ДИЗАЈН

РАЗНОВИДНОСТ

ТЕХНОЛОГИЈА

 • СИСТЕМИ ЗА ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
  СИСТЕМИ ЗА ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА

  Со воведување на најновите технолошки решенија за системите за информации и забава се доби највисоко ниво на забава, поврзливост и информации. Од изборот на аудио системите Meridian™ преку иновациите како што се функцијата Touch Pro и опционалниот систем Забава на задните седишта го имате надворешниот свет на дланка.

 • ИНОВАЦИИ
  ИНОВАЦИИ

  Discovery нуди моќни перформанси од неговиот напреден тим од софистицирани и економични бензински и дизел мотори. Нашиот иновативен 2.0-литарски Ingenium мотор е првиот 4-цилиндричен дизел мотор што ќе се користи во стандарден Land Rover.

 • ДРУМСКИ ПЕРФОРМАНСИ
  ДРУМСКИ ПЕРФОРМАНСИ

  Discovery е дизајниран за да овозможи сигурно, комфорно и возбудливо возење со кое километрите незабележително изминуваат. Системите за динамичка контрола на стабилноста (DSC) и за електронскиот серво управувач (EPAS) осигуруваат дека друмските способности и квалитетот на возењето се унапредени.

 • СПОСОБНОСТ ЗА ТЕРЕНСКО ВОЗЕЊЕ
  СПОСОБНОСТ ЗА ТЕРЕНСКО ВОЗЕЊЕ

  Способноста на возилото да се справува со секаков терен, можноста за преминување низ вода со опционалниот систем за препознавање на длабочината на водата, и други системи, како што е системот Terrain Response 2, обезбедуваат дека Discovery секогаш е спремен да излезе на терен и да се фати во костец со што и да се појави пред него.

 • DRIVER AIDS
  DRIVER AIDS

  Во Discovery возачот при рака има изобилство од опционални системи за помош при возење за да се подобри безбедноста за вас и за вашите сопатници. Со воведување на иновативното размислување, инженерство и иновативните технологии за возила, овие карактеристики ќе ви помогнат со леснотија да се справите со повеќето ситуации за возење во сообраќајот, на автопат па дури и при возењето ноќе.

 • КОМФОР И УДОБНОСТ
  КОМФОР И УДОБНОСТ

  Со седум седишта во целосна големина распоредени во три реда, флексибилно седење и опционалните функции за греење, ладење и масажа - како и да го конфигурирате искористувањето на просторот во Discovery, вие секогаш ќе имате простор за релаксација.2

КОМФОР И УДОБНОСТ

СПОСОБНОСТ

ПЕРФОРМАНСИ

ОДРЖЛИВОСТ