ПЕРФОРМАНСИ

ИСТРАЖЕТЕ ГО ГРАДОТ. СО ЛЕСНОТИЈА

TOP
МОТОРИ
#component-4
АСОРТИМАН НА МОТОРИ
#component-6
ПЕРФОРМАНСИ
#component-8
ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
#component-12
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила и споредете ги едно до друго.
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Land Rover
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Land Rover близу вас
МОТОРИ

Од моќност и вистинско задоволство во возењето до економичност и префинетост, тука е палетата од мотори што се достапни за Range Rover Evoque, вклучувајќи ја и опцијата за Plug-in хибрид.

АСОРТИМАН НА МОТОРИ
БЕНЗИНСКИ МОТОРИ
Бензинските мотори од нашиот асортиман се идеални ако возите повремено или редовно на кратки релации.
НОВИ ДИЗЕЛ МОТОРИ
Нашите нови дизел мотори се чисти како бензинските мотори но и емитираат помалку CO₂. Помала потрошувачка на гориво на подолги релации и поголем вртежен момент, идеални се за подолги патувања, влечење или теренско возење.
PLUG-IN ХИБРИД
Погонскиот систем P300e има бензински мотор и електромотор. Возите во режимот Hybrid (режим за хибридно возило) или EV (режим за електрично возило). Наполнете го вашиот Range Rover Evoque за само 30 минути преку брзо полнење со еднонасочна струја DC.
ПЕРФОРМАНСИ
Трансмисија
Трансмисија

За да обезбеди секогаш да возите во оптималниот степен на пренос, со минимална потрошувачка на гориво и максимално забрзување, 9-брзинската автоматска трансмисија на Range Rover Evoque има девет блиску поставени степени на пренос. Промената на степенот на пренос се изведува скоро незабележително, а распоредот на моментите за промена на степенот на пренос интелигентно се прилагодува на вашиот стил на возење.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
КОНСТРУКЦИЈА НА ПОТПИРАЊЕТО
КОНСТРУКЦИЈА НА ПОТПИРАЊЕТО

Range Rover Evoque има систем со целосно независно потпирање со дизајн на задното потпирање од типот multi-link. Исклучително компактната конструкција на системот гарантира дека зафатнината на багажниот простор воопшто не се нарушува.

TORQUE VECTORING
TORQUE VECTORING

Системот Насочување на вртежниот момент преку кочење го неутрализира подуправувањето преку независно кочење и со тоа се добива контролирано, активно движење низ кривини. Дополнителна тракција се добива и од активниот заден диференцијал со блокада.

ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
SPORTSHIFT СЕЛЕКТОР
SportShift селекторот е инстинктивен и едноставен за употреба. При теренско возење, дозволува брзо и ефикасно вклучување на степените за пренос за òд нанапред и наназад што ви овозможува подобро да совладувате комплициран терен, како што е патека покриена со снег, песоклив и каллив терен.
ACTIVE DRIVELINE
Нуди уште поголемо ниво на тракција, стабилност и смирено возење во предизвикувачки услови. Кога се бара, системот Активен погон¹ ја контролира распределбата на вртежниот момент независно до секое задно тркало и на тој начин ефективно ја искористува расположивата тракција и го минимизира провртувањето на тркалата.
ДИНАМИКА КОЈАШТО МОЖЕ ДА СЕ КОНФИГУРИРА
Опционалната функција Динамика којашто може да се конфигурира ви овозможува да ги конфигурирате мапирањето на гаста, моментите на менување степени на пренос, поставките на управувачот и потпирањето на Range Rover Evoque за да одговараат на вашите барања во возењето.
yt:WbgZkK9Z7J0
ПРИЛАГОДЛИВА ДИНАМИКА
Со системот Прилагодлива динамика, што се избира преку екранот на допир, Range Rover Evoque нуди дури и покрута контрола на каросеријата со поглатка управливост и поостра реакција.
ROLL STABILITY CONTROL
Integrated with Dynamic Stability Control (DSC) to reduce the possibility of rollover, while providing the capability to steer around an obstacle or another road user.
DYNAMIC STABILITY CONTROL
Го намалува вртежниот момент на моторот и го активира кочењето на соодветните тркала за да ја корегира насоката на движење на возилото неутрализирајќи го подуправувањето или надуправувањето.
ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ RANGE ROVER EVOQUE

Изберете помеѓу четирите модели и двата впечатливи стила на каросеријата, секој со уникатен карактер и дополнителни карактеристики.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила и споредете ги едно до друго.
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Land Rover
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Land Rover близу вас

1Само со моторите D240 и P300.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со вашиот локален продавач или конфигурирајте го вашето возило онлајн.