Значајни карактеристики на моделот

 • 19"-НИ ТРКАЛА ОД ЛЕГУРА „STYLE 902“ СО 9 КРАЦИ ОБРАБОТЕНИ СО ДИЈАМАНТ
  19"-НИ ТРКАЛА ОД ЛЕГУРА „STYLE 902“ СО 9 КРАЦИ ОБРАБОТЕНИ СО ДИЈАМАНТ

  19”-ните тркала од легура „Style 902“ со 9 краци обработени со дијамант изгледаат навистина посебно и го унапредуваат вкупниот дизајн на возилото.

 • КРАЈНА ВРАТА СО ЕЛЕКТРОМОТОРЕН ПОГОН СО ФУНКЦИЈАТА АКТИВИРАЊЕ СО ГЕСТИКУЛАЦИЈА
  КРАЈНА ВРАТА СО ЕЛЕКТРОМОТОРЕН ПОГОН СО ФУНКЦИЈАТА АКТИВИРАЊЕ СО ГЕСТИКУЛАЦИЈА

  Крајната врата со електромоторен погон со функцијата активирање со гестикулација ви овозможува да ракувате со крајната врата надвор од возилото без да има потреба физички да ги допрете возилото или паметниот клуч. Кога паметниот клуч ќе се забележи, тогаш со крајната врата може да се ракува со помош на движење на ногата под возилото преку сензорите од двете страни на крајната врата.

 • КВАКИ ОБЛОЖЕНИ СО БЛАГОРОДЕН МЕТАЛ
  КВАКИ ОБЛОЖЕНИ СО БЛАГОРОДЕН МЕТАЛ

  Каде и да погледнете ќе забележите детаљ што ќе ви го привлече погледот, меѓу коишто се и горниот и долниот дел од кваките.

 • ПРИЛАГОДЛИВО АМБИЕНТНО ВНАТРЕШНО ОСВЕТЛУВАЊЕ
  ПРИЛАГОДЛИВО АМБИЕНТНО ВНАТРЕШНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

  Оваа карактеристика ви овозможува да ја менувате бојата и интензитетот на осветлувањето со што ќе го менувате амбиентот во кабината за да одговара на вашето расположение. На располагање имате пет бои, од Ice White па до Moonlight и Racing Red.

 • СЕДИШТА ОД ПЕРФОРИРАНА КОЖА WINDSOR
  СЕДИШТА ОД ПЕРФОРИРАНА КОЖА WINDSOR

  Уникатни за моделот HSE Luxury, овие седишта се кулминација на луксузот. Меки, трајни и достапни во разни комбинации на бои, тие се совршено надополнување на секој друг детаљ во којшто ќе уживате.

 • НАБЉУДУВАЊЕ НА МРТВИОТ АГОЛ И ЗАБЕЛЕЖУВАЊЕ НА СООБРАЌАЈОТ ШТО ПРИОЃА ОДЗАДИ
  НАБЉУДУВАЊЕ НА МРТВИОТ АГОЛ И ЗАБЕЛЕЖУВАЊЕ НА СООБРАЌАЈОТ ШТО ПРИОЃА ОДЗАДИ

  Оваа технологија ве предупредува за возилата кои се во, или кои брзо приоѓаат до вашиот мртов агол. Кога ќе се забележи возило, во односниот ретровизор на врата свети предупредувачка сијаличка. Ако го вклучите трепкачот за правец во насока на пречката, тогаш предупредувачката сијаличка ќе трепка за да ја нагласи потенцијалната опасност.

Краток преглед на моторите

Мотор Забрзување (секунди) 0-100km/h Максимална брзина km/h Вртежен момент Nm Комбиниран циклус литри/100km Емисија на CO2 од g/kg
eD4 РАЧНА ТРАНСМИСИЈА (FWD - погон на предните тркала) 2.0 литри дизел (150PS) Трансмисија со 6 степени на пренос 10,4 180 380 5,7 (5 седишта) 149 (5 седишта)
TD4 РАЧНА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (150PS) Трансмисија со 6 степени на пренос 10,9 (5 седишта) / 11,3 (5+2 седишта) 180 380 6,5 (5 седишта) / 6,6 (5+2 седишта) 171 (5 седишта) / 174 (5+2 седишта)
TD4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (150PS) Трансмисија со 9 степени на пренос 10,9 (5 седишта) / 11,3 (5+2 седишта) 188 380 6,5 (5 седишта) / 6,5 (5+2 седишта) 171 (5 седишта) / 172 (5+2 седишта)
TD4 РАЧНА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (180PS) Трансмисија со 6 степени на пренос 9,9 (5 седишта) / 10,3 (5+2 седишта) 188 430 6,5 (5 седишта) / 6,6 (5+2 седишта) 171 (5 седишта) / 174 (5+2 седишта)
TD4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (180PS) Трансмисија со 9 степени на пренос 9,5 (5 седишта) / 9,9 (5+2 седишта) 188 430 6,5 (5 седишта) / 6,5 (5+2 седишта) 171 (5 седишта) / 172 (5+2 седишта)
SD4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (240PS) Трансмисија со 9 степени на пренос 7,6 (5 седишта) / 7,9 (5+2 седишта) 204 500 7,2 (5 седишта) / 7,2 (5+2 седишта) 182 (5 седишта) / 183 (5+2 седишта)
Si4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри бензински (240PS) Трансмисија со 9 степени на пренос 7,4 (5 седишта) / 7,7 (5+2 седишта) 200 340 8,8 (5 седишта) / 8,9 (5+2 седишта) 201 (5 седишта) / 202 (5+2 седишта)
Si4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри бензински (290PS) Трансмисија со 9 степени на пренос **Ако возилото е опремено со тркала од 18" тогаш максималната брзина ќе биде 221km/h.
Максимална брзина кога се специфицирани 5+2 седишта
6,9 (5 седишта) / 7,1 (5+2 седишта) 288** / 218 400 8,8 (5 седишта) / 8,9 (5+2 седишта) 200 (5 седишта) / 202 (5+2 седишта)

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

 • PURE
 • SE
 • HSE
 • HSE LUXURY
 • Landmark Edition