ПЕРФОРМАНСИ

ВОЗИТЕ ДО ДОМА ПО ПОДОЛГИОТ ПАТ

TOP
МОТОРИ
#component-4
ПЕРФОРМАНСИ
#component-8
ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
#component-13
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила и споредете ги едно до друго.
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Land Rover
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Land Rover близу вас
МОТОРИ

Од моќност и вистинско задоволство во возењето до економичност и префинетост, тука е палетата од мотори што се достапни за Discovery Sport, вклучувајќи ја и опцијата за Plug-in хибрид.

АСОРТИМАН НА МОТОРИ
БЕНЗИНСКИ МОТОРИ
Нашиот 2.0-литарски 4-цилиндричен 200PS бензински мотор со турбо полнач нуди голема ефикасност, чисто согорување со ниска емисија на издувни гасови. Бензинскиот мотор со моќност од 249PS со турбо полнач овозможува одлично забрзување и беспрекорно претекнување.
НОВИ ДИЗЕЛ МОТОРИ
Нашите нови дизел мотори се чисти како бензинските мотори но емитираат и помалку CO₂. Помала потрошувачка на гориво на подолги релации и поголем вртежен момент, идеални се за подолги патувања, влечење или теренско возење.
PLUG-IN ХИБРИД
Discovery Sport Plug-in Hybrid комбинира 3‑цилиндричен, 1.5-литарски бензински мотор со електромотор за да развие вкупна моќност од 300PS. Со 1.5L Petrol PHEV P300e AWD Auto можете да возите во режимот паралелен хибрид или во режимот EV Mode (режим за електрично возило).
ПЕРФОРМАНСИ
ТРАНСМИСИЈА
ТРАНСМИСИЈА

За да обезбеди секогаш да возите во оптималниот степен на пренос - со минимална потрошувачка на гориво и максимално забрзување - 9-брзинската автоматска трансмисија на Discovery Sport има девет блиску поставени степени на пренос. Промената на степенот на пренос се изведува скоро незабележително, а распоредот на моментите за промена на степенот на пренос интелигентно се прилагодува на вашиот стил на возење.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
КОНСТРУКЦИЈА НА ПОТПИРАЊЕТО
КОНСТРУКЦИЈА НА ПОТПИРАЊЕТО

Потпирање дизајнирано за теренско возење. Систем со целосно независно потпирање со дизајн на задното потпирање од типот multi-link.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
TORQUE VECTORING
TORQUE VECTORING

Системот Насочување на вртежниот момент преку кочење го неутрализира подуправувањето преку независно кочење и со тоа се добива контролирано, активно движење низ кривини. Дополнителна тракција се добива и од активниот заден диференцијал со блокада.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
yt:B_y9K6VMH6s
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
ACTIVE DRIVELINE
При теренско возење, системот Активен погон нуди уште поголемо ниво на тракција, стабилност и смирено возење. При друмско возење, системот обезбедува подобрена стабилност во кривините и ја минимизира потрошувачката на гориво.
ДИНАМИКА КОЈАШТО МОЖЕ ДА СЕ КОНФИГУРИРА
Одредени карактеристики, како на пр. потпирање и управување, можат поединечно да се конфигурираат преку екранот на допир на Discovery Sport според вашите лични спецификации.
ADAPTIVE DYNAMICS
Со системот Прилагодлива динамика, Discovery Sport нуди дури и покрута контрола на каросеријата со поглатка управливост и поостра реакција.
КОНТРОЛА НА СТАБИЛНОСТА ПРИ НАВАЛУВАЊЕ
Системот Контрола на стабилноста при навалување (RSC) е интегриран со системот Динамичка контрола на стабилноста (DSC) за да се намали можноста за превртување додека се обидувате да заобиколите некоја пречка или други учесници во сообраќајот.
DYNAMIC STABILITY CONTROL
Системот Динамичка контрола на стабилноста (DSC) го набљудува однесувањето на динамиката на Discovery Sport и интервенира за да ја максимира стабилноста на возилото. DSC го намалува вртежниот момент на моторот и го активира кочењето на соодветните тркала за да ја корегира насоката на движење на возилото неутрализирајќи го подуправувањето или надуправувањето.
ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ DISCOVERY SPORT

Изберете помеѓу четирите модели и двата впечатливи стила на каросеријата, секој со уникатен карактер и дополнителни карактеристики.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила и споредете ги едно до друго.
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Land Rover
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Land Rover близу вас

*Only available with 5 seat variants.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со вашиот локален продавач или конфигурирајте го вашето возило онлајн.