НОВИОТ DISCOVERY SPORT R‑DYNAMIC

ПОСМЕЛ, ПОСПОРТСКИ ИЗБОР

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ МОДЕЛИТЕ

ЕМИСИЈА НА CO2 g/km*
Од 140 со рачна трансмисија
Од 144 со автоматска трансмисија

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус l/100km*
Од 5,3 со рачна трансмисија
Од 5,5 автоматска трансмисија

ЗНАЧАЈНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
R-DYNAMIC
R-DYNAMIC S
R-DYNAMIC SE
R-DYNAMIC HSE
ТРКАЛА
Префинет израз на легендарната надворешност. Discovery Sport R-Dynamic има 17"-ни тркала Style 5073 со 5 двојни краци во сивата боја Dark Grey Satin2.
ЛЕД ФАРОВИ
Светлосен сноп што може да се спореди со дневната светлина. Стандардните ЛЕД фарови обезбедуваат подобра видливост во црна темница.
СЕДИШТА
Комбинација на комфор и издржлива внатрешност. Discovery Sport R-Dynamic има предни седишта од мебел штоф во црната боја Ebony со порабување во црвената боја Mars, рачно прилагодување во 8 насоки.
TOUCH PRO
Стандард кај Discovery Sport R-Dynamic, Touch Pro е наш интуитивен мултимедијален систем за автомобил. Користете гестикулации со повеќекратен допир за да ги контролирате функциите преку екранот на допир од 10”.
АУДИО СИСТЕМ
Уживајте во вашата музика при секое патување. Аудио системот преку своите шест звучници емитира прецизен и чист звук насекаде во Discovery Sport R-Dynamic.
КАМЕРА ЗА ПОГЛЕД НАНАЗАД
Обезбедува подоба видливост при движење наназад. Камерата за поглед наназад дава статични линии коишто го претставуваат габаритот на возилото и има свој систем за миење којшто гарантира дека погледот зад вас е секогаш чист.
ТРКАЛА
Discovery Sport R-Dynamic S има 18"-ни тркала Style 5074 со 5 двојни краци во сребрената боја Gloss Sparkle Silver. На овие тркала со мала тежина е истакнато легендарното лого на Land Rover.
ЛЕД ФАРОВИ
Светлосен сноп што може да се спореди со дневната светлина. Стандардните ЛЕД фарови обезбедуваат подобра видливост во црна темница.
СЕДИШТА
Предни седишта од зрнеста кожа во црната боја Ebony со порабување во црвената боја Mars, електрично прилагодување во 12 насоки, наслони за глава со рачно прилагодување во 2 насоки.
CONNECTED NAVIGATION PRO
Дел од нашиот пакет со технологии InControl, Connected Navigation Pro обезбедува дополнителни способности и се карактеризира со функцијата за препознавање говор voice dictation и сообраќајни информации во живо.
АУДИО СИСТЕМ
Уживајте во вашата музика при секое патување. Аудио системот преку своите шест звучници емитира прецизен и чист звук насекаде во Discovery Sport R-Dynamic.
КАМЕРА ЗА ПОГЛЕД НАНАЗАД
Обезбедува подоба видливост при движење наназад. Камерата за поглед наназад дава статични линии коишто го претставуваат габаритот на возилото и има свој систем за миење којшто гарантира дека погледот зад вас е секогаш чист.
ТРКАЛА
Discovery Sport R-Dynamic SE има 19"-ни тркала Style 1039 со 10 краци во сивата боја Satin Dark Grey.
ПРЕМИУМ ЛЕД ФАРОВИ
Премиум ЛЕД фаровите со ЛЕД светла за дневно возење (DRL) го комбинираат уникатниот дизајн со практичните способности. Тука спаѓа и системот Помош за автоматски долги светла (AHBA).
СЕДИШТА
Предни седишта од зрнеста кожа во црната боја Ebony со порабување во црвената боја Mars, електрично прилагодување во 12 насоки и мемориска функција, наслони за глава со рачно прилагодување во 2 насоки.
ИНТЕРАКТИВЕН ДИСПЛЕЈ ЗА ВОЗАЧОТ
Со својата крајно остра резолуција којашто дава глатки криви линии и остри рабови, Интерактивниот дисплеј за возачот со димензија од 12.3“ обезбедува брз и сигурен пристап до вашиот телефон и медиумите како и до други избрани функции.
АУДИО СИСТЕМ
Уживајте во вашата музика при секое патување. Аудио системот преку своите шест звучници емитира прецизен и чист звук насекаде во Discovery Sport R-Dynamic.
ПОМОШ ЗА МРТОВ АГОЛ
Ако Discovery Sport забележи друг автомобил во вашиот мртов агол кога почнувате да менувате коловозна лента, тогаш во соодветниот надворешен ретровизор ќе се вклучи предупредувачко светло, а движењето на воланот ќе ви укаже дека вашето возило треба да го оддалечите од потенцијалниот судар.
ТРКАЛА
Discovery Sport R-Dynamic HSE има 20”-ни тркала Style 5089 со 5 двојни краци во сребрената боја Gloss Silver.
ПРЕМИУМ ЛЕД ФАРОВИ
Премиум ЛЕД фаровите со ЛЕД светла за дневно возење (DRL) го комбинираат уникатниот дизајн со практичните способности. Тука спаѓа и системот Помош за автоматски долги светла (AHBA).
СЕДИШТА
Предни седишта од кожата Windsor во црната боја Ebony со порабување во црвената боја Mars, електрично прилагодување во 14 насоки со мемориска функција, наслони за глава со рачно прилагодување во 2 насоки.
ВНАТРЕШЕН РЕТРОВИЗОР CLEARSIGHT
Како ќе гледате низ вашите сопатници и нивниот багаж? Со внатрешниот ретровизор ClearSight можете да уживате во непречениот поглед, без оглед кој или што е зад вас.
АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN™
Бидете сигурен дека вашиот Discovery Sport ќе им понуди емотивно аудио доживување на вашите сопатници. Тоа ќе го постигне со помош на аудио системот Meridian 380W. 10 звучници, распоредени низ целата кабина за да може секој патник да ужива во богат звук при секое патување.
ПАКЕТ DRIVE
Пакетот Drive ги вклучува системите Прилагодлива контрола на патната брзина, Итно кочење при голема брзина и Помош за мртов агол.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

Искористете го конфигураторот за да го создадете вашиот совршен Discovery Sport

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ОПРЕМА НА LAND ROVER - ДОДАТОЦИ

Стилски, цврсти и практични: персонализирајте го вашиот Discovery Sport уште повеќе со изборот на додатоци за надворешноста и внатрешноста.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОПЦИИТЕ И ДОДАТОЦИТЕ
ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
DISCOVERY SPORT
R-DYNAMIC
DISCOVERY SPORT

Изберете помеѓу четирите модели и двата впечатливи стила на каросеријата, секој со уникатен карактер и дополнителна опрема.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
– 17"-ни тркала Style 1005, 10 краци, во сива боја Satin Dark Grey1

– ЛЕД фарови

– Предни седишта со рачно прилагодување во 8 насоки

– Touch Pro

– Аудио систем

– Камера за поглед наназад
DISCOVERY SPORT S

Меѓу дополнителната опрема во Discovery Sport S се 18"-ните тркала Style 5075 и предните седишта со електрично прилагодување во 12 насоки.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
– 18"-ни тркала Style 5075, 5 двојни краци, во сребрена боја Gloss Sparkle Silver

– ЛЕД фарови

– Предни седишта со електрично прилагодување во 12 насоки, наслони за глава со рачно прилагодување во 2 насоки

– Connected Navigation Pro

– Аудио систем

– Камера за поглед наназад
DISCOVERY SPORT SE

19"-ните тркала Style 1039 и премиум ЛЕД фаровите се дел од дополнителната опрема кај Dicovery Sport SE.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
– 19"-ни тркала Style 1039, 10 краци, во сребрена боја Gloss Sparkle Silver

– Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL

– Предни седишта со електрично прилагодување во 12 насоки со мемориска функција, наслони за глава со рачно прилагодување во 2 насоки

– Интерактивен дисплеј за возачот

– Аудио систем

– Помош за мртов агол
DISCOVERY SPORT HSE

Покрај стандардната опрема, Discovery Sport HSE има 20"-ни тркала Style 5076 и предни седишта со електрично прилагодување во 14 насоки и мемориска функција.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
– 20"-ни тркала Style 5076, 5 двојни краци, во сребрена боја Gloss Sparkle Silver

– Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL

– Предни седишта со електрично прилагодување во 14 насоки со мемориска функција, наслони за глава со рачно прилагодување во 2 насоки

– Внатрешен ретровизор ClearSight

– Аудио систем MeridianTM

– Пакет Drive
R‑DYNAMIC

Discovery Sport R-Dynamic е смело толкување на ДНК на Discovery.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
– 17"-ни тркала Style 5073, 5 двојни краци, во сива боја Dark Grey Satin2

– ЛЕД фарови

– Предни седишта со рачно прилагодување во 8 насоки

– Touch Pro

– Аудио систем

– Камера за поглед наназад
R‑DYNAMIC S

Меѓу дополнителната опрема кај Discovery Sport R-Dynamic S се 18"-ните тркала Style 5074 и предните седишта со електрично прилагодување во 12 насоки.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
– 18"-ни тркала Style 5074, 5 двојни краци, во сребрена боја Gloss Sparkle Silver

– ЛЕД фарови

– Предни седишта со електрично прилагодување во 12 насоки, наслони за глава со рачно прилагодување во 2 насоки

– Connected Navigation Pro

– Аудио систем

– Камера за поглед наназад
R‑DYNAMIC SE

19"-ните тркала Style 1039 и премиум ЛЕД фаровите се дел од дополнителната опрема кај Dicovery Sport R-Dynamic SE.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
– 19"-ни тркала Style 1039, 10 краци, во сива боја Satin Dark Grey

– Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL

– Предни седишта со електрично прилагодување во 12 насоки со мемориска функција, наслони за глава со рачно прилагодување во 2 насоки

– Интерактивен дисплеј за возачот

– Аудио систем

– Помош за мртов агол
R‑DYNAMIC HSE

Покрај стандардната опрема во Discovery Sport R-Dynamic, моделот HSE има 20"-ни тркала Style 5089 и предни седишта со електрично прилагодување во 14 насоки и мемориска функција.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
– 20"-ни тркала Style 5089, 5 двојни краци, во сребрена боја Gloss Silver

– Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL

– Предни седишта со електрично прилагодување во 14 насоки со мемориска функција, наслони за глава со рачно прилагодување во 2 насоки

– Внатрешен ретровизор ClearSight

– Аудио систем MeridianTM

– Пакет Drive

118"-ни тркала Style 5075, 5 двојни краци, во сребрена боја Gloss Sparkle Silver се стандард кај D240 и P249.
218"-ни тркала Style 5074, 5 двојни краци, во сребрена боја Gloss Sparkle Silver се стандард кај D240 и P249.

* Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклкус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од вградените тркала и опционалната опрема. Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.

**Сите вредности се цели на производителот и се предмет на крајно потврдување пред да се почне со производство. Забележете дека вредностите за CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од вградените тркала, а најниските вредности може да не се постигнат со стандардните тркала.

Ако на возилото се вградени 18”-ни тркала тогаш максималната брзина ќе биде 221 km/h.

Meridian е регистриран заштитен знак на Meridian Audio Ltd.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со вашиот локален продавач или конфигурирајте го вашето возило на интернет.

СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила и споредете ги едно до друго.
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Land Rover
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Land Rover близу вас