Значајни карактеристики на моделот

 • ТРКАЛА*
  ТРКАЛА*

  Range Rover Sport SE се карактеризира со 19"-ни тркала од легура ‘Style 5001' со 5 двојни краци како дел од стандардната опрема.

  *20”-ни тркала од легура ‘Style 5084’ со 5 двојни краци со моторот P400e

 • ЛЕД ОСВЕТЛУВАЊЕ
  ЛЕД ОСВЕТЛУВАЊЕ

  Range Rover Sport S се карактеризира со премиум ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење (DRL) како дел од стандардната опрема. ЛЕД светлата се дизајнирани да траат колку и работниот век на возилото и трошат помалку енергија.

 • ВНАТРЕШЕН РЕТРОВИЗОР СО АВТОМАТСКО ПРИДУШУВАЊЕ
  ВНАТРЕШЕН РЕТРОВИЗОР СО АВТОМАТСКО ПРИДУШУВАЊЕ

  Ретровизорот има функција за автоматско придушување со што обезбедува јасна слика на светот зад вас без можност од заслепување поради сонцето коешто е ниско на хоризонтот или од возилата коишто ве следат.

 • СЕДИШТА СО ЕЛЕКТРОМОТОРНО ПРИЛАГОДУВАЊЕ ВО 14 НАСОКИ
  СЕДИШТА СО ЕЛЕКТРОМОТОРНО ПРИЛАГОДУВАЊЕ ВО 14 НАСОКИ

  Седиштата од зрнеста кожа, достапни во боите Ebony или Almond, се карактеризираат со електромоторно прилагодување во 14 насоки и прилагодување на лумбалниот дел во 4 насоки, што обезбедува врвен комфор за возачот и совозачот.

 • TOUCH PRO DUO
  TOUCH PRO DUO

  Новите стандардни два 10"-ни екрани на допир со висока резолуција ви овозможуваат да прегледувате информации додека истовремено комуницирате со дополнителни карактеристики. 12.3"-ниот интерактивен дисплеј за возачот со висока резолуција прима и прикажува информации за возењето, емитира забава и податоци за безбедноста.

 • КАМЕРА ЗА ПОГЛЕД НАНАЗАД
  КАМЕРА ЗА ПОГЛЕД НАНАЗАД

  Камерата за поглед наназад, којашто обезбедува подобрена видливост при движење наназад, исто така нуди помош кога закачувате приколка за возилото. За да се поедностави паркирањето во тесен простор, врз сликата од погледот наназад се појавуваат статични линии коишто го претставуваат габаритот на возилото и предвидената патека.

Краток преглед на моторите

Мотор Забрзување 0-100km/h
во сек.
Максимална брзина km/h Вртежен момент Nm Комбиниран циклус l/100km Емисија на CO2 g/kg
SD4 3.0L SDV6 DIESEL (249PS) AUTO Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 7,9 209 600 7,7 - 7,5‡ 203 - 199‡
Si4 2.0L Si4 PETROL (300PS) AUTO Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 7.3 201 700 9.2 / 9.4†† 211 / 214††
SDV6 3.0L SDV6 DIESEL (306PS) AUTO Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 7.3 209 / 225** 700 7.0 185
P400e 2.0L P400e PETROL PHEV (404PS) AUTO Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ Сите вредности се привремени и се предмет на официјално потврдување †20" тркала ††5 седишта / 5 + 2 седишта **Only available on 5 seat Dynamic Pack models 6.7 220 640 2.8 64

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

 • S
 • SE
 • HSE
 • HSE СО ПАКЕТОТ DYNAMIC
 • Autobiography со пакетот Dynamic
 • SVR