ДИЗАЈН

  КАТЧЕ ЗА РЕЛАКСАЦИЈА


  Влезете во Discovery Sport Landmark Edition и исклучете се од градскиот метеж. Панорамскиот покрив, стандард кај ова возило, ја полни внатрешноста со природна светлина. Седиштата од зрнеста кожа во бојата Ebony овозможуваат удобно и луксузно патување за сите патници во возилото.

  Погледнете ја галеријата

  КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

  Значајни карактеристики на моделот

  • LAND ROVER ТРКАЛА
   LAND ROVER ТРКАЛА

   Discovery Sport Landmark Edition ги има уникатните 19”-ни тркала од легура „Style 521“ со 5 двојни краци во бојата Gloss Dark Grey коишто дополнително ја збогатуваат надворешноста на возилото и неговата моќна појава на патот.

  • ПОКРИВ ВО КОНТРАСТНАТА БОЈА CARPATHIAN GREY
   ПОКРИВ ВО КОНТРАСТНАТА БОЈА CARPATHIAN GREY

   Достапен само со моделот Landmark Edition, покривот со контрастната боја Carpathian Grey дополнително го истакнува карактерот на овој модел.

  • ПАНОРАМСКИ ПОКРИВ
   ПАНОРАМСКИ ПОКРИВ

   Целосно стаклениот фиксен панорамски покрив го засилува чувството за простор во кабината и обезбедува непречен поглед на околината.

  • ДЕКОРАТИВНИ ЗАВРШНИ ЕЛЕМЕНТИ ОД ПОЛИРАН АЛУМИНИУМ ВО БОЈАТА DARK SATIN
   ДЕКОРАТИВНИ ЗАВРШНИ ЕЛЕМЕНТИ ОД ПОЛИРАН АЛУМИНИУМ ВО БОЈАТА DARK SATIN

   Декоративните завршни елементи од полиран алуминиум во бојата Dark Satin ја нагласуваат внатрешноста со бојата Ebony.

  • ЕЛЕМЕНТИ ЗА ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ НАНАПРЕД И НАНАЗАД
   ЕЛЕМЕНТИ ЗА ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ НАНАПРЕД И НАНАЗАД

   Стандардна опрема кај секој Landmark Edition, елементите за помош при паркирање нанапред и наназад се дизајнирани за да го предупредат возачот со помош на звучно предупредување за нечие присуството во близина.

  • ВИЗУЕЛНА ПОЈАВА
   ВИЗУЕЛНА ПОЈАВА

   Со поголеми отвори за воздух и динамичен стил, предниот одбојник му дава на Discovery Sport Landmark Edition смел изглед.

  Краток преглед на моторите

  Мотор Забрзување (секунди) 0-100km/h Максимална брзина km/h Вртежен момент Nm Комбиниран циклус литри/100km Емисија на CO2 од g/kg
  TD4 РАЧНА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (180PS) Трансмисија со 6 степени на пренос 9,9 (5 седишта) / 10,3 (5+2 седишта) 188 430 6,5 (5 седишта) / 6,6 (5+2 седишта) 171 (5 седишта) / 174 (5+2 седишта)
  TD4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (180PS) Трансмисија со 9 степени на пренос 9,5 (5 седишта) / 9,9 (5+2 седишта) 188 430 6,5 (5 седишта) / 6,5 (5+2 седишта) 171 (5 седишта) / 172 (5+2 седишта)
  Si4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (240PS) Трансмисија со 9 степени на пренос 7,4 (5 седишта) / 7,7 (5+2 седишта) 200 340 8,8 (5 седишта) / 8,9 (5+2 седишта) 201 (5 седишта) / 202 (5+2 седишта)

  ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

  • PURE
  • SE
  • HSE
  • HSE LUXURY
  • Landmark Edition