ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

Сите опции нема да бидат достапни кај сите модели. Ве молиме контактирајте со вашиот продавач на Land Rover за да дознаете повеќе.

TOP
ОПЦИОНАЛНИ ПАКЕТИ
ПАКЕТ BLACK
ПАКЕТ BLACK

Дополнително разубавете ја надворешноста на Range Rover Sport со изборот на пакетот Black. Давајќи подинамичен изглед, овој пакет ги спарува карактеристиките во бојата Gloss Black со истакнатите делови во бојата Narvik Black кај одредени елементи вклучувајќи ги отворите за вентилација во предната украсна маска, на хаубата и во крилата и куќиштата на ретровизорите за да му дадат на возилото уште понагласена појава.

Погледнете ја галеријата
ПАКЕТ CARBON FIBRE
ПАКЕТ CARBON FIBRE

Нуди врвна надградба на Range Rover Sport. Овој пакет во надворешноста вклучува елементи од карбонски влакна со завршна обработка Gloss меѓу кои се куќиштата на ретровизорите, порабувањето на украсната маска, хаубата и отворите за вентилација во крилата и за завршните елементи за крајната врата, за да го истакне несоменниот изглед и ставот на возилото.

Погледнете ја галеријата
yt:eCmT5XnZ3Ys
ПАКЕТ SVR CARBON FIBRE
ПАКЕТ SVR CARBON FIBRE

Пакетот за надворешноста SVR Carbon Fibre вметнува истакнати елементи од карбонски влакна со Gloss завршна обработка за отворите за вентилација во предниот одбојник, на украсната маска и во крилата. Ексклузивната хауба од карбонски влакна кај Range Rover Sport SVR, стандардно во боја на каросеријата, исто така е достапна и со впечатливата опција со изложена средишна секција на хаубата од карбонски влакна.

Погледнете ја галеријата
ПАКЕТ CAPABILITY ON/OFF-ROAD

Надградете ги веќе ненадминатите способности на Range Rover Sport за друмско и теренско возење, а исто така и доживувањето при возењето, со пакетот On/Off-Road. Во пакетот се вклучени трансфер кутија со два степени на пренос, системите Terrain Response 2 со Програма Динамик, Контрола на движењето по секаков терен (ATPC), Динамичка реакција и електронски активен диференцијал со системот Насочување на вртежниот момент преку кочење.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ОПЦИИ ЗА НАДВОРЕШНОСТА
ТРКАЛА

Нашиот најагилен, најдинамичен и најчувствителен Land Rover досега нуди голем избор од тркала. Понудени се ексклузивни првокласни тркала, во димензиите од 19” до 22”, со разна завршна обработка вклучувајќи ги Gloss Black, обработка со дијамант и Satin Polished. Достапно е и уникатно тркало од легура со мала тежина ексклузивно за SVR.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ПАНОРАМСКИ ПОКРИВ

Ја полни внатрешноста на Range Rover Sport со светлина, опционалниот фиксен или лизгачки панорамски покрив ги зголемува чувството на простор и врската со надворешниот свет. Достапен е во широка палета на бои за да одговара на бојата на надворешноста на каросеријата на вашето возило или во контрастна боја Narvik Black.

Креирајте свој модел
МАТРИКС ЛЕД ФАРОВИ
МАТРИКС ЛЕД ФАРОВИ

Опционалните Матрикс ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење (DRL) го овозможуваат системот Напреден светлосен сноп за возење (ADB) и се карактеризираат со Систем за прилагодливо предно осветлување (AFS). Двата системи работат заедно да ја максимираат видливоста во секакви услови—овозможуваат видливост со долги светла без да ги заслепуваат возилата што доаѓаат од спротивна насока и го оптимизираат осветлувањето со соборени светла да одговара на вашите услови за возење.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ПИКСЕЛ ЛЕД ФАРОВИ
ПИКСЕЛ ЛЕД ФАРОВИ

Опционалните Пиксел ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење (DRL) ја нудат нашата најнапредна технологија и се потпираат на ADB и AFS способноста на Матрикс ЛЕД фаровите. Обезбедуваат поостра резолуција за да го максимираат расположивиот светлосен сноп за возачот и имаат попрецизно придушување за да се избегне заслепувањето на возилата што доаѓаат од спротивна насока.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
yt:Idxkxl4pdg4
ПИКСЕЛ-ЛАСЕР ЛЕД ФАРОВИ
ПИКСЕЛ-ЛАСЕР ЛЕД ФАРОВИ

