СПОСОБНОСТ

RANGE ROVER EVOQUE ВЕДНАШ СЕ ПРЕПОЗНАВА

TOP
ДРУМСКО И ТЕРЕНСКО ВОЗЕЊЕ
#component-4
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
#component-8
ТЕХНОЛОГИИ ЗА СПОСОБНОСТ
#component-10
ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
#component-12
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила и споредете ги едно до друго.
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Land Rover
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Land Rover близу вас
ДРУМСКО И ТЕРЕНСКО ВОЗЕЊЕ

Комбинацијата на префинетост и управливост во теренски услови кај Range Rover Evoque ги прави екстремните ситуации за возење едноставни.

ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА (AWD)

Гарантира доверливо возење. На лизгави површини, како што се тревата или снегот, вртежниот момент може да се урамнотежува меѓу предните и задните тркала за да се максимира тракцијата.

yt:3hdqIY51uKQ
ТЕРЕНСКА РЕАКЦИЈА 2
ТЕРЕНСКА РЕАКЦИЈА 2

Исполнете ги барањата на теренот преку оптимизирање на Range Rover Evoque со еден од петте режими за возење. Системот Теренска реакција 2 ги набљудува условите за возење и го издигнува овој наградуван систем на повисоко ниво со систематско избирање на најпогодниот режим за возење.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

КОНТРОЛА НА ДВИЖЕЊЕТО ПО СЕКАКОВ ТЕРЕН (ATPC)
КОНТРОЛА НА ДВИЖЕЊЕТО ПО СЕКАКОВ ТЕРЕН (ATPC)

Овој најсовремен систем ви овозможува да поставите и одржувате постојана брзина во предизвикувачки услови. Системот Контрола на движењето по секаков терен (ATPC)3 функционира на брзини помеѓу 1,8km/h и 30km/h, а работи како конвенционален систем за контрола на патната брзина.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА ДЛАБОЧИНАТА НА ВОДАТА
ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА ДЛАБОЧИНАТА НА ВОДАТА

Ултразвучните сензори, поставени во ретровизорите на вратите, забележуваат и ве предупредуваат доколку водата се приближи до длабочината на минување низ вода од 600mm, водечка во класата, на Range Rover Evoque. Опционалниот систем Препознавање на длабочината на водата исто така може да ви помогне безбедно да совладувате водени премини и може да се покаже како драгоцен при навигација по поплавени патишта.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ВЛЕЧЕЊЕ
ВЛЕЧЕЊЕ

Range Rover Evoque може да влече до 1.500 kg. Може да се вградат и опционалните куки за влечење, демонтажна кука за влечење или кука за влечење со електрично отворање. Дополнително можете да ја проширите сестраноста на возилото со избор на Опрема на Land Rover - Додатоци.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
GRADIENT RELEASE CONTROL
Со опционалниот систем Поглед на теренот со ClearSight¹ при возењето можете ефективно да гледате „низ“ хаубата и да прикажувате разни погледи на надворешноста, вклучувајќи ги долната страна на возилото и тркалата.
yt:ScgtUC2hr9g
ПОМОШ ПРИ ТРГНУВАЊЕ НА НАГОРНИНА
Осигурува дека возилото нема да се помести наназад при тргнување на нагорнина.
ТРГНУВАЊЕ ПРИ МАЛА ТРАКЦИЈА
Обезбедува оптимална контрола на вртежниот момент кога тргнувате од место во лизгави услови. Системот Тргнување при мала тракција е активен сѐ додека Range Rover Evoque не постигне брзина од 30km/h – брзина при која возилото се враќа во избраниот режим за возење.
КОНТРОЛА НА СПУШТАЊЕТО ПО НАДОЛНИНА
Системот Контрола на спуштањето по надолнина помага со контролирано спуштање по стрмен терен. Тоа го прави со одржување на константна брзина и го активира кочењето посебно на секое тркало.
ТЕХНОЛОГИИ ЗА СПОСОБНОСТ
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
GRADIENT RELEASE CONTROL
Range Rover Evoque utilises Gradient Release Control, which prevents the vehicle accelerating too quickly on a steep incline after you release the brake.
ADVANCED TOW ASSIST
Опционалниот напреден систем за помош при влечење приколка ви овозможува да ја контролирате насоката на движење на приколката кога се движите наназад. Користејќи го вртливиот бирач, системот го контролира управувањето со Range Rover Evoque за да се постигне посакуваната патека на движење на приколката, којашто се прикажува на екранот на допир.
ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ RANGE ROVER EVOQUE

Изберете помеѓу четирите модели и двата впечатливи стила на каросеријата, секој со уникатен карактер и дополнителни карактеристики.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила и споредете ги едно до друго.
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Land Rover
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Land Rover близу вас

1Достапно како дел од системот од камери за опкружувачка слика 360°.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со вашиот локален продавач или конфигурирајте го вашето возило онлајн.