ПАЛЕТА СО ПРЕМИУМ БОИ НА SV

НЕОБИЧНИ БОИ ЗА УНИКАТНИТЕ ВОЗИЛА

_trBomyqyiI
МОЌТА НА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈАТА

Палетата со премиум бои на SV е нашиот најексклузивен спектар на бои досега. Во оваа палета се комбинираат најсовремените процеси со генерациите на британското мајсторство. Кога е во прашање возбудливиот изглед и рачната изработка со совршен квалитет ништо не може да се спореди со боите од оваа палета.

НЕСТАНДАРДНИ БОИ
Палетата со премиум бои на SV се карактеризира со 19 специјално развиени нијанси за коишто се користи најсовремената технологија за пигментација за да се добие привлечен изглед што ќе трае.
КВАЛИТЕТ НА РАЧНА ИЗРАБОТКА
Секое возило украсено со бојата на SV се прегледува до најситните детали и се довршува рачно. Овој процес гарантира дека структурата на површината никогаш нема да ја изгуби својата перфекција.
НАЈФИНИТЕ ЗАВРШНИ ОБРАБОТКИ
Нашите четири луксузни завршни обработки, коишто ја зголемуваат длабочината и трајноста на бојата, се посебно дизајнирани за да се постигне хармонија со легендарните линии на вашиот Land Rover.
МОЖНОСТ ЗА БОИ ПО НАРАЧКА
Техничкиот центар на SV има скоро бескрајна способност за прилагодување кон секоја боја што гарантира дека се можни дури и барањата со највисок степен на персонализација.
ПОНУДА НА ЗАВРШНИ ОБРАБОТКИ ШТО Е БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈА

Ексклузивната палета на ултра металик бои и бои со специјални ефекти - со завршна обработка Gloss (сјајна површина) или Satin Matte (сатенска матирана површина) - ѝ се придружува на нашата опција со две бои за да се добие уште повисок степен на индивидуалност.

СПЕЦИЈАЛНИ ЕФЕКТИ
СПЕЦИЈАЛНИ ЕФЕКТИ

Нашата палета Специјални ефекти се состои од спектрални бои, со пигментот Chromaflair™ за да се создаде забележителна промена во нијансата, и бисерни бои, во коишто има керамички кристали што ја одбиваат светлината за да се добие боја со возбудлива нијанса.

ДВЕ БОИ
ДВЕ БОИ

Надополнете ја црната боја Santorini на горниот дел од каросеријата на вашиот Range Rover SVAutobiography со некоја од шеснаесетте понудени чудесни бои од палетата со премиум бои на SV за долниот дел од каросеријата.

САТЕНСКА МАТИРАНА ПОВРШИНА
САТЕНСКА МАТИРАНА ПОВРШИНА

Завршната обработка со сатенска матирана површина има помал сјај на безбојниот слој што ја расејува бојата и ѝ дава помек, анодизиран изглед.

УЛТРА МЕТАЛИК
УЛТРА МЕТАЛИК

Нашите екстремно робустни ултра металик сјајни бои даваат богат и траен сјај со рамномерен интензитет.

ИЗБЕРЕТЕ БОЈА ПО ВАШ ВКУС

Без оглед дали на вашиот вкус повеќе му одговара живата Madagascar Orange, нијанса на портокалова боја, или Spectral British Racing Green, нијанса на зелена боја, секоја боја од палетата со премуим бои на SV ќе внесе возбудливо ново поглавје во приказната за вашето возило од соништата.

