ЗНАЧАЈНИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА МОДЕЛОТ

 • 20"-НИ ТРКАЛА ОД ЛЕГУРА 'STYLE 5021' СО 5 ДВОЈНИ КРАЦИ
  20"-НИ ТРКАЛА ОД ЛЕГУРА 'STYLE 5021' СО 5 ДВОЈНИ КРАЦИ

  Јасно изразениот дизајн во голема мера придонесува за индивидуалноста на возилото. На вас е да изберете еден од многуте стилови.

 • TOUCH PRO
  TOUCH PRO

  Хардверот и софтверот од најновата генерација во системот Touch Pro го подигнуваат нивото на поврзливост и забава кај Discovery до крајни граници.

 • УКРАСНА МАСКА ВО БОЈАТА DARK ATLAS ПОРАБЕНА СО БОЈАТА NARVIK BLACK
  УКРАСНА МАСКА ВО БОЈАТА DARK ATLAS ПОРАБЕНА СО БОЈАТА NARVIK BLACK

  Овој елемент прави возилото да изгледа повпечатливо, нагласувајќи го неговиот индивидуален, современ дизајн.

 • НАПРЕДЕН АУДИО СИСТЕМ НА LAND ROVER
  НАПРЕДЕН АУДИО СИСТЕМ НА LAND ROVER

  Системот InControl Touch се карактеризира со извонредниот напреден систем на Land Rover од 250W со 10 звучници и дополнителен USB приклучок за напојување кој се наоѓа во касетата за поврзливост на уреди.

 • ЗАВРШНА ОБРАБОТКА ВО GLOSS BLACK
  ЗАВРШНА ОБРАБОТКА ВО GLOSS BLACK

  Палетата специјални детали и завршни обработки, вклучувајќи ја и Gloss Black, ви помагаат да го креирате вашиот индивидуален простор.

 • ПАКЕТ PARK
  ПАКЕТ PARK

  Системот Помош при паркирање ќе ви помогне во управувањето со вашиот Discovery кога влегувате и излегувате од паркинг место при паралелно и при паркирање под прав агол. За поедноставно маневрирање при паркирањето ќе се погрижат графиките и известувањата.

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ

Мотор Забрзување (секунди) 0-100km/h Максимална брзина km/h Вртежен момент Nm Комбиниран циклус l/100km
5 седишта / 7 седишта
Емисија на CO2 од g/km
5 седишта / 7 седишта
Td4 INGENIUM DIESEL АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (4WD) 2.0 литри дизел (180 PS) 10.5 189 430 6.2 / 6.3 163 / 166
Sd4 INGENIUM DIESEL АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (4WD) 2.0 литри дизел (240 PS) 8.7 207 430 7.3 / 7.4 192 / 195
Td6 DIESEL АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (4WD) 3.0 литри дизел (258 PS) 8.1 209 600 7.2 / 7.2 189 / 189[1]
Si4 INGENIUM PETROL АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (4WD) 2.0 литри бензински (300 PS) 7.7 201 400 9.5 / 9.7 216 / 221
Si6 V6 SUPERCHARGED PETROL АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (4WD) 3.0 литри бензински (340 PS) 7.1 215 450 10.9 / 10.9 254 / 254[1]

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

 • S
 • SE
 • HSE
 • HSE LUXURY