Значајни карактеристики на моделот

 • 18"-НИ ТРКАЛА ОД ЛЕГУРА „STYLE 109“ СО 9 КРАЦИ
  18"-НИ ТРКАЛА ОД ЛЕГУРА „STYLE 109“ СО 9 КРАЦИ

  Ова возило е опремено со 18"-ни тркала од легура „Style 109“ со 9 краци. Легендарното лого на Land Rover гордо стои на главината на секое тркало.

 • INCONTROL TOUCH СО ЕКРАН НА ДОПИР ОД 8”
  INCONTROL TOUCH СО ЕКРАН НА ДОПИР ОД 8”

  Овој систем е фокусот на вашите желби за забава и информации. Системот ги користи најновите технологии и ви нуди позабавно и побезбедно доживување во возењето.

 • ХАЛОГЕНИ ФАРОВИ
  ХАЛОГЕНИ ФАРОВИ

  Халогени фарови со елегантен дизајн што го рефлектира стилот на Discovery Sport.

 • АУДИО СИСТЕМ LAND ROVER
  АУДИО СИСТЕМ LAND ROVER

  Системот емитира јасни високи тонови и богат бас преку своите шест звучници. Неговиот звук е чист и прецизен така што сите можете максимално да уживате во вашата музика.

 • ПРЕДНИ СЕДИШТА СО РАЧНО ПРИЛАГОДУВАЊЕ ВО 6 НАСОКИ
  ПРЕДНИ СЕДИШТА СО РАЧНО ПРИЛАГОДУВАЊЕ ВО 6 НАСОКИ

  Седиштата за возачот и совозачот можат да се поместуваат нанапред и наназад, да се навалуваат и да се прилагодуваат по висина за да имате комфорно возење.

 • ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА НАПУШТАЊЕ НА КОЛОВОЗНАТА ЛЕНТА
  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА НАПУШТАЊЕ НА КОЛОВОЗНАТА ЛЕНТА

  Системот се грижи за вашата безбедност со тоа што забележува кога ненамерно излегувате од вашата коловозна лента, а за тоа ве известува преку визуелно предупредување и нежно вибрирање на воланот.

Краток преглед на моторите

Мотор Забрзување (секунди) 0-100km/h Максимална брзина km/h Вртежен момент Nm Комбиниран циклус литри/100km Емисија на CO2 од g/kg
eD4 РАЧНА ТРАНСМИСИЈА (FWD - погон на предните тркала) 2.0 литри дизел (150PS) Трансмисија со 6 степени на пренос 10,4 180 380 5,7 (5 седишта) 149 (5 седишта)
TD4 РАЧНА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (150PS) Трансмисија со 6 степени на пренос 10,9 (5 седишта) / 11,3 (5+2 седишта) 180 380 6,5 (5 седишта) / 6,6 (5+2 седишта) 171 (5 седишта) / 174 (5+2 седишта)
TD4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (150PS) Трансмисија со 9 степени на пренос 10,9 (5 седишта) / 11,3 (5+2 седишта) 180 380 6,5 (5 седишта) / 6,5 (5+2 седишта) 171 (5 седишта) / 172 (5+2 седишта)
TD4 РАЧНА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (180PS) Трансмисија со 6 степени на пренос 9,9 (5 седишта) / 10,3 (5+2 седишта) 188 430 6,5 (5 седишта) / 6,6 (5+2 седишта) 171 (5 седишта) / 174 (5+2 седишта)
TD4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (180PS) Трансмисија со 9 степени на пренос 9,5 (5 седишта) / 9,9 (5+2 седишта) 188 430 6,5 (5 седишта) / 6,5 (5+2 седишта) 171 (5 седишта) / 172 (5+2 седишта)
Si4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри бензински (240PS) Трансмисија со 9 степени на пренос 7,4 (5 седишта) / 7,7 (5+2 седишта) 200 340 8,8 (5 седишта) / 8,9 (5+2 седишта) 201 (5 седишта) / 202 (5+2 седишта)

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

 • PURE
 • SE
 • HSE
 • HSE LUXURY
 • Landmark Edition