Значајни карактеристики на моделот

 • 18"-НИ ТРКАЛА ОД ЛЕГУРА „STYLE 511“ СО 5 ДВОЈНИ КРАЦИ
  18"-НИ ТРКАЛА ОД ЛЕГУРА „STYLE 511“ СО 5 ДВОЈНИ КРАЦИ

  18"-ните тркала од легура „Style 511“ со 5 двојни краци со логото Land Rover се дел од стандардната опрема.

 • НАВИГАЦИЈА
  НАВИГАЦИЈА

  Системот за навигацијата го олеснува планирањето на патувањата и следењето на патеките, благодарејќи на гласовното водење свиок по свиок, на прегледот на крстосниците и 3Д мапите. Вашата дестинација можете да ја поставите со неколку допири, или едноставно изговорете команда.

 • РЕТРОВИЗОРИ НА ВРАТИТЕ СО ЕЛЕКТРОМОТОРНО ЗАТВОРАЊЕ, ГРЕЕЊЕ И ПРИОДНИ СВЕТЛА
  РЕТРОВИЗОРИ НА ВРАТИТЕ СО ЕЛЕКТРОМОТОРНО ЗАТВОРАЊЕ, ГРЕЕЊЕ И ПРИОДНИ СВЕТЛА

  Овие ретровизори со затворање - отворање се карактеризираат со технологијата за греење и трепкачите за правец што се вградени во нив.

 • НАПРЕДЕН АУДИО СИСТЕМ LAND ROVER
  НАПРЕДЕН АУДИО СИСТЕМ LAND ROVER

  Уживајте во моќниот звук што се емитира од 10-те звучници на овој систем. Вашата музика звучи јасно, богато и е прекрасно балансирана.

 • КЛИМА УРЕД СО ДВЕ ЗОНИ
  КЛИМА УРЕД СО ДВЕ ЗОНИ

  Во овој автоматски систем со две зони е вклучена и напредната функција за филтрирање на воздухот. Оваа функција автоматски го рециркулира воздухот во кабината кога надворешниот воздух е со низок квалитет или кога има висока содржина на полен.

 • 60:40 ВТОР РЕД НА СЕДИШТА СО ЛИЗГАЊЕ И НАВАЛУВАЊЕ
  60:40 ВТОР РЕД НА СЕДИШТА СО ЛИЗГАЊЕ И НАВАЛУВАЊЕ

  Овие седишта дозволуваат поместување нанапред/наназад за 160mm што овозможува навистина флексибилно користење на просторот, да се смести багаж или да се максимира слободниот простор за нозете на патниците. Седиштата можат и да се навалуваат за да се обезбеди уште поголем комфор.

Краток преглед на моторите

Мотор Забрзување (секунди) 0-100km/h Максимална брзина km/h Вртежен момент Nm Комбиниран циклус литри/100km Емисија на CO2 од g/kg
eD4 РАЧНА ТРАНСМИСИЈА (FWD - погон на предните тркала) 2.0 литри дизел (150PS) Трансмисија со 6 степени на пренос 10,4 180 380 5,7 (5 седишта) 149 (5 седишта)
TD4 РАЧНА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (150PS) Трансмисија со 6 степени на пренос 10,9 (5 седишта) / 11,3 (5+2 седишта) 180 380 6,5 (5 седишта) / 6,6 (5+2 седишта) 171 (5 седишта) / 174 (5+2 седишта)
TD4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (150PS) Трансмисија со 9 степени на пренос 10,9 (5 седишта) / 11,3 (5+2 седишта) 180 380 6,5 (5 седишта) / 6,5 (5+2 седишта) 171 (5 седишта) / 172 (5+2 седишта)
TD4 РАЧНА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (180PS) Трансмисија со 6 степени на пренос 9,9 (5 седишта) / 10,3 (5+2 седишта) 188 430 6,5 (5 седишта) / 6,6 (5+2 седишта) 171 (5 седишта) / 174 (5+2 седишта)
TD4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (180PS) Трансмисија со 9 степени на пренос 9,5 (5 седишта) / 9,9 (5+2 седишта) 188 430 6,5 (5 седишта) / 6,5 (5+2 седишта) 171 (5 седишта) / 172 (5+2 седишта)
SD4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (240PS) Трансмисија со 9 степени на пренос 7,6 (5 седишта) / 7,9 (5+2 седишта) 204 500 7,2 (5 седишта) / 7,2 (5+2 седишта) 182 (5 седишта) / 183 (5+2 седишта)
Si4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри бензински (240PS) Трансмисија со 9 степени на пренос 7,4 (5 седишта) / 7,7 (5+2 седишта) 200 340 8,8 (5 седишта) / 8,9 (5+2 седишта) 201 (5 седишта) / 202 (5+2 седишта)
Si4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри бензински (290PS) Трансмисија со 9 степени на пренос **Ако возилото е опремено со тркала од 18" тогаш максималната брзина ќе биде 221km/h.
Максимална брзина кога се специфицирани 5+2 седишта
6,9 (5 седишта) / 7,1 (5+2 седишта) 288** / 218 400 8,8 (5 седишта) / 8,9 (5+2 седишта) 200 (5 седишта) / 202 (5+2 седишта)

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

 • PURE
 • SE
 • HSE
 • HSE LUXURY
 • Landmark Edition