ДИЗАЈН

ДИЗАЈНИРАН СО ЦЕЛ

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ
ГОРЕ
НАДВОРЕШНОСТ
#component-6
ВНАТРЕШНОСТ
#component-8
ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА
#component-12
ПАКЕТИ СО ДОДАТОЦИ
#component-14
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила на Land Rover и споредете ги едно до друго
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Искористете го конфигураторот за да го создадете вашиот совршен Defender
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Land Rover
ИНФОРМИРАЈТЕ МЕ РЕДОВНО
Регистрирајте се за најновите вести за Defender

Дизајн со автентична целина. И ненадмината функционалност. Визуелно неодолив, со кратки препусти, исправени преден и заден дел и препознатлива убедлива силуета, тоа може да биде само Defender.

Гери Мекгаверн (Gerry McGovern)
Директор за дизајн, Land Rover

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ЛИНИИ НА ДИЗАЈНОТ
Еден поглед на уверливо препознатливата силуета и веќе знаете дека таа е сѐ, само не нешто вообичаено. Кратките препусти напред и назад ги унапредуваат геометријата и способноста.
ФАРОВИ
Впечатливите округли фарови со совршени пропорции веднаш се препознатливи како Defender.
ГОРНИ ПРОЗОРЦИ
Потсетник на минатото, овие прозорци ја исполнуваат кабината со светлина и го збогатуваат карактерот на возилото.
НАДВОРЕШНОСТ

Надворешноста на Defender нема со што да се спореди. Неговата впечатлива силуета веднаш го демонстрира карактерот на возилото.

90
110
ДЕТАЛИ

Целата надворешност е неодолива. Од фаровите до крајната врата со странично отворање и закосената линија на покривот.

ВНАТРЕШНОСТ

Функционална внатрешност. Кабината на Defender можете да ја прилагодите за да одговори на вашите потреби.

90
110
ДЕТАЛИ

Oд командната позиција за возење во Defender можете да видите повеќе во светот околу вас. Секој инвентивен детаљ во внатрешноста на возилото внимателно е дизајниран.

ВАШИОТ DEFENDER

Подготвен буквално за сè. Defender којшто е персонализиран за вас.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ФЛЕКСИБИЛНОСТ
ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ГАЛЕРИЈАТА
ЕДНОСТАВНО ДВИЖЕЊЕ НИЗ КАБИНАТА
Конфигурацијата едноставно движење низ кабината на Defender обезбедува целосна флексибилност. Оваа конфигурација им овозможува на патниците да се движат помеѓу првиот и вториот ред, а обезбедува и дополнителен простор за складирање.
ДОПОЛНИТЕЛНО ПРЕДНО СЕДИШТЕ
Дополнителното предно седиште значи дека во предниот ред можете да сместите уште еден патник. Кога седиштето не се користи, тоа може да се склопи и служи како потпирач за рака со два држачи за чаши.
ЦЕНТРАЛНА КОНЗОЛА СО ФРИЖИДЕР
Опциите за конфигурација на седиштата во Defender вклучуваат и централна конзола со дел за фрижидер така што можете да ладите пијалоци на секое патување. Колку освежувачки.
СЕДИШТА
Конфигурацијата на седиштата во Defender гарантира дека пријателите и семејството можат да дојдат заедно со вас. Возилото нуди пет, шест или 5 + 2 седишта.
ПАКЕТИ СО ДОДАТОЦИ

Секој пакет со додатоци е внимателно дизајниран и ќе ви помогне да ги искористите предностите од својот свет. Што и да ви треба, тука има пакет за вас. Подолу можете да ги видите опциите.

ИСТРАЖЕТЕ ЈА ВРВНАТА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА
ПАКЕТ EXPLORER
Пробијте ја својата патека, без оглед на теренот. Пакетот Explorer во Defender внесува опрема што им пркоси на традициите и со којашто ќе ги освојувате непознатите пејсажи. Откријте го вашиот совршен пакет со помош на нашиот прашалник.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ ПАКЕТИТЕ СО ДОДАТОЦИ
ПАКЕТ ADVENTURE
Ослободете ја вашата страст на нови територии. Пакетот Adventure во Defender внесува опрема којашто ќе ви овозможи да излезете од разгазената патека и да возите по природната конфигурација на теренот. Откријте го вашиот совршен пакет со помош на нашиот прашалник.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ ПАКЕТИТЕ СО ДОДАТОЦИ
ПАКЕТ COUNTRY
Совладајте го и најкалливиот терен. Пакетот Country во Defender внесува опрема што ќе ги искористи основните карактеристики и секое патување ќе биде навистина незаборавно. Откријте го вашиот совршен пакет со помош на нашиот прашалник.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ ПАКЕТИТЕ СО ДОДАТОЦИ
ПАКЕТ URBAN
Освојте ја бетонската џунгла. Пакетот Urban во Defender внесува опрема со којашто овој модел ќе се истакнува во соседството и ќе ги привлекува погледите со својот стил, самодоверба и ладнокрвност. Откријте го вашиот совршен пакет со помош на нашиот прашалник.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ ПАКЕТИТЕ СО ДОДАТОЦИ
ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ DEFENDER

Големината доаѓа во сите облици, димензии и во секаков дизајн на каросеријата.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила на Land Rover и споредете ги едно до друго
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Искористете го конфигураторот за да го создадете вашиот совршен Defender
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Land Rover
ИНФОРМИРАЈТЕ МЕ РЕДОВНО
Регистрирајте се за најновите вести за Defender

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со вашиот локален продавач или конфигурирајте го вашето возило на интернет.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Одредени функции бараат погодна SIM картичка со соодветен договор што ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто ве советувал вашиот продавач.