Значајни карактеристики на моделот

 • ТРКАЛА
  ТРКАЛА

  Range Rover Sport S се карактеризира со 19"-ни тркала од легура ‘Style 5001' со 5 двојни краци како дел од стандардната опрема.

 • ЛЕД ОСВЕТЛУВАЊЕ
  ЛЕД ОСВЕТЛУВАЊЕ

  Range Rover Sport S се карактеризира со премиум ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење (DRL) како дел од стандардната опрема. ЛЕД светлата се дизајнирани да траат колку и работниот век на возилото и трошат помалку енергија.

 • КЛИМА УРЕД
  КЛИМА УРЕД

  Постигнувајќи оптимален луксуз и ладење, клима уредот со две зони има посебни елементи за контрола на температурата за седиштата за возачот и за совозачот.

 • СЕДИШТА СО ЕЛЕКТРОМОТОРНО ПРИЛАГОДУВАЊЕ ВО 8 НАСОКИ
  СЕДИШТА СО ЕЛЕКТРОМОТОРНО ПРИЛАГОДУВАЊЕ ВО 8 НАСОКИ

  Седиштата од зрнеста кожа, достапни во бојата Ebony, имаат електромоторно прилагодување во 8 насоки за комфор за возачот и совозачот.

 • TOUCH PRO DUO
  TOUCH PRO DUO

  Новите стандардни два 10"-ни екрани на допир со висока резолуција ви овозможуваат да прегледувате информации додека истовремено комуницирате со дополнителни карактеристики. 12.3"-ниот интерактивен дисплеј за возачот со висока резолуција прима и прикажува информации за возењето, емитира забава и податоци за безбедноста.

 • СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
  СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ

  Тука е множеството од иновативни технологии коишто се на располагање за да се понуди дополнителна безбедност за вас и за вашите сопатници, меѓу кои се системите Итно кочење, Предупредување за напуштање на коловозна лента, Помош при паркирање напред и назад и Контрола на патна брзина и Ограничувач на брзината.

Краток преглед на моторите

Мотор Забрзување 0-100km/h
во сек.
Максимална брзина km/h Вртежен момент Nm Комбиниран циклус l/100km Емисија на CO2 g/kg
SD4 3.0L SDV6 DIESEL (249PS) AUTO Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 7,9 209 600 7,7 - 7,5‡ 203 - 199‡
Si4 2.0L Si4 PETROL (300PS) AUTO Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ Сите вредности се привремени и се предмет на официјално потврдување †20" тркала ††5 седишта / 5 + 2 седишта 7.3 201 400 9.2 / 9.4†† 211 / 214††

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

 • S
 • SE
 • HSE
 • HSE СО ПАКЕТОТ DYNAMIC
 • Autobiography со пакетот Dynamic
 • SVR