Значајни карактеристики на моделот

 • 18"-НИ ТРКАЛА „STYLE 1022“ СО 15 КРАЦИ И ЗАВРШНА ОБРАБОТКА ВО БОЈАТА SPARKLE SILVER
  18"-НИ ТРКАЛА „STYLE 1022“ СО 15 КРАЦИ И ЗАВРШНА ОБРАБОТКА ВО БОЈАТА SPARKLE SILVER

  18”-ни тркала со мала тежина, со 15 краци, во бојата Sparkle Silver, со легендарното лого на Land Rover во своето срце.

 • ЛЕД ФАРОВИ
  ЛЕД ФАРОВИ

  Кога нивото на осветленост на надворешната околина ќе падне под одреден праг, тогаш моќните и уникатни фарови на Range Rover Velar автоматски се вклучуваат.

 • КЛИМА УРЕД СО ДВЕ ЗОНИ
  КЛИМА УРЕД СО ДВЕ ЗОНИ

  Клима уредот со две зони со контрола на температурата ви овозможува да поставите посебни температури во просторот за возачот и во просторот за совозачот на Range Rover Velar.

 • СЕДИШТА ОД ВЕШТАЧКА КОЖА LUXTEC И АНТИЛОП МАТЕРИЈАЛ
  СЕДИШТА ОД ВЕШТАЧКА КОЖА LUXTEC И АНТИЛОП МАТЕРИЈАЛ

  Седишта со рачно прилагодување во 8 насоки, тапацирани со современа комбинација од вештачка кожа Luxtec и антилоп материјал.

 • АУДИО СИСТЕМ LAND ROVER
  АУДИО СИСТЕМ LAND ROVER

  Овој аудио систем од 250W дава остар звук од 8 звучници.

 • ЛОПАТКИ ЗА МЕНУВАЊЕ СТЕПЕНИ НА ПРЕНОС СО ЗАВРШНА ОБРАБОТКА SATIN CHROME
  ЛОПАТКИ ЗА МЕНУВАЊЕ СТЕПЕНИ НА ПРЕНОС СО ЗАВРШНА ОБРАБОТКА SATIN CHROME

  Овие машински полирани, анодирани и рачно брусени лопатки за менување степени на пренос имаат исклучителна отпорност на абење и луксузна завршна обработка.

Краток преглед на моторите

Мотор Забрзување 0-100km/h
во сек.
Максимална брзина km/h Вртежен момент Nm Комбиниран циклус l/100km
(Velar/R-Dynamic)
Емисија на CO2 g/kg
(Velar/R-Dynamic)
D180 КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 8.9 201 430 6,1-5,7‡ 161-151‡
D240 КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 7,4 217 500 6,6-6,2‡ 174-164‡
D275 КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 7 218 625 6,8-6,5‡ 180-171‡
D300 КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 6,7 241 700 6,8-6,5‡ 180-171‡
P250 КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 7,1 217 365 8,5-8,1‡ 193-185‡
P300 КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 6,2 234* 400 8,4-8,1‡ 193-185‡