Дизајн

НАДВОРЕШЕН ДИЗАЈН

Range Rover Evoque First Edition е прекрасна презентација на дизајнерските детали на возилото. Со панорамски покрив во црна контрастна боја и некоја од металик боите за каросеријата, сивата Nolita Grey, сребрената Seoul Pearl Silver или белата Yulong White.

ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА

ВНАТРЕШЕН ДИЗАЈН

Range Rover Evoque First Edition ви посакува добредојде, вам и на вашите сопатници, во возилото. Внатрешноста се карактеризира со детали како што се плочки на праговите и декоративни површини со знакот First Edition, кожен волан во две бои и кожни седишта во боите Cloud/Ebony.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ЗНАЧАЈНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 • ТРКАЛА
  ТРКАЛА

  Range Rover Evoque First Edition има 20”-ни тркала „Style 5079“ со 5 двојни краци со динамичен дизајн, завршна обработка со дијамант, во сива боја Gloss Dark Grey со легендарното лого на Land Rover во нивното срце.

 • ЗНАЧАЈНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
  ЗНАЧАЈНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

  Матрикс ЛЕД фаровите со препознатливо светло за дневно возење (DRL) и системот Прилагодлив светлосен сноп при возење даваат одлично осветлување и обезбедуваат врвна видливост.

 • СЕДИШТА
  СЕДИШТА

  Седишта со електромоторно прилагодување во 14 насоки со греење достапни со зрнеста кожа во две бои. Мемориската функција може да запомни до три претпочитани положби.

 • TOUCH PRO DUO
  TOUCH PRO DUO

  Истовремено прегледување информации на горниот дел од екранот, на пример од системот за навигација, додека комуницирате со повеќе функции, како што се медиумите, на другиот дел од екранот.

 • ПАНОРАМСКИ ПОКРИВ
  ПАНОРАМСКИ ПОКРИВ

  Фиксниот панорамски покрив го засилува чувството за простор во кабината и го исполнува Range Rover Evoque со природна светлина.

 • ПАКЕТ PARK И ПАКЕТ DRIVE
  ПАКЕТ PARK И ПАКЕТ DRIVE

  Пакетот Park ви помага при маневрирање за влез и излез од тесен простор. Пакетот Drive ги вклучува системите Прилагодлива контрола на патната брзина, Итно кочење при голема брзина и Помош за мртов агол.

Краток преглед на моторите

Мотор Забрзување 0-100km/h
во секунди
Максимална брзина km/h Вртежен момент Nm Во град од l/100km Надвор од град Од l/100km Комбиниран циклус Од l/100km Емисија* на CO2 Од g/kg
D150 РАЧНА ТРАНСМИСИЈА СО ПОГОН НА ПРЕДНИТЕ ТРКАЛА (FWD)

2.0-литарски дизел мотор (150PS)*

Трансмисија со 6 степени на пренос

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
10.5 201 380 6.3 4.8 5.3 141
D150 ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА (AWD), АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

2.0-литарски дизел мотор (150PS)**

Трансмисија со 9 степени на пренос

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
11.2 196 380 - - 5.7 149
D150 MHEV ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА (AWD), АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

2.0-литарски дизел мотор (150PS)

Трансмисија со 9 степени на пренос

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
11.2 196 380 6.6 5.1 5.6 149
D180 ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА (AWD), АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

2.0-литарски дизел мотор (180PS)**

Трансмисија со 9 степени на пренос

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
9.3 205 430 - - 5.8 153
D180 MHEV ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА (AWD), АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

2.0-литарски дизел мотор (180PS)

Трансмисија со 9 степени на пренос

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
9.3 205 430 6.7 5.1 5.7 150
D240 MHEV ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА (AWD), АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

2.0-литарски дизел мотор (240PS)

Трансмисија со 9 степени на пренос

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
7.7 225 500 7.2 5.5 6.1 161
P200 ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА (AWD), АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

2.0-литарски бензински мотор (200PS)**

Трансмисија со 9 степени на пренос

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
8.5 216 320 - - 7.4 168
P200 MHEV ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА (AWD), АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

2.0-литарски бензински мотор (200PS)

Трансмисија со 9 степени на пренос

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
8.5 216 320 9.7 6.5 7.7 176
P250 ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА (AWD), АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

2.0-литарски бензински мотор (249PS)**

Трансмисија со 9 степени на пренос

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
7.5 230 365 - - 7.4 169
P250 MHEV ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА (AWD), АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

2.0-литарски бензински мотор (249PS)

Трансмисија со 9 степени на пренос

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
7.5 230 365 9.8 6.8 7.9 180
P300 MHEV ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА (AWD), АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

2.0-литарски бензински мотор (300PS)

Трансмисија со 9 степени на пренос

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
6.6 242 400 10.1 7.0 8.1 186

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

 • EVOQUE
 • EVOQUE S
 • EVOQUE SE
 • EVOQUE HSE
 • EVOQUE R-DYNAMIC
 • EVOQUE R-DYNAMIC S
 • EVOQUE R-DYNAMIC SE
 • EVOQUE R-DYNAMIC HSE
 • EVOQUE FIRST EDITION