Значајни карактеристики на моделот

 • ТРКАЛА
  ТРКАЛА

  Range Rover Sport HSE со пакетот Dynamic се карактеризира со 21”-ни тркала од легура ‘Style 5085’ со 5 двојни краци како дел од стандардната опрема.

 • МАТРИКС ЛЕД ФАРОВИ
  МАТРИКС ЛЕД ФАРОВИ

  Матрикс ЛЕД фаровите со препознатливи светла за дневно возење (DRL) го овозможуваат системот Напреден светлосен сноп за возење (ADB) и се карактеризираат со Систем за прилагодливо предно осветлување (AFS). Системот ADB го дели главниот светлосен сноп во вертикални ленти со што ја максимира видливоста додека истовремено фрла сенка пред возилата што доаѓаат од спротивна насока за да не ги заслепува.

 • РЕТРОВИЗОРИ НА ВРАТИТЕ СО ЕЛЕКТРОМОТОРНО СКЛОПУВАЊЕ И ГРЕЕЊЕ
  РЕТРОВИЗОРИ НА ВРАТИТЕ СО ЕЛЕКТРОМОТОРНО СКЛОПУВАЊЕ И ГРЕЕЊЕ

  Надворешните ретровизори можат да се склопат со едноставно притискање на копче. Со заклучување на вашето возило, тие автоматски се склопуваат. Ретровизорите имаат и приодни светла, мемориска функција и автоматско соборување при движење наназад.

 • ПРЕДНИ СЕДИШТА СО ПРИЛАГОДУВАЊЕ ВО 16 НАСОКИ, ГРЕЕЊЕ И МЕМОРИЈА
  ПРЕДНИ СЕДИШТА СО ПРИЛАГОДУВАЊЕ ВО 16 НАСОКИ, ГРЕЕЊЕ И МЕМОРИЈА

  Предните седишта од перфорирана Windsor кожа и со греење се карактеризираат со прилагодување во 16 насоки и мемориска функција. Вклучено е и електромоторното навалување на перничето на седиштето за подобар комфор на возачот и совозачот.

 • TOUCH PRO DUO
  TOUCH PRO DUO

  Новите стандардни два 10"-ни екрани на допир со висока резолуција ви овозможуваат да прегледувате информации додека истовремено комуницирате со дополнителни карактеристики. 12.3"-ниот интерактивен дисплеј за возачот со висока резолуција прима и прикажува информации за возењето, емитира забава и податоци за безбедноста.

 • КАМЕРА ЗА ПОГЛЕД НАНАЗАД
  КАМЕРА ЗА ПОГЛЕД НАНАЗАД

  Камерата за поглед наназад, којашто обезбедува подобрена видливост при движење наназад, исто така нуди помош кога закачувате приколка за возилото. За да се поедностави паркирањето во тесен простор, врз сликата од погледот наназад се појавуваат статични линии коишто го претставуваат габаритот на возилото и предвидената патека.

Краток преглед на моторите

Мотор Забрзување 0-100km/h
во сек.
Максимална брзина km/h Вртежен момент Nm Комбиниран циклус l/100km Емисија на CO2 g/kg
SD4 3.0L SDV6 DIESEL (249PS) AUTO Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 7,9 209 600 7,7 - 7,5‡ 203 - 199‡
SDV6 3.0L SDV6 DIESEL (306PS) AUTO Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 7.3 209 / 225** 700 7.0 185
SDV8 4.4L SDV8 DIESEL (339PS) AUTO Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 6.9 209 / 225** 740 8.4 219
P400e 2.0L P400e PETROL PHEV (404PS) AUTO Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 6.7 220 640 2.8 64
V8 5.0L V8 SUPERCHARGED PETROL (525PS) AUTO Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ Сите вредности се привремени и се предмет на официјално потврдување **Only available on 5 seat Dynamic Pack models 5.3 225 / 250** 625 12.8 294

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

 • S
 • SE
 • HSE
 • HSE СО ПАКЕТОТ DYNAMIC
 • Autobiography со пакетот Dynamic
 • SVR