LAND ROVER DEFENDER

ПАКЕТИ СО ДОДАТОЦИ

ПАКЕТИ СО ДОДАТОЦИ

Неограничени можности. За да ги искористите предностите од својот свет, изберете еден од четирите подолунаведени пакети.

ПАКЕТ EXPLORER<sup>1</sup>

ПАКЕТ EXPLORER1

Пробијте ја својата патека, без оглед на теренот. Пакетот Explorer во Defender внесува опрема што им пркоси на традициите и со којашто ќе ги освојувате непознатите пејзажи.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ
ПАКЕТ ADVENTURE<sup>1</sup>

ПАКЕТ ADVENTURE1

Ослободете ја Вашата страст на нови територии. Пакетот Adventure во Defender внесува опрема којашто ќе Ви овозможи да излезете од разгазената патека и да возите по природната конфигурација на теренот.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ
ПАКЕТ COUNTRY

ПАКЕТ COUNTRY

Совладајте го и најкалливиот терен. Пакетот Country во Defender внесува опрема што ќе ги искористи основните карактеристики и секое патување ќе биде навистина незаборавно.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ
ПАКЕТ URBAN

ПАКЕТ URBAN

Освојте ја бетонската џунгла. Пакетот Urban во Defender внесува опрема со којашто овој модел ќе се истакнува во соседството и ќе ги привлекува погледите со својот стил, самодоверба и ладнокрвност.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ

ПЕРСОНАЛИЗИРАЈТЕ ГИ ВАШИТЕ РЕЗУЛТАТИ

Филтерот подолу ќе Ве одведе до најпогодната содржина за Вас

ПАКЕТ EXPLORER

ПАКЕТ COUNTRY

НАДВОРЕШЕН СТРАНИЧНО ПОСТАВЕН НОСАЧ ЗА ОПРЕМА

НАДВОРЕШЕН СТРАНИЧНО ПОСТАВЕН НОСАЧ ЗА ОПРЕМА

Водоотпорен и со заклучување. Тука можете едноставно да ги сместите и обезбедите валканите и мокрите делови од опремата.
БАГАЖНИК ЗА ПОКРИВОТ ЗА ЕКСПЕДИЦИИ

БАГАЖНИК ЗА ПОКРИВОТ ЗА ЕКСПЕДИЦИИ

Иако е со мала тежина сепак, при динамичко оптоварување има носивост од 168 kg2.
ПОДГИНАТ ВЛЕЗ ЗА ВОЗДУХ

ПОДГИНАТ ВЛЕЗ ЗА ВОЗДУХ

Кога Вашата авантура се одвива во прашливи или песокливи услови, тогаш со подигнатиот влез за воздух се носи почист воздух во моторот.
ЗАШТИТА ЗА ЛАКОВИТЕ НА КРИЛАТА

ЗАШТИТА ЗА ЛАКОВИТЕ НА КРИЛАТА

Корисно кога возите по ризични теренски патеки. Се добива дополнителна заштита со трајни, висококвалитетни композитни материјали, а истовремено го збогатува забележливиот изглед на Defender.
ПРЕДНИ И ЗАДНИ КЛАСИЧНИ КАЛНИЦИ

ПРЕДНИ И ЗАДНИ КЛАСИЧНИ КАЛНИЦИ

Калниците го намалуваат прскањето и ги штитат обоените површини на Defender од нечистотии и отпадоци. Овие додатоци го надополнуваат надворешниот дизајн на возилото.
НАЛЕПНИЦА ЗА ХАУБАТА ВО ЦРНА МАТ БОЈА

НАЛЕПНИЦА ЗА ХАУБАТА ВО ЦРНА МАТ БОЈА

Стилски детаљ за хаубата во црна мат боја. Карактерот е сѐ.

ПАКЕТ ADVENTURE

ВГРАДЕН КОМПРЕСОР ЗА ВОЗДУХ<sup>3</sup>

ВГРАДЕН КОМПРЕСОР ЗА ВОЗДУХ3

Зголемена заштита на предниот дел на Defender, така што можете со поголема доверба да се справите со предизвикувачки терен.
НАДВОРЕШЕН СТРАНИЧНО ПОСТАВЕН НОСАЧ ЗА ОПРЕМА

НАДВОРЕШЕН СТРАНИЧНО ПОСТАВЕН НОСАЧ ЗА ОПРЕМА

Водоотпорен и со заклучување. Овозможува едноставно и сигурно сместување на валкани или мокри делови од опремата.
ПРЕНОСЛИВ СИСТЕМ ЗА ПЛАКНЕЊЕ

