ЗНАЧАЈНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 • ТРКАЛА
  ТРКАЛА

  Секој модел на тркала внесува свој карактер во крајниот изглед на возилото. 17" 10 краци „Style 1005“1 со завршна обработка во сива боја Dark Grey Satin.

 • ЛЕД ФАРОВИ
  ЛЕД ФАРОВИ

  Кога нивото на осветленост на надворешната околина ќе падне под воспоставениот праг, тогаш моќните и уникатни ЛЕД фарови на Range Rover Evoque автоматски се вклучуваат.

 • СЕДИШТА
  СЕДИШТА

  Положбите за седење кај Range Rover Evoque се дизајнирани да ја максимираат сестраноста и комфорот. Седиштата со рачно прилагодување во 8 насоки се тапацирани со современ мебел штоф.

 • TOUCH PRO
  TOUCH PRO

  Стандард кај Range Rover Evoque, Touch Pro е наш интуитивен мултимедијален систем за автомобил. Користете гестикулации со повеќекратен допир за да ги контролирате функциите преку екранот на допир од 10”.

 • АУДИО СИСТЕМ LAND ROVER
  АУДИО СИСТЕМ LAND ROVER

  Аудио системот Land Rover од 180W емитира остар звук од шест звучници.

 • КАМЕРА ЗА ПОГЛЕД НАНАЗАД
  КАМЕРА ЗА ПОГЛЕД НАНАЗАД

  Обезбедува подобра видливост кога се движите наназад. На екранот на допир се појавуваат статични линии што ви помагаат при паркирањето.

 • ТРКАЛА
  ТРКАЛА

  Range Rover Evoque S има 18”-ни тркала „Style 5075“ со мала тежина, со 5 двојни краци, во бојата Sparkle Silver, со легендарното лого на Land Rover во нивното срце.

 • ЛЕД ФАРОВИ
  ЛЕД ФАРОВИ

  Кога нивото на осветленост на надворешната околина ќе падне под воспоставениот праг, тогаш моќните и уникатни ЛЕД фарови на Range Rover Evoque автоматски се вклучуваат.

 • СЕДИШТА
  СЕДИШТА

  Седиштата со електрично прилагодување во 10 насоки се тапацирани со зрнеста кожа или опционалниот мебел штоф од влакно од еукалиптус и Ultrafabrics™ за да се добие атрактивен изглед и чувство на комфор.

 • CONNECT PRO
  CONNECT PRO

  Системот Connect Pro, се состои од 4G WiFi хот-спот, Pro Services и Smart Settings, гарантира дека ќе останете поврзани со надворешниот свет.

 • АУДИО СИСТЕМ LAND ROVER
  АУДИО СИСТЕМ LAND ROVER

  Аудио системот Land Rover од 180W емитира остар звук од шест звучници.

 • КАМЕРА ЗА ПОГЛЕД НАНАЗАД
  КАМЕРА ЗА ПОГЛЕД НАНАЗАД

  Обезбедува подобра видливост кога се движите наназад. На екранот на допир се појавуваат статични линии што ви помагаат при паркирањето.

 • ТРКАЛА
  ТРКАЛА

  Range Rover Evoque SE има 20”-ни тркала „Style 5076“ со пет двојни краци и легендарното лого на Land Rover во срцето на нивниот дизајн.

 • ПРЕМИУМ ЛЕД ФАРОВИ
  ПРЕМИУМ ЛЕД ФАРОВИ

  Премиум ЛЕД фаровите со препознатливо светло за дневно возење (DRL) ги комбинираат уникатниот дизајн и практичната способност. Вклучен е и системот Помош за автоматски долги светла (AHBA).

 • СЕДИШТА
  СЕДИШТА

  Седишта со електромоторно прилагодување во 14 насоки достапни со зрнеста кожа или со опционалниот мебел штоф од влакно од еукалиптус или Ultrafabrics™. Мемориската функција може да запомни до три претпочитани положби на седиштата.

 • TOUCH PRO DUO
  TOUCH PRO DUO

  Истовремено прегледување информации на горниот дел од екранот, на пример од системот за навигација, додека комуницирате со повеќе функции, како што се медиумите, на другиот дел од екранот.

