Значајни карактеристики на моделот

 • ТРКАЛА
  ТРКАЛА

  Range Rover Sport Autobiography со пакетот Dynamic се карактеризира со 21”-ни тркала од легура ‘Style 5085’ со 5 двојни краци обработени со дијамант како дел од стандардната опрема.

 • МАТРИКС ЛЕД ФАРОВИ
  МАТРИКС ЛЕД ФАРОВИ

  Матрикс ЛЕД фаровите со препознатливи светла за дневно возење (DRL) го овозможуваат системот Напреден светлосен сноп за возење (ADB) и се карактеризираат со Систем за прилагодливо предно осветлување (AFS). Системот ADB го дели главниот светлосен сноп во вертикални ленти со што ја максимира видливоста додека истовремено фрла сенка пред возилата што доаѓаат од спротивна насока за да не ги заслепува.

 • РЕТРОВИЗОРИ НА ВРАТИТЕ СО АВТОМАТСКО ПРИДУШУВАЊЕ, СО ЕЛЕКТРОМОТОРНО СКЛОПУВАЊЕ, СО ГРЕЕЊЕ И СО ПРИОДНИ СВЕТЛА
  РЕТРОВИЗОРИ НА ВРАТИТЕ СО АВТОМАТСКО ПРИДУШУВАЊЕ, СО ЕЛЕКТРОМОТОРНО СКЛОПУВАЊЕ, СО ГРЕЕЊЕ И СО ПРИОДНИ СВЕТЛА

  Овие напредни ретровизори, со греење, со приодни светла и со функцијата автоматско придушување се одликуваат со електромоторно склопување за да се избегне нивното оштетување при паркирање во тесен простор. Покрај тоа, ретровизорот на вратата ја има функцијата за автоматско соборување кога ќе се избере степен на пренос за òд наназад, подобрувајќи ја видливоста при маневрирањето.

 • ПРЕДНИ СЕДИШТА СО ПРИЛАГОДУВАЊЕ ВО 22 НАСОКИ СО ГРЕЕЊЕ И ЛАДЕЊЕ
  ПРЕДНИ СЕДИШТА СО ПРИЛАГОДУВАЊЕ ВО 22 НАСОКИ СО ГРЕЕЊЕ И ЛАДЕЊЕ

  Обезбедуваат исклучителен комфор дури и на најдолгите патувања. Предните седишта од полуанилинска кожа со греење и ладење и со мемориска функција, а задните седишта со греење, се перфорирани во стилот Cut Diamond, со прилагодливи странични потпирачи и со електромоторно издолжување на перничето на седиштето.

 • АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN™ СО ОПКРУЖУВАЧКИ ЗВУК
  АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN™ СО ОПКРУЖУВАЧКИ ЗВУК

  Полниот и чист звук како да се работи за изведба во живо се добива преку распоредот на 19-те предни, странични и задни звучници, вклучувајќи го и двоканалниот сабвуфер - беспрекорно соединети со помош на технологијата Trifield™. Сето тоа се контролира едноставно преку Touch Pro Duo.

 • ПАКЕТИ DRIVE И PARK
  ПАКЕТИ DRIVE И PARK

  Се нуди спектар од карактеристики коишто се грижат да бидете безбедни и информирани. Во пакетот Drive се вклучени карактеристиките Надзор на состојбата на возачот, Набљудување на мртвиот агол и Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината. Покрај ова, пакетот Park ги вклучува карактеристиките 360° Помош при паркирање, Набљудување на сообраќајот зад вас и Набљудување за слободен излез.

Краток преглед на моторите

Мотор Забрзување 0-100km/h
во сек.
Максимална брзина km/h Вртежен момент Nm Во град l/100km Надвор од град l/100km Комбиниран циклус l/100km Емисија на CO2 g/kg
SDV6 3.0 литри дизел 306PS Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 7.3 209 / 225** 700 7.9 6.4 7.0 185
SDV8 4.4 литри дизел 339PS Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 6.9 209 / 225** 740 10.8 7.6 8.4 219
P400e 2.0 литри бензински 404PS Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ 6.7 220 640 - - 2.8 64
V8 5.0 литри бензински 525PS Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ Сите вредности се привремени и се предмет на официјално потврдување **Only available on 5 seat Dynamic Pack models 5.3 225 / 250** 625 18 9.9 12.8 294

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

 • S
 • SE
 • HSE
 • HSE СО ПАКЕТОТ DYNAMIC
 • Autobiography со пакетот Dynamic
 • SVR