајнирани да траат колку и работниот век на возилото и трошат помалку енергија.
СПОРТСКА КОМАНДНА ПОЗИЦИЈА ЗА ВОЗЕЊЕ

СПОРТСКА КОМАНДНА ПОЗИЦИЈА ЗА ВОЗЕЊЕ

Спортската командна позиција за возење на Range Rover Sport се грижи да се добие посамоуверено, поангажирано возење. Издигнатата позиција ви дава подобра видливост што придонесува за подобра безбедност и сигурност.
ПОМОШ ПРИ НАГЛО КОЧЕЊЕ (EBA)

ПОМОШ ПРИ НАГЛО КОЧЕЊЕ (EBA)

Системот Помош при нагло кочење препознава кога нагло ќе го активирате кочењето но без потребната сила да се максимира застанувањето. Затоа, системот го засилува притисокот за кочење преку пумпата за ABS за да се осигура дека ќе застанете навреме.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем), или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте го вашиот локален продавач или конфигурирајте го вашето возило онлајн.