 • АУДИО СИСТЕМ LAND ROVER
  АУДИО СИСТЕМ LAND ROVER

  Аудио системот Land Rover од 180W емитира остар звук од шест звучници.

 • ПАКЕТ PARK
  ПАКЕТ PARK

  Паркирајте и маневрирајте безбедно и поедноставно. Едноставно влегувајте и излегувајте од тесен простор што е попречен со возила или други објекти.

 • ТРКАЛА
  ТРКАЛА

  Range Rover Evoque HSE има 20”-ни тркала „Style 5076“ со пет двојни краци со динамичен дизајн, завршна обработка со дијамант.

 • ВНАТРЕШЕН РЕТРОВИЗОР CLEARSIGHT
  ВНАТРЕШЕН РЕТРОВИЗОР CLEARSIGHT

  Првпат во Land Rover. Внатрешниот ретровизор ClearSight обезбедува непречен поглед, без оглед на патниците на задните седишта или предметите во багажниот простор.

 • СЕДИШТА
  СЕДИШТА

  Седиштата во Range Rover Evoque HSE имаат голема функционалност и се тапацирани со меката на допир кожа Windsor или со опционалниот првокласен мебел штоф од компанијата Kvadrat и антилоп материјал Dinamica® за да се постигне вистинско чувство на луксуз.

 • TOUCH PRO DUO
  TOUCH PRO DUO

  Истовремено прегледување информации на горниот дел од екранот, на пример од системот за навигација, додека комуницирате со повеќе функции, како што се медиумите, на другиот дел од екранот.

 • MERIDIAN AUDIO™
  MERIDIAN AUDIO™

  Аудио системот Meridian од 380W има 10 звучници плус двоканален сабвуфер, дава исклучително остри, кристално чисти високи тонови и моќен, длабок бас преку внимателно распоредените звучници.

 • ПАКЕТ PARK И ПАКЕТ DRIVE
  ПАКЕТ PARK И ПАКЕТ DRIVE

  Пакетот Park ви помага при маневрирање за влез и излез од тесен простор. Пакетот Drive ги вклучува системите Прилагодлива контрола на патната брзина, Итно кочење при голема брзина и Помош за мртов агол.

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ

Мотор Забрзување 0-100km/h
во секунди
Максимална брзина km/h Вртежен момент Nm Во град од l/100km Надвор од град Од l/100km Комбиниран циклус Од l/100km Емисија* на CO2 Од g/kg
D150 РАЧНА ТРАНСМИСИЈА СО ПОГОН НА ПРЕДНИТЕ ТРКАЛА (FWD)

2.0-литарски дизел мотор (150PS)*

Трансмисија со 6 степени на пренос

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
10.5 201 380 6.3 4.8 5.3 141
D150 MHEV ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА (AWD), АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

2.0-литарски дизел мотор (150PS)

Трансмисија со 9 степени на пренос

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
11.2 196 380 6.6 5.1 5.6 149
D180 MHEV ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА (AWD), АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

2.0-литарски дизел мотор (180PS)

Трансмисија со 9 степени на пренос

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
9.3 205 430 6.7 5.1 5.7 150
D240 MHEV ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА (AWD), АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

2.0-литарски дизел мотор (240PS)

Трансмисија со 9 степени на пренос

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
7.7 225 500 7.2 5.5 6.1 161
P200 MHEV ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА (AWD), АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

2.0-литарски бензински мотор (200PS)

Трансмисија со 9 степени на пренос

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
8.5 216 320 9.7 6.5 7.7 176
P250 MHEV ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА (AWD), АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

2.0-литарски бензински мотор (249PS)

Трансмисија со 9 степени на пренос

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
7.5 230 365 9.8 6.8 7.9 180
P300 MHEV ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА (AWD), АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

2.0-литарски бензински мотор (300PS)

Трансмисија со 9 степени на пренос

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
6.6 242 400 10.1 7.0 8.1 186

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

 • EVOQUE
 • EVOQUE S
 • EVOQUE SE
 • EVOQUE HSE
 • EVOQUE R-DYNAMIC
 • EVOQUE R-DYNAMIC S
 • EVOQUE R-DYNAMIC SE
 • EVOQUE R-DYNAMIC HSE
 • EVOQUE FIRST EDITION