СРЕБРЕНИ/СИВИ
ЦРВЕНИ/ПОРТОКАЛОВИ
СИНИ
ЗЕЛЕНИ
ЦРНИ/БЕЛИ
СПЕЦИЈАЛНИ ЕФЕКТИ
BOSPHORUS GREY
Оваа карактеристична боја е груба, блескава со темна сино-сива нијанса.
yt:IlG5YpaXqCo
SCAFELL GREY
Оваа боја содржи пигмент ChromaFlair™ што дава нежна промена на нијансата, од топла виолетовосива во ладна темносива нијанса.
yt:nx8hH8V2toA
FLUX SILVER
Оваа прекрасна боја во нијанса на техничко сребро користи ивонредно тенки алуминиумски снегулки и внесува топлина за да се добие впечатлив контраст од темна во светла нијанса.
VERBIER SILVER
Verbier Silver е светлосребрена боја со груби снегулки што даваат интензивен блесок.
yt:Vb0bs-NAe-Y
ETHEREAL FROST SILVER
Светлосребрена нијанса со фина металик завршна обработка што дава луксузен блесок.
WINDWARD GREY
Софистицирана, блескава светла нијанса на техничко-сива боја.
yt:XM0O9arSk2o
MADAGASCAR ORANGE
Жива портокалова боја со пигменти ChromaFlair™ шта даваат „премин“ од топло жолта во црвена нијанса.
yt:qgzNkuRXviE
SPECTRAL RACING RED
Пигментите ChromaFlair™ од највисокото ниво ѝ даваат на оваа боја од палетата Специјални ефекти театрален премин од темноцрвена, преку црвена во светлоцрвена нијанса.
yt:TnnEYfuiTUI
DESIRE DEEP RED
Темна, луксузна црвена нијанса.
SPECTRAL BLUE
Оваа боја од палетата Специјални ефекти содржи пигменти ChromaFlair™ од највисокото ниво што ѝ даваат театрален премин од темнопурпурна, преку сина во тиркизна и темнозелена нијанса.
yt:R2eFXUPXJ5g
BALMORAL BLUE
Пигментот ChromaFlair™ внесува живост во оваа темносина боја со помош на интензивната сина нијанса и искрите во повеќе бои.
yt:yh6YG0d6keQ
VELOCITY BLUE
Интензивна треперлива средносина боја со динамична металик завршна обработка.
SPECTRAL BRITISH RACING GREEN
Пигментите ChromaFlair™ од највисоко ниво ѝ даваат на оваа традиционална тркачка зелена боја современ изглед. Бојата „патува“ од темна синозелена преку интензивна зелена до посветла блескава зелена боја со златна нијанса. Омилена боја во палетата Специјални ефекти.
yt:QqYrIG7aoEc
BRITISH RACING GREEN
Традиционална, тркачка зелена боја освежена со современа блескава металик завршна обработка Xirallic.
yt:PbdldRqMqak
LIGURIAN BLACK
Оваа боја содржи пигмент ChromaFlair™ што оживува на светло и создава блескави искри во ладносина, зелена и магента (црвенкасторозова боја) нијанси.
yt:OHCrUuRcBKQ
MESCALITO BLACK
Mescalito Black е топла тонирана црна боја со блесок што „патува“ од темната бордо нијанса до потоплата бакарна нијанса.
yt:e-kwEJN86ps
BOREALIS BLACK
Ова е спектакуларна црна боја со извонредно груб блесок во повеќе бои и интензивна длабочина.
yt:TjufoFBKx2w
VALLOIRE WHITE PEARL
Оваа боја од палетата Специјални ефекти е луксузна топла бисерна бела боја што содржи пастелни искри во повеќе нијанси.
yt:pdphs9mmbgA
MERIBEL WHITE PEARL
Современа, чиста бисерна бела боја од палетата на Специјални ефекти, со пастелни искри во повеќе нијанси.
yt:5vtpAn5e6To
RIO GOLD
Оваа прекрасна елегантна металик боја содржи пигменти ChromaFlair™ за да се добие суптилна промена на нијансата којашто „патува“ од топла розевозлатна до ладна зеленозлатна нијанса.
yt:9tYkTd89vTw
MADAGASCAR ORANGE
Жива портокалова боја што содржи пигменти ChromaFlair™ што даваат преливање од топложолта до црвена нијанса.
yt:qgzNkuRXviE
SPECTRAL RACING RED
Пигментите ChromaFlair™ од највисокото ниво ѝ даваат на оваа боја од палетата Специјални ефекти театрален премин од темноцрвена, преку црвена во светлоцрвена нијанса.
yt:TnnEYfuiTUI
SPECTRAL BLUE
Оваа боја од палетата Специјални ефекти содржи пигменти ChromaFlair™ од највисокото ниво што ѝ даваат театрален премин од темнопурпурна, преку сина во тиркизна и темнозелена нијанса.
yt:R2eFXUPXJ5g
BALMORAL BLUE
Пигментот ChromaFlair™ внесува живост во оваа темносина боја со помош на интензивната сина нијанса и искрите во повеќе бои.
yt:yh6YG0d6keQ
SPECTRAL BRITISH RACING GREEN
Пигментите ChromaFlair™ од највисоко ниво ѝ даваат на оваа традиционална тркачка зелена боја современ изглед. Бојата „патува“ од темна синозелена преку интензивна зелена до посветла блескава зелена боја со златна нијанса. Омилена боја во палетата Специјални ефекти.
yt:QqYrIG7aoEc
LIGURIAN BLACK
Оваа боја содржи пигмент ChromaFlair™ што оживува на светло и создава блескави искри во ладносина, зелена и магента (црвенкасторозова боја) нијанси.
yt:OHCrUuRcBKQ
SCAFELL GREY
Оваа боја содржи пигмент ChromaFlair™ што дава нежна промена на нијансата, од топла виолетовосива во ладна темносива нијанса.
yt:nx8hH8V2toA
RIO GOLD
Оваа прекрасна елегантна металик боја содржи пигменти ChromaFlair™ за да се добие суптилна промена на нијансата којашто „патува“ од топла розевозлатна до ладна зеленозлатна нијанса.
yt:9tYkTd89vTw
VALLOIRE WHITE PEARL
Оваа боја од палетата Специјални ефекти е луксузна топла бисерна бела боја што содржи пастелни искри во повеќе нијанси.
yt:pdphs9mmbgA
MERIBEL WHITE PEARL
Современа, чиста бисерна бела боја од палетата на Специјални ефекти, со пастелни искри во повеќе нијанси.
yt:5vtpAn5e6To
ТЕХНОЛОШКИ ПРОЦЕС

