СПОСОБНОСТ

НОВИОТ DISCOVERY SPORT - НАСЕКАДЕ СО ЛЕСНОТИЈА

TOP
ДРУМСКО И ТЕРЕНСКО ВОЗЕЊЕ
#component-4
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
#component-8
ТЕХНОЛОГИИ ЗА СПОСОБНОСТ
#component-10
ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
#component-13
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила и споредете ги едно до друго.
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Land Rover
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Land Rover близу вас
ДРУМСКО И ТЕРЕНСКО ВОЗЕЊЕ

Со пакет на технологии, меѓу кои се Активен погон и Динамика којашто може да се конфигурира, Discovery Sport нуди возбудливо возење, без оглед на патот или условите за возење.

ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА

Гарантира доверливо возење, како друмско така и теренско. На лизгави површини, како што се тревата или снегот, вртежниот момент може да се урамнотежува меѓу предните и задните тркала за да се максимира тракцијата.

TERRAIN RESPONSE 2
TERRAIN RESPONSE 2

Исполнете ги барањата на теренот преку оптимизирање на Discovery Sport со еден од четирите режими за возење. Системот Теренска реакција 2 ги набљудува условите за возење и го издигнува овој наградуван систем на повисоко ниво со систематско избирање на најпогодниот режим за возење.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

КОНТРОЛА НА ДВИЖЕЊЕТО ПО СЕКАКОВ ТЕРЕН (ATPC)
КОНТРОЛА НА ДВИЖЕЊЕТО ПО СЕКАКОВ ТЕРЕН (ATPC)

Теренски еквивалент на контролата на патна брзина. Овој најсовремен систем ви овозможува да поставите и одржувате стабилна брзина во предизвикувачки услови така што можете да се фокусирате на маневрирањето околу пречките и на површини со мала тракција.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

МИНУВАЊЕ НИЗ ВОДА
МИНУВАЊЕ НИЗ ВОДА

Останете самоуверен и природен, дури и кога возите низ вода. Системот Препознавање на длабочината на водата се грижи безбедно да совладувате водени премини, а Discovery Sport ќе ве алармира доколку длабоката вода се приближува до максималната длабочина на минување низ вода за возилото.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

КАПАЦИТЕТ ЗА ВЛЕЧЕЊЕ
КАПАЦИТЕТ ЗА ВЛЕЧЕЊЕ

Discovery Sport може да влече до 2.500kg. Може да се вгради и опционална демонтажна кука за влечење или кука за влечење со електромоторно отворање. Сестраноста на возилото можете дополнително да ја унапредите со избор од понудената опрема за превезување товар и влечење.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
CLEARSIGHT GROUND VIEW
Идеален за теренско возење и кога возите на тежок терен. Со системот Поглед на теренот со ClearSight можете, додека возите, ефективно да гледате „низ“ хаубата на Discovery Sport и да прикажувате разни погледи на надворешноста, вклучувајќи ги долната страна на возилото и тркалата.
yt:g1_naKnySQU
ПОМОШ ПРИ ТРГНУВАЊЕ НА НАГОРНИНА
Осигурува дека возилото нема да се помести наназад при тргнување на нагорнина.
ТРГНУВАЊЕ ПРИ МАЛА ТРАКЦИЈА
Обезбедува оптимална контрола на вртежниот момент кога тргнувате од место во лизгави услови.
КОНТРОЛА НА СПУШТАЊЕТО ПО НАДОЛНИНА
Помага со контролирано спуштање по стрмен терен преку одржување на константна брзина и активирање на кочењето.
ТЕХНОЛОГИИ ЗА СПОСОБНОСТ
CLEARSIGHT GROUND VIEW
Ideal for off-roading and tackling rough terrain. Available with 3D Surround Camera, ClearSight ground view you can effectively see ‘through' Discovery Sport’s bonnet and display multiple exterior views, including the vehicle’s underside and wheels, as you drive.
ADVANCED TOW ASSIST
Опционалниот напреден систем за помош при влечење приколка ви овозможува да ја контролирате насоката на движење на приколката кога се движите наназад. Користејќи го вртливиот бирач, системот го контролира управувањето со Discovery Sport за да се постигне посакуваната патека на движење на приколката, којашто се прикажува на екранот на допир.
ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ DISCOVERY SPORT

Изберете помеѓу четирите модели и двата впечатливи стила на каросеријата, секој со уникатен карактер и дополнителни карактеристики.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила и споредете ги едно до друго.
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Land Rover
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Land Rover близу вас

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со вашиот локален продавач или конфигурирајте го вашето возило онлајн.