Значајни карактеристики на моделот

 • 20"-НИ ТРКАЛА „STYLE 1032“ СО 10 КРАЦИ И ЗАВРШНА ОБРАБОТКА ВО БОЈАТА SATIN DARK GREY
  20"-НИ ТРКАЛА „STYLE 1032“ СО 10 КРАЦИ И ЗАВРШНА ОБРАБОТКА ВО БОЈАТА SATIN DARK GREY

  20”-ни тркала со динамичен дизајн со 10 двојни краци, со легендарното лого на Land Rover во нивното срце.

 • МАТРИКС ЛЕД ФАРОВИ СО ПРЕПОЗНАТЛИВИ СВЕТЛА ЗА ДНЕВНО ВОЗЕЊЕ
  МАТРИКС ЛЕД ФАРОВИ СО ПРЕПОЗНАТЛИВИ СВЕТЛА ЗА ДНЕВНО ВОЗЕЊЕ

  Смело дизајнираните Матрикс ЛЕД фарови даваат светлина со квалитет којшто е близок до квалитетот на дневната светлина, одлично го осветлуваат патот и го намалуваат заморот на очите. Системот Помош за интелигентно долго светло на фаровите (IHBA), користи предна камера што ги забележува возилата коишто доаѓаат од спротивен правец и манипулира со снопот на долгото светло создавајќи „сенки“ околу возилото или возилата пред вас, така што можете да продолжите да ги користите долгите светла на фаровите за осветлување на патот без да ги заслепите другите учесници во сообраќајот.

 • РЕТРОВИЗОРИ НА ВРАТИТЕ СО АВТОМАТСКО ПРИДУШУВАЊЕ, СО ЕЛЕКТРОМОТОРНО СКЛОПУВАЊЕ, СО ГРЕЕЊЕ И СО ПРИОДНИ СВЕТЛА
  РЕТРОВИЗОРИ НА ВРАТИТЕ СО АВТОМАТСКО ПРИДУШУВАЊЕ, СО ЕЛЕКТРОМОТОРНО СКЛОПУВАЊЕ, СО ГРЕЕЊЕ И СО ПРИОДНИ СВЕТЛА

  Овие напредни ретровизори, со греење, се одликуваат со електромоторно склопување за да се избегне нивното оштетување при паркирање во тесен простор. Покрај тоа, ретровизорите на вратите ја имаат функцијата за автоматско придушување којашто го минимизира отсјајот од фаровите во текот на ноќното возење. Приодните светла, вградени на долната страна на ретровизорите, ја отсликуваат силуетата на Range Rover Velar.

 • СЕДИШТА ОД ПЕРФОРИРАНА ЗРНЕСТА КОЖА СО СТРАНИЧНИ ПОТПИРАЧИ ОД АНТИЛОП МАТЕРИЈАЛ
  СЕДИШТА ОД ПЕРФОРИРАНА ЗРНЕСТА КОЖА СО СТРАНИЧНИ ПОТПИРАЧИ ОД АНТИЛОП МАТЕРИЈАЛ

  Овие седишта со електромоторно прилагодување во 10 насоки се тапацирани со зрнеста кожа и антилоп материјал за да се добие извонреден комфор и спортско чувство.

 • АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN™ СО ОПКРУЖУВАЧКИ ЗВУК И СО ИНТЕРАКТИВЕН ДИСПЛЕЈ ЗА ВОЗАЧОТ
  АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN™ СО ОПКРУЖУВАЧКИ ЗВУК И СО ИНТЕРАКТИВЕН ДИСПЛЕЈ ЗА ВОЗАЧОТ

  Аудио системот MeridianTM со опкружувачки звук развива моќност од 825W преку своите 16 звучници и двоканалниот сабвуфер - хомогено соединети со помош на технологијата TrifieldTM. Интерактивниот дисплеј за возачот со висока резолуција и димензија од 12.3” може да прима и прикажува бројни информации, забавни содржини и податоци за активната безбедност.

 • ПАКЕТ PARK И ПАКЕТ DRIVE
  ПАКЕТ PARK И ПАКЕТ DRIVE

  Пакетот Park е тука за да ви помогне при маневрирање во тесен простор и во урбано опкружување. Во пакетот се вклучени карактеристиките: 360° Помош при паркирање и Набљудување на сообраќајот зад вас. Пакетот Drive нуди спектар од карактеристики коишто се грижат да не дојде до ненамерно надминување на тековната дозволена брзина. Во пакетот се вклучени карактеристиките: Надзор на состојбата на возачот, Набљудување на мртвиот агол и Препознавање сообраќаен знак.

Краток преглед на моторите

Мотор Забрзување 0-100km/h
во сек.
Максимална брзина km/h Вртежен момент Nm Комбиниран циклус l/100km
(Velar/R-Dynamic)
Емисија на CO2 g/kg
(Velar/R-Dynamic)
D180 КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 8.9 201 430 6,1-5,7‡ 161-151‡
D240 КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 7,4 217 500 6,6-6,2‡ 174-164‡
D275 КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 7 218 625 6,8-6,5‡ 180-171‡
D300 КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 6,7 241 700 6,8-6,5‡ 180-171‡
P250 КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 7,1 217 365 8,5-8,1‡ 193-185‡
P300 КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 6,2 234* 400 8,4-8,1‡ 193-185‡