Значајни карактеристики на моделот

 • 19"-НИ ТРКАЛА ОД ЛЕГУРА „STYLE 521“ СО 5 ДВОЈНИ КРАЦИ
  19"-НИ ТРКАЛА ОД ЛЕГУРА „STYLE 521“ СО 5 ДВОЈНИ КРАЦИ

  Ова возило е опремено со 19"-ни тркала од легура „Style 521“ со 5 двојни краци. Се истакнува и логото Land Rover.

 • КЛИМА УРЕД ЗА ВТОРИОТ РЕД
  КЛИМА УРЕД ЗА ВТОРИОТ РЕД

  Високопоставените отвори за вентилација гарантираат комфор за сите патници. Патниците од вториот ред имаат можност да ја контролираат насоката на струењето на воздухот според нивната желба.

 • КСЕНОН ФАРОВИ СО ПРЕПОЗНАТЛИВО ЛЕД СВЕТЛО
  КСЕНОН ФАРОВИ СО ПРЕПОЗНАТЛИВО ЛЕД СВЕТЛО

  Ксенон фаровите обезбедуваат подобра видливост и безбедност. Овие фарови вклучуваат препознатливи светла за дневно возење, ЛЕД светла позади и прскалки за фаровите.

 • АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN™ СО 10 ЗВУЧНИЦИ
  АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN™ СО 10 ЗВУЧНИЦИ

  За да може на сите патници во кабината да им се понуди уживање во богат и природен звук, аудио системот Meridian од 380W се карактеризира со сабвуфер и 10 звучници што се внимателно распоредни низ внатрешноста на Discovery Sport.

 • СЕДИШТА ОД ПЕРФОРИРАНА ЗРНЕСТА КОЖА
  СЕДИШТА ОД ПЕРФОРИРАНА ЗРНЕСТА КОЖА

  Меки на допир и пријатни за окото, овие седишта доаѓаат во комбинации на бои што совршено ја надополнуваат архитектурата на кабината.

 • КАМЕРА ЗА ПОГЛЕД НАНАЗАД
  КАМЕРА ЗА ПОГЛЕД НАНАЗАД

  Обезбедува подоба видливост при движење наназад. За да ви биде паркирањето поедноставно и побезбедно, врз сликата од погледот наназад се појавуваат статични линии коишто го претставуваат габаритот на возилото и предвидената патека.

Краток преглед на моторите

Мотор Забрзување (секунди) 0-100km/h Максимална брзина km/h Вртежен момент Nm Комбиниран циклус литри/100km Емисија на CO2 од g/kg
eD4 РАЧНА ТРАНСМИСИЈА (FWD - погон на предните тркала) 2.0 литри дизел (150PS) Трансмисија со 6 степени на пренос 10,4 180 380 5,7 (5 седишта) 149 (5 седишта)
TD4 РАЧНА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (150PS) Трансмисија со 6 степени на пренос 10,9 (5 седишта) / 11,3 (5+2 седишта) 180 380 6,5 (5 седишта) / 6,6 (5+2 седишта) 171 (5 седишта) / 174 (5+2 седишта)
TD4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (150PS) Трансмисија со 9 степени на пренос 10,9 (5 седишта) / 11,3 (5+2 седишта) 180 380 6,5 (5 седишта) / 6,5 (5+2 седишта) 171 (5 седишта) / 172 (5+2 седишта)
TD4 РАЧНА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (180PS) Трансмисија со 6 степени на пренос 9,9 (5 седишта) / 10,3 (5+2 седишта) 188 430 6,5 (5 седишта) / 6,6 (5+2 седишта) 171 (5 седишта) / 174 (5+2 седишта)
TD4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (180PS) Трансмисија со 9 степени на пренос 9,5 (5 седишта) / 9,9 (5+2 седишта) 188 430 6,5 (5 седишта) / 6,5 (5+2 седишта) 171 (5 седишта) / 172 (5+2 седишта)
SD4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри дизел (240PS) Трансмисија со 9 степени на пренос 7,6 (5 седишта) / 7,9 (5+2 седишта) 204 500 7,2 (5 седишта) / 7,2 (5+2 седишта) 182 (5 седишта) / 183 (5+2 седишта)
Si4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри бензински (240PS) Трансмисија со 9 степени на пренос 7,4 (5 седишта) / 7,7 (5+2 седишта) 200 340 8,8 (5 седишта) / 8,9 (5+2 седишта) 201 (5 седишта) / 202 (5+2 седишта)
Si4 АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD - погон на сите тркала) 2.0 литри бензински (290PS) Трансмисија со 9 степени на пренос **Ако возилото е опремено со тркала од 18" тогаш максималната брзина ќе биде 221km/h.
Максимална брзина кога се специфицирани 5+2 седишта
6,9 (5 седишта) / 7,1 (5+2 седишта) 288** / 218 400 8,8 (5 седишта) / 8,9 (5+2 седишта) 200 (5 седишта) / 202 (5+2 седишта)

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

 • PURE
 • SE
 • HSE
 • HSE LUXURY
 • Landmark Edition