ТРАЈНОСТ

НАПРАВЕН ДА ИЗДРЖИ НЕПРЕКИНАТ УДАР

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ
ГОРЕ
КОНСТРУКЦИЈА
#component-6
ИЗДРЖЛИВОСТ
#component-8
ВНАТРЕШНОСТ
#component-12
ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА
#component-14
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила на Land Rover и споредете ги едно до друго
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Искористете го конфигураторот за да го создадете вашиот совршен Defender
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Land Rover
ИНФОРМИРАЈТЕ МЕ РЕДОВНО
Регистрирајте се за најновите вести за Defender

Покрај опсежните симулации и тестирањата изведени на специјална тест опрема, со новиот Defender изминавме 1,2 милион километри и изведовме повеќе од 45.000 поединечни тестови за да се увериме дека тој е најсилниот Land Rover што е направен досега.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ПНЕВМАТИЦИ
Опремен за секакви авантури. Најголемите, робустни пневматици на Defender можат да го издржат секој терен.
МАТЕРИЈАЛИ
Од нашата робустна внатрешност што се карактеризира со трајни гумени подни простирки, до трајната надворешност на Defender со сатенски тенок заштитен слој, секој детаљ има своја намена.
ТЕСТИРАЊЕ
Defender е проектиран да издржи екстремни услови и повторливи удари.
КОНСТРУКЦИЈА
МОНОКОК КОНСТРУКЦИЈА
МОНОКОК КОНСТРУКЦИЈА

Импресионира не само со својата јакост, туку и со својата урамнотеженост. Уникатната конструкција прави Defender да биде нашата најјака и најробустна фамилија на возила досега.

ПОТПИРАЊЕ
ПОТПИРАЊЕ

Направено да поднесе посилен удар. Defender се карактеризира со прилагодување на потпирањето до 185mm, како дел од извонредната геометрија на возилото.

ИЗДРЖЛИВОСТ
ПНЕВМАТИЦИ
ПНЕВМАТИЦИ

Defender е опремен со најголемите пневматици во Land Rover. Неговите пневматици од 815mm апсорбираат удари, ја штитат севкупноста на шасијата и на патниците им нудат поголем комфор. Зголемената дебелина на страничниот ѕид исто така го намалува ризикот од продупчување на пневматикот.

НАДВОРЕШНОСТ
НАДВОРЕШНОСТ

На цврстата надворешност на возилото може да се нанесе сатенски тенок заштитен слој. Овој тенок слој може да ја заштити бојата од гребнатинки и дава богата, сатенска завршна обработка.

СЕДИШТА
СЕДИШТА

Меѓу материјалите што се користат во Defender е и ткаенината во стилот на шаторско платно, што се нуди со седиштата од зрнеста кожа за да се намали абењето и излижувањето. Defender X е опремен со седишта од кожата Windsor со премум мебел штоф Steelcut за да се добие дополнителна трајност.

ВАШИОТ DEFENDER

Подготвен буквално за сè. Defender којшто е персонализиран за вас.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ВНАТРЕШНОСТ
ГУМЕНИ ПОДНИ ПРОСТИРКИ
Едноставно за чистење. Трајна гумена подна простирка е поставена низ целата кабина. Рамните прагови на вратите ви овозможуваат без тешкотии да ја отстраните калта и нечистотиите.
ОТКРИЕНА КОНСТРУКЦИЈА
Потсетник за чистата сила на Defender. Откриената конструкција, со својот отпорен премаз со прашок, се протега на напречната греда на каросеријата на возилото, воланот и вратите.
ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ВРВНАТА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА
ЗАВРШНИ ОБРАБОТКИ НА НАПРЕЧНАТА ГРЕДА НА КАРОСЕРИЈАТА НА ВОЗИЛОТО
Изберете ја посакуваната завршна обработка. Откриената греда на каросеријата е достапна во три различни бои: во белата нијанса White, сивата нијанса Light Grey или во сивата нијанса Dark Grey1.
ПРЕДЕН ПОДНОЖЕН ЗАШТИТЕН ЛИМ
Слободно преминете преку границите. Предниот подножен заштитен лим2 ги намалува ризиците што ги носи теренот под вас.
„А“ ЗАШТИТНА РАМКА
Ја подобрува заштитата на предниот дел на Defender и го збогатува изгледот на возилото2.
ЗАШТИТНА ОПРЕМА ЗА КАРОСЕРИЈА СО ДИЗАЈН НА ШАХОВНИЦА
Уживајте во вашата авантура и не се грижите за бојата на каросеријата. Оваа опрема се карактеризира со дополнителна заштита на надворешноста на Defender.
ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ DEFENDER

Големината доаѓа во сите облици, димензии и во секаков дизајн на каросеријата.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила на Land Rover и споредете ги едно до друго
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Искористете го конфигураторот за да го создадете вашиот совршен Defender
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Land Rover
ИНФОРМИРАЈТЕ МЕ РЕДОВНО
Регистрирајте се за најновите вести за Defender

1Ексклузивно за Defender X.
2Достапно во почетокот на 2020 година.
Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со вашиот локален продавач или конфигурирајте го вашето возило на интернет.
Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.
Одредени функции бараат погодна SIM картичка со соодветен договор што ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто ве советувал вашиот продавач.