ПРЕНОСЛИВ СИСТЕМ ЗА ПЛАКНЕЊЕ

Исплакнете ја калта од задниот дел. Исплакнете го Вашиот велосипед и исчистете ги Вашите чизми. Работи под притисок, а може да се полни на чешма или со помош на рачна пумпа.
МЕТАЛНА ПЛОЧКА НА ЗАДНИОТ ДЕЛ

МЕТАЛНА ПЛОЧКА НА ЗАДНИОТ ДЕЛ

Го штити одбојникот од гребнатинки што може да се појават при товарење на Вашата опрема или при теренското возење.
ПРЕДНИ И ЗАДНИ КАЛНИЦИ

ПРЕДНИ И ЗАДНИ КАЛНИЦИ

Калниците го намалуваат прскањето и ги штитат обоените површини на Defender од нечистотии и отпадоци.
ПРЕДНИ И ЗАДНИ КЛАСИЧНИ КАЛНИЦИ

ПРЕДНИ И ЗАДНИ КЛАСИЧНИ КАЛНИЦИ

Калниците го намалуваат прскањето и ги штитат обоените површини на Defender од нечистотии и отпадоци. Овие додатоци го надополнуваат надворешниот дизајн на возилото.
ПРЕГРАДА ВО БАГАЖНИОТ ПРОСТОР - ПО ЦЕЛАТА ВИСИНА

ПРЕГРАДА ВО БАГАЖНИОТ ПРОСТОР - ПО ЦЕЛАТА ВИСИНА

Преградата го одвојува делот за багаж од кабината.
МЕТАЛНА ПЛОЧКА НА ЗАДНИОТ ДЕЛ

МЕТАЛНА ПЛОЧКА НА ЗАДНИОТ ДЕЛ

Го штити одбојникот од гребнатинки што може да се појават при товарење на Вашата опрема или при теренското возење.
ПРЕНОСЛИВ СИСТЕМ ЗА ПЛАКНЕЊЕ

ПРЕНОСЛИВ СИСТЕМ ЗА ПЛАКНЕЊЕ

Исплакнете ја калта од задниот дел. Исплакнете го Вашиот велосипед и исчистете ги Вашите чизми. Работи под притисок, а може да се полни на чешма или со помош на рачна пумпа.
ЗАШТИТА ЗА ЛАКОВИТЕ НА КРИЛАТА

ЗАШТИТА ЗА ЛАКОВИТЕ НА КРИЛАТА

Нуди дополнителна заштита со трајни, висококвалитетни композитни материјали кога правите пат низ грмушки, а истовремено го збогатува забележливиот изглед на Defender.

ПАКЕТ URBAN

МЕТАЛНИ ПЕДАЛИ СО СЈАЈНА ПОВРШИНА

МЕТАЛНИ ПЕДАЛИ СО СЈАЈНА ПОВРШИНА

Го збогатуваат решителниот дизајн на Defender и неговата робустна внатрешност.
МЕТАЛНА ПЛОЧКА НА ЗАДНИОТ ДЕЛ

МЕТАЛНА ПЛОЧКА НА ЗАДНИОТ ДЕЛ

Натоварете го сиот багаж што Ви треба за еден возбудлив викенд без да се грижите за какви било гребнатинки.
ПРЕДЕН ПОДНОЖЕН ЗАШТИТЕН ЛИМ

ПРЕДЕН ПОДНОЖЕН ЗАШТИТЕН ЛИМ

Предниот подножен заштитен лим ги штити просторот околу долниот дел на предниот одбојник и ладилникот кога минувате преку ризичен терен.

КОЈ ПАКЕТ СО ДОДАТОЦИ Е ВИСТИНСКИОТ ЗА ВАС?

Одговорете на три кратки прашања за Вашиот животен стил за да го откриете Вашиот идеален пакет со додатоци.
ПОЧНЕТЕ

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

DEFENDER 130

DEFENDER 130

Простор за заедничка авантура.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
МОДЕЛИ НА LAND ROVER DEFENDER

МОДЕЛИ НА LAND ROVER DEFENDER

Погледнете ја целата серија на модели.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ МОДЕЛИТЕ
СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

Строгата грижа за секој детаљ отсекогаш била основа на нашите возила.
ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ГАЛЕРИЈАТА

1Потребни се кровни шини за да може да се вгради.
2Кога е вградено на 110 и 130 со пневматици за теренско возење. Не е достапно кај Defender V8 моделите. Defender V8 моделите немаат носивост на покривот при динамичко оптоварување.
3Не е достапно кај PHEV.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.