Пиксел-ласер ЛЕД фаровите со препознатливо светло за дневно возење (DRL) ја обезбедуваат врвната опција за фаровите, со ласерска технологија којашто дава пет пати поголема осветленост отколку стандардните ЛЕД светла. Системот е во работна сосотојба на брзини над 80km/h и кога не се забележуваат никакви други надворешни светла, а дава јасна видливост на растојание од над половина километар.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ОПЦИИ ЗА ВНАТРЕШНОСТА
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
ЗАВРШНИ ЕЛЕМЕНТИ ЗА ВНАТРЕШНОСТА
Изберете од понудената палета со завршни елементи за внатрешноста во којашто спаѓаат завршни елементи од дрво, алуминиум и карбонски влакна. Завршните елементи можат да бидат уникатни за одредени модели.
БОИ ЗА ВНАТРЕШНОСТА
За да осигурате дека возилото изгледа добро како што е и возењето со него, на располагање ви е спектар од бои меѓу кои има нови современи бои, Ebony Vintage Tan и Ebony Eclipse.
СЕДИШТА
Со поместување во до 22 насоки, седиштата во вашето возило се достапни во широка палета од материјали, вклучувајќи ја и полуанилинската кожа, и во нови современи бои. Опционалните технологии како што се масажер, греење и ладење обезбедуваат зголемен комфор.
MONOTONE SEATS
For those seeking simplicity. Monotone seats in Ebony, Almond, Espresso or Ivory are available in Grained, Windsor and Semi-Aniline leather.
DUO-TONE SEATS WITH SUEDECLOTH BOLSTERS
Providing a contrasting, sportier interior. Duo-tone with suedecloth seats are available in Windsor leather and the colourways Ebony/Ivory, Ebony/Vintage Tan, Ebony/Eclipse or Ebony/Pimento.
DUO-TONE SEATS
Delivers an even more luxurious interior. Duo-tone seats are available in Semi-Aniline leather and the colourways Ebony/Ivory, Ebony/Vintage Tan, Ebony/Eclipse or Ebony/Pimento.
ТЕХНОЛОГИЈА

Најсовремената технологија во автомобил на Range Rover Sport се грижи сите патници во возилото да бидат безбедни, да уживаат во забавата и поврзливоста при секое патување. Најновите иновации, перформанси и функции за способност на возилото ви овозможуваат да го извлечете максимумот од вашето возило.

ИСТРАЖЕТЕ ЈА ТЕХНОЛОГИЈАТА
ОПРЕМА НА LAND ROVER - ДОДАТОЦИ
ПРОНАЈДЕТЕ ДОДАТОЦИ
ПАКЕТ ЗА МИЛЕНИЧИЊА
Изберете некој од нашите пакети за миленичиња за да бидете сигурен дека вашето милениче е безбедно и се чувствува комфорно на секое патување. Во исто време, со овие пакети ја заштитувате и внатрешноста на вашето возило.
yt:53jhjBNto4s
СИСТЕМ CLICK AND GO
Овој повеќенаменски дополнителен систем на задниот дел од наслонот на седиштето може да се постави помеѓу држачите на наслонот за глава со приклучоци што се додадаваат за да ги држат вашите таблети, торби или јакни.
yt:zYNw8zoz9OM
СТРАНИЧНИ СКАЛИ НА ОТВОРАЊЕ
Вешто сместени под праговите кога нема потреба за нив, овие паметни, практични скали го олеснуваат влегувањето и излегувањето од возилото.
yt:_JyDMoGrZkw
ДОДАТОЦИ ЗА НОСЕЊЕ БАГАЖ НА ПОКРИВОТ
Уживајте во флексибилниот капацитет и едноставноста на багажниот простор со мноштво додатоци за покривот вклучувајќи ги носачот за велосипеди што се монтира на покривот, носачот на опрема за водени спортови и спортскиот кровен куфер.
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила и споредете ги едно до друго.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Искористете го конфигураторот за да го создадете вашето совршено возило
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Land Rover
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем), или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте го вашиот локален продавач или конфигурирајте го вашето возило онлајн.