Од извонредно прецизните движења на нашите роботи до процесот на контрола од светска класа. Погледнете ги клучните фази во нанесувањето на боите од палетата со премиум бои на SV во еден од нашите најсовремени погони за бојадисување.

yt:JwynHPVwjkc
СИТЕ НАШИ БОИ СЕ ЕКОЛОШКИ

Нашиот најнов погон за бојадисување, техничкиот центар на SV, има неколку импресивни еколошки атести.

Литри вода се штедат секоја година со употребата на суви филтри од рециклиран картон.
Ефикасност при нанесување на бојата што се постигнува со употреба на роботи.
Паметните печки штедат доволно гас за да се загреат 65.560 домаќинства годишно.
Број на домаќинства што би можеле да се снабдат со електрична енергија на годишно ниво којашто се заштедува со употребата на ЛЕД осветлувањето.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ ВОЗИЛАТА ШТО СЕ ДОСТАПНИ СО ПРЕМИУМ БОИТЕ ОД ПАЛЕТАТА НА SV
RANGE ROVER <textsmall style='text-transform: none;'>SVAutobiography</textsmall>
Нашиот најлуксузен, најмоќен и најсофистициран Range Rover досега.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
RANGE ROVER <textsmall style='text-transform: none;'>SVAutobiography</textsmall> DYNAMIC
Нашиот најагилен Range Rover со најсофистицирана динамика.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
RANGE ROVER SPORT SVR
Најбрзиот Land Rover досега.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
RANGE ROVER
Врвниот Range Rover.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
RANGE ROVER SPORT
Најдинамичниот Range Rover.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Пронајдете го застапништвото на Land Rover што е најблиску до вас
КОНТАКТИРАЈТЕ НÈ
Дознајте повеќе за Special Vehicle Operations во вашата земја
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Откријте повеќе за возилата на Land Rover
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас