ЗНАЧАЈНИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА МОДЕЛОТ

 • 20”-НИ ТРКАЛА ОД ЛЕГУРА 'STYLE 5021' СО ДВОЈНИ КРАЦИ
  20”-НИ ТРКАЛА ОД ЛЕГУРА 'STYLE 5021' СО ДВОЈНИ КРАЦИ

  Јасно изразениот дизајн во голема мера придонесува за индивидуалноста на возилото. На вас е да изберете еден од многуте стилови.

 • TOUCH PRO
  TOUCH PRO

  Хардверот и софтверот од најновата генерација во системот Touch Pro го подигнуваат нивото на поврзливост и забава кај Discovery до крајни граници.

 • ХАЛОГЕНИ ФАРОВИ
  ХАЛОГЕНИ ФАРОВИ

  Халогените фарови се стандардна опрема кај моделот Discovery S, и претставуваат совршена рамнотежа помеѓу перформансите и достапноста.

 • АУДИО СИСТЕМ НА LAND ROVER
  АУДИО СИСТЕМ НА LAND ROVER

  Системот Touch Pro е новиот систем за информации и забава што се вградува во моделот Discovery S, а се карактеризира со извонредниот систем на Land Rover од 125W со 6 звучници и поврзливост за личен уред, вклучувајќи го и напојниот приклучок од 12V за помошни уреди кој се наоѓа во вториот ред.

 • ЗАВРШНА ОБРАБОТКА ВО БОЈАТА EBONY
  ЗАВРШНА ОБРАБОТКА ВО БОЈАТА EBONY

  Завршната обработка во бојата Ebony овозможува мајсторски изработените детали на вратите и инструмент таблата да создадат атмосфера на културно модерно живеење и ваш личен простор.

 • ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА НАПУШТАЊЕ НА КОЛОВОЗНАТА ЛЕНТА
  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА НАПУШТАЊЕ НА КОЛОВОЗНАТА ЛЕНТА

  Системот Предупредување за напуштање на коловозната лента може да ги направи долгите патувања многу побезбедни. Системот забележува кога вашето возило ненамерно излегува од вашата коловозна лента и ве известува со помош на визуелно предупредување и нежно вибрирање на воланот.

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ

Мотор Забрзување (секунди) 0-100km/h Максимална брзина km/h Вртежен момент Nm Комбиниран циклус l/100km
5 седишта / 7 седишта
Емисија на CO2 од g/km
5 седишта / 7 седишта
Td4 INGENIUM DIESEL АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (4WD) 2.0 литри дизел (180 PS) 10.5 189 430 6.2 / 6.3 163 / 166
Sd4 INGENIUM DIESEL АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (4WD) 2.0 литри дизел (240 PS) 8.7 207 430 7.3 / 7.4 192 / 195
Si4 INGENIUM PETROL АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (4WD) 2.0 литри бензински (300 PS) 7.7 201 400 9.5 / 9.7 216 / 221

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

 • S
 • SE
 • HSE
 • HSE LUXURY