ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ
TOP
ОПЦИОНАЛНИ ПАКЕТИ
#component-4
ОПЦИИ ЗА ТРКАЛАТА
#component-6
ОПЦИИ ЗА ПОКРИВОТ
#component-8
ОПЦИИ ЗА ФАРОВИТЕ
#component-10
ОПЦИИ ЗА ВНАТРЕШНОСТА
#component-12
ОПРЕМА НА LAND ROVER - ДОДАТОЦИ
#component-15
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила и споредете ги едно до друго.
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Land Rover
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Land Rover близу вас
ОПЦИОНАЛНИ ПАКЕТИ
ПАКЕТ BLACK EXTERIOR

Маркантниот изглед на Discovery Sport може дополнително да се надгради со пакетот Black Exterior. Украсната маска и куќиштата на ретровизорите како и натписите на хаубата и на крајната врата се во црната боја Gloss Black. Пакетот е достапен за Discovery Sport и за Discovery Sport R-Dynamic.

https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/disco-options/disco_options_00.jpg
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/disco-options/disco_options_**.jpg
КЛИК
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/disco-options/disco_options_00_m.jpg
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/disco-options/disco_options_**_m.jpg
КЛИК
ОПЦИИ ЗА ТРКАЛАТА
8 СТИЛА НА ТРКАЛА

Понудена е широка палета од тркала за Discovery Sport и Discovery Sport R-Dynamic. Тркалата се со димензија од 17” до 21”. Со уникатните дизајнерски детали, секој модел на тркала внесува свој карактер во крајниот изглед на возилото.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
18" Style 5074, 5 двојни краци, сјајна сребрена боја Gloss Sparkle Silver
18" Style 5075, 5 двојни краци, сјајна сребена боја Gloss Sparkle Silver
18" Style 5088, 5 краци, сјајна црна боја Gloss Black
19" Style 1039, 10 краци, мат темносива боја Satin Dark Grey¹ ¹Достапно и во сјајна сребрена боја Gloss Sparkle Silver
20" Style 5076, 5 двојни краци, сјајна сребрена боја Gloss Sparkle Silver
20" Style 5089, 5 двојни краци, сјајна сребрена боја Gloss Silver² ²Достапно и во сјајна црна боја Gloss Black
20" Style 5089, 5 двојни краци, сјајна темносива боја Gloss Dark Grey со контрастна завршна обработка со дијамант² ²Достапно и во сјајна црна боја Gloss Black
21" Style 5090, 5 краци, сјајна темносива боја Gloss Dark Grey со контрастна завршна обработка со дијамант
ОПЦИИ ЗА ПОКРИВОТ
ПАНОРАМСКИ ПОКРИВ

Фиксниот панорамски покрив внесува природна светлина во внатрешноста на Discovery Sport и нуди чувство на поголема осветленост и пространост во кабината. Можете да изберете панорамски покрив во боја на каросеријата или контрастен покрив во бојата Black (црна).

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ОПЦИИ ЗА ФАРОВИТЕ
ПРЕМИУМ ЛЕД ФАРОВИ
Премиум ЛЕД фаровите со препознатливо светло за дневно возење DRL ги комбинираат уникатниот дизајн и практичната способност. Со додавање на системот Помош за автоматски долги светла (AHBA), долгите светла автоматски се соборуваат кога ќе се забележи сообраќај од спротивната насока. Долгите светла повторно се активираат кога возилата ќе заминат.
МАТРИКС ЛЕД ФАРОВИ
Обезбедуваат светлина со квалитет којшто е близок до квалитетот на дневната светлина, го намалуваат заморот на очите. Матрикс ЛЕД фаровите со препознатливо светло за дневно возење DRL се карактеризираат со прилагодлив светлосен сноп при возење. Овој свелтосен сноп ги забележува возилата коишто доаѓаат од спротивен правец и ви гарантира подобро осветлување со долгите светла без да ги заслепите другите учесници во сообраќајот.
ОПЦИИ ЗА ВНАТРЕШНОСТА
ПРИЛАГОДЛИВО АМБИЕНТАЛНО ВНАТРЕШНО ОСВЕТЛУВАЊЕ
ПРИЛАГОДЛИВО АМБИЕНТАЛНО ВНАТРЕШНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

Внесете личен детаљ во внатрешноста на вашиот Discovery Sport и дотерајте ја атмосферата со помош на прилагодливото амбиентално осветлување. Со оваа опционална карактеристика можете да избирате помеѓу десетте бои за да ја менувате нијансата во кабината.

ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ
ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ

Истакнете го вашиот карактер и разубавете ги површините во Discovery Sport. Понудени се четири фурнири и декоративни површини за внатрешноста.

БОИ ЗА ВНАТРЕШНОСТА
БОИ ЗА ВНАТРЕШНОСТА

Комбинациите од бои за седиштата се од боите Ebony и Light Oyster и – кај Discovery Sport R-Dynamic – опцијата за контрастно порабување во црвената боја Mars.

ПАКЕТ INTERIOR
Дополнително персонализирајте го вашиот Discovery Sport со првокласниот пакет за надградба на внатрешноста, во зависност од вашиот избор на Discovery Sport или Discovery Sport R-Dynamic.
МАСАЖЕР И КЛИМАТИЗАЦИЈА
За да се добие оптимален комфор и комплетна релаксација, предните седишта се со независна контрола за греење и ладење.
БЕЗЖИЧНО ПОЛНЕЊЕ
Полнете го вашиот компатибилен паметен телефон без да го приклучувате. Нема потреба да го барате и отплеткувате кабелот за полнење.
ОПРЕМА НА LAND ROVER - ДОДАТОЦИ
ПРОНАЈДЕТЕ ДОДАТОЦИ
КУЌИШТА НА РЕТРОВИЗОРИТЕ
Хромираните куќишта на ретровизорите со завршна обработка Noble Chrome се меѓу оние додатоци за надворешноста што се дизајнирани за збогатување на стилот на Discovery Sport.
РАСКЛОПЛИВ НОСАЧ ЗА МИЛЕНИЧИЊА
Со додатоци како што е расклопливиот носач за миленичиња можете да ги уредите внатрешноста и багажниот простор на Discovery Sport за да ги исполнат сите ваши потреби.
ПРЕВЕЗУВАЊЕ ТОВАР И ВЛЕЧЕЊЕ
Идеално за превезување опрема за спортови на отворено и за поголеми делови од багажот. Додатоците за превезување обезбедуваат поголема флексибилност и капацитет на просторот за сместување.
ФУНКЦИЈА И ТЕХНОЛОГИЈА
Освен стилските решенија за внатрешноста, вие можете да ги персонализирате и технолошките и функционалните карактеристики на Discovery Sport за да ги исполнат вашите барања.
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила и споредете ги едно до друго.
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Land Rover
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Land Rover близу вас

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со вашиот локален продавач или конфигурирајте го вашето возило онлајн.