ЗНАЧАЈНИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА МОДЕЛОТ

  • 20"-НИ ТРКАЛА ОД ЛЕГУРА 'STYLE 5011' СО 5 ДВОЈНИ КРАЦИ
    20"-НИ ТРКАЛА ОД ЛЕГУРА 'STYLE 5011' СО 5 ДВОЈНИ КРАЦИ

    Со завршна обработка во бојата Silver, овој дизајн е стилски, современ и го нагласува изгледот на возилото.

  • TOUCH PRO
    TOUCH PRO

    Хардверот и софтверот од најновата генерација во системот Touch Pro го подигнуваат нивото на поврзливост и забава кај Discovery до крајни граници.

  • ЛЕД ФАРОВИ СО ЛЕД ПРЕПОЗНАТЛИВО СВЕТЛО
    ЛЕД ФАРОВИ СО ЛЕД ПРЕПОЗНАТЛИВО СВЕТЛО

    Извајаните предни и задни најсовремени ЛЕД светлосни единици на моделот му даваат појава која е невозможно да се игнорира. Осветлувајќи го просторот околу возилото ја зголемуваат видливоста и безбедноста.

  • АУДИО СИСТЕМ  MERIDIAN™ 
    АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN™ 

    Meridian е светски лидер за аудио технолигии со високи перформанси и овој систем се состои од 10 звучници и двоканален сабвуфер, кој дава исклучително дефиниран и кристално јасен звук.

  • ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ДРВЕН ФУРНИР
    ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ДРВЕН ФУРНИР

    Секој целосно нов Discovery е изработен од висококвалитетни материјали и завршни обработки, со изобилство од комбинации на боја и укарсни детали во внатрешноста. Завршната обработка од фурнир од вистинско дрво е стандардна опрема кај моделот Discovery HSE.

  • ПАКЕТ DRIVE
    ПАКЕТ DRIVE

    Системот Препознавање сообраќаен знак ве информира и ве известува на патот, со прикажување на знаците за ограничена брзина и за забрането претекнување во групата инструменти, кадешто можете лесно да ги забележите.

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ

Мотор Забрзување (секунди) 0-100km/h Максимална брзина km/h Вртежен момент Nm Комбиниран циклус l/100km
5 седишта / 7 седишта
Емисија на CO2 од g/km
5 седишта / 7 седишта
Td4 INGENIUM DIESEL АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (4WD) 2.0 литри дизел (180 PS) 10.5 189 430 6.2 / 6.3 163 / 166
Sd4 INGENIUM DIESEL АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (4WD) 2.0 литри дизел (240 PS) 8.7 207 430 7.3 / 7.4 192 / 195
Td6 DIESEL АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (4WD) 3.0 литри дизел (258 PS) 8.1 209 600 7.2 / 7.2 189 / 189[1]
Si4 INGENIUM PETROL АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (4WD) 2.0 литри бензински (300 PS) 7.7 201 400 9.5 / 9.7 216 / 221
Si6 V6 SUPERCHARGED PETROL АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (4WD) 3.0 литри бензински (340 PS) 7.1 215 450 10.9 / 10.9 254 / 254[1]

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

  • S
  • SE
  • HSE
  • HSE LUXURY