Значајни карактеристики на моделот

 • 18"-НИ ТРКАЛА „STYLE 1022“ СО 15 КРАЦИ И ЗАВРШНА ОБРАБОТКА ВО БОЈАТА SPARKLE SILVER
  18"-НИ ТРКАЛА „STYLE 1022“ СО 15 КРАЦИ И ЗАВРШНА ОБРАБОТКА ВО БОЈАТА SPARKLE SILVER

  18”-ни тркала со мала тежина, со 15 краци, во бојата Sparkle Silver, со легендарното лого на Land Rover во своето срце.

 • ЛЕД ФАРОВИ
  ЛЕД ФАРОВИ

  Кога нивото на осветленост на надворешната околина ќе падне под одреден праг, тогаш моќните и уникатни фарови на Range Rover Velar автоматски се вклучуваат.

 • КЛИМА УРЕД СО ДВЕ ЗОНИ
  КЛИМА УРЕД СО ДВЕ ЗОНИ

  Клима уредот со две зони со контрола на температурата ви овозможува да поставите посебни температури во просторот за возачот и во просторот за совозачот на Range Rover Velar.

 • СЕДИШТА ОД ВЕШТАЧКА КОЖА LUXTEC И АНТИЛОП МАТЕРИЈАЛ
  СЕДИШТА ОД ВЕШТАЧКА КОЖА LUXTEC И АНТИЛОП МАТЕРИЈАЛ

  Седишта со рачно прилагодување во 8 насоки, тапацирани со современа комбинација од вештачка кожа Luxtec и антилоп материјал.

 • АУДИО СИСТЕМ LAND ROVER
  АУДИО СИСТЕМ LAND ROVER

  Овој аудио систем од 250W дава остар звук од 8 звучници.

 • АВТОНОМНО ИТНО КОЧЕЊЕ И ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА НАПУШТАЊЕ НА КОЛОВОЗНА ЛЕНТА
  АВТОНОМНО ИТНО КОЧЕЊЕ И ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА НАПУШТАЊЕ НА КОЛОВОЗНА ЛЕНТА

  Ако се забележи потенцијален судар, тогаш системот Автономно итно кочење прикажува предупредување за челен судар, давајќи ви време да дејствувате. Нашиот систем Предупредување за напуштање на коловозната лента се грижи долгите патувања да бидат многу побезбедни. Системот забележува кога вашиот автомобил ненамерно излегува од вашата коловозна лента и ве известува со помош на визуелно предупредување и нежно вибрирање на воланот.

Краток преглед на моторите

Мотор Забрзување 0-100km/h
во сек.
Максимална брзина km/h Вртежен момент Nm Комбиниран циклус l/100km
(Velar/R-Dynamic)
Емисија на CO2 g/kg
(Velar/R-Dynamic)
D180 КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 8.9 201 430 6,1-5,7‡ 161-151‡
D240 КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 7,4 217 500 6,6-6,2‡ 174-164‡
D275 КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 7 218 625 6,8-6,5‡ 180-171‡
D300 КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 6,7 241 700 6,8-6,5‡ 180-171‡
P250 КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 7,1 217 365 8,5-8,1‡ 193-185‡
P300 КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 6,2 234* 400 8,4-8,1‡ 